Jouluisempi BBQ-pulled pork
Poikaystäväni oli kiinnostuntu kokeilemaan pulled porkia, enkä minä pistänyt vastaan. Olen aiemminkin kokkaillut pulled porkia (Revittyä possua ihanan itämaisittain ja Törkeän hyvää pulled porkia barbeque-kastikkeella), mutta tämän kertainen BBQ-pulled pork oli edellistä makeampi ja aavistuksen tulisempi. Käytimme possunkeittoliemeen enemmän jouluisia mausteita, ja maustoimme barbeque-kastiketta kanelilla, neilikalla ja vaahterasiirapilla – ne toivat kastikkeeseen kivan twistin.
Muita possuruokia:
Pekoniin kääritty porsaansisäfilee maustevoitäytteellä
Pekoniin käärityt possurullat pippurisella juustotäytteellä
Pulled pork itämaisilla mausteilla ja aiolilla
Pulled pork barbeque-kastikkeella
JOULUINEN PULLED PORK6-7 annosta
2 kg possunlapaa (mieluusti luullista)
Suolaa
Vettä
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
Reilu pätkä tuoretta inkivääriä
10 kokonaista neilikkaa
10 kokonaista mustapippuria
10 kokonaista maustepippuria
6 vihreää kardemummaa
MAKEANTULINEN BARBEQUE-KASTIKE
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
Pätkä tuoretta inkivääriä
1 tlk (500 g) tomaattimurskaa
1 tlk (70 g) tomaattipyrettä
1-1½ rkl sambal oelek-chilikastiketta
1 limen mehu
2 rkl punaviinietikkaa
2 rkl soijakastiketta
2-3 rkl vaahterasiirappia
¾ rkl kanelia
¼ tl jauhettua neilikkaa
Mustapippuria
Oliivi- tai kookosöljyä
Suolaa liha hyvissä ajoin. Minä hieroin lihan pintaan suolaa edellisenä iltana.
Kuumenna hieman vettä padassa ja lisää lihakimpale pataan. Lisää vettä niin että liha peittyy, kuumenna vesi kiehuvaksi. Kuori pinnalle kertyvä vaahto pois. Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulinkynnet. Lisää ne ja muut mausteet liemeen. Keittele lihaa 3-4 tuntia, voit kääntää lihakimpaleen halutessasi välillä. Testaa lihan kypsyys haarukan avulla. Kypsä liha repeää helposti ja irtoaa luusta. Nosta kypsä liha liemestä jäähtymään, ja revi sitten liha suikaleiksi kahden haarukan avulla. Siirrä revitty liha uunivuokaan. HUOM! Lihan keittoliemi kannattaa ehdottomasti säästää, se on todella maukasta. Sitä voi käyttää esimerkiksi kukkakaalimuussiin tai muuten lihaliemen asemasta.
Barbeque-kastikkeen voi valmistaa lihan kypsentämisen loppupuolella. Pilko sipulit ja kuullota ne öljyssä. Kuori ja hienonna/raasta inkivääri ja murskaa valkosipulinkynnet, lisää pannulle ja kuullota vielä hetki. Lisää tomaattimurska, -pyre ja muut mausteet. Anna muhia vähintään puoli tuntia. Tee valmiista kastikkeesta tasaista sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Sekoita kastike uunivuoassa olevan revityn lihan joukkoon, peitä vuoka alumiinifoliolla ja pistä uuniin 200 ˚C asteeseen n. 30 minuutiksi. Nauti haluamiesi lisukkeiden kanssa.
(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);
ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);
[…] reseptejä: Pulled pork bbq-kastikkeella Pulled pork jouluisemmalla bbq-kastikkeella […]
[…] kypsennettäviä herkkuja: Kulta, ostin joulukinkun Lammasta Rogan Josh ja mango-kardemummalassi Jouluisempi BBQ-pulled pork Törkeän hyvää pulled porkia barbeque-kastikkeella Illallisten riemuvoitto: osso buccoa ja […]