Joulun jälkimaininkeja ja tapaamisia
Täällä on taas kova työnteko käynnissä, mutta vielä voi muistella muutamia mukavia hetkiä joulunajalta. Aattona olin tosiaan itse vielä töissä, mutta kävimme illallisella poikaystäväni vanhempien luona. Joulupäivänä piipahdimme serkkujeni luona pääkaupunkiseudulla ja saimme herkutella juustoilla – oikein sopivaa herkkua myöhäisiltaan ja seurusteluun. 😉 Pöytään pääsivät lahjaksi tuomani Väinö-camembert ja aprikoosihillo, sekä talosta löytyneet pitkään kypsytetty gouda, stilton, vadelmalla ja valkosuklaalla maustettu wensleydale, cheddar ja jonkun toisen valkohomejuuston loput. Kuminalla maustettu aprikoosihillo olikin varsin hauska uusi tuttavuus! Kuminan erotti, mutta se ei missään nimessä maistunut liikaa. Se sopi täsmäsuosituksensa camembertin lisäksi hyvin myös muiden juustojen kanssa, erityisesti stiltonin. 😉
Lahja juustojen ystävälle: camembert ja sille räätälöity hillo
Vasemmalta: mieto valkohomejuusto, pidempään kypsytetty gouda, stilton, cheddar, camembert ja aprikoosihillo.
Sydämen mallisessa pakkauksessa oli jännä vadelma-valkosuklaawensleydale. Aika miedosti se oli maustettu, mikä oli ehkä ihan hyvä? Juustossa oli ainakin vadelmansiemeniä, joten maku ei ollut ainakaan pelkistä aromeista haettua.
Sunnuntaina isäni tuli puolisoineen käymään luonamme Turussa. Kävimme lounastamassa Pippurimyllyssä, samoin kuin noin vuosi sitten. Menu tuntui pysyneen samana. Miehet ottivat päivän erikoisena olleen häränsisäfileen kermakastikkeella ja isäni puoliso kuhaa sienikastikkeella. Minä otin chateaubriandin punaviinikastikkeella, lisuke kermaperunoiden tilalle pyysin lämpimiä kasviksia. Kala ja häränsisäfileen lisukelankkuperunat olivat kuulemma vähän turhan suolaisia, mutta muuten kaikki tuntuivat olevan sitä mieltä että annokset olivat hieman parempia kuin edellisellä kerralla. Itse olin hyvin tyytyväinen medium-kypsyiseen pihviini. Sen kanssa tarjottu punaviinikastike oli myös maukasta, ja sitä oli riittävästi. Annoksen valkosipulivoinappi suli nopeasti pihvin kyljessä, joten sen analysointi vähän jäi. Kokemus jäi ehdottomasti plussalle, kiitokset vielä hyvin gluteenittoman ruokavalion huomioneelle henkilökunnalle. 🙂
Chateaubriand, lämpimät kasvikset, valkosipulivoi ja punaviinikastike
Lounaan jälkeen pistäydyimme vielä meillä kahvilla ja kakulla. Puolukka-kinuskiraakakakku maistui vieraille niin hyvin, että santsipalatkin tuli otettua. 😉
(function(i,s,o,g,r,a,m){i[‘GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);
ga(‘create’, ‘UA-66125539-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);
[…] -VALIKOIMIA JA -TARJOTTIMIA: Serkun synttärijuhlat Joulun jälkimaininkeja ja tapaamisia Juusto- ja maisteluilta (teemana vuohen- ja lampaanmaitojuustot) Juhannuksen juustoilta Juustoilta […]
[…] ravintoloissa: Joulun jälkimaininkeja ja tapaamisia (Pippurimylly) Sopivan punaista pihviä ja erinomainen juustolautanen (van Buuren, Hollanti) […]