Jälkkärien valmistusta etukäteen

Olen tarjoamassa nyt viikon sisällä illallista ystävälle kahteen otteeseen. Tarkoituksena oli keksiä jotain pientä, jota voi pitää tarjolla pitkään ruokailun jälkeen niin että kukin voi syödä niitä milloin haluaa. Itse syön jälkiruoan (jos syön) heti aterian perään, kun taas ystäväni tapaavat syödä sitä sitten ”vähän ajan päästä”. Mieleen tuli vakioherkkuni viskitryffelit ja uusi tuttavuus kanelimantelit. Viskitryffeleitä on tullut tehtyä monet kerrat, ja rakastan kaneleita ja manteleita, joten eiköhän niiden yhdistelmäkin olisi ihana. Kummatkin ovat helppoja tehdä, mutta tryffelien pitää saada jähmettyä ja uunia tulen tarvitsemaan itse ruokien valmistukseen, joten ajattelin hoitaa näiden valmistuksen pois alta jo edellisenä päivänä. Yksinkertaista, nopeaa ja raaka-aineista, joita voi pitää aina kotona varalla. 😉 Nyt jäädään vain odottamaan vieraiden kommentteja.

SAM_1147

VISKITRYFFELIT (n. 20-30 kpl)

200g tummaa suklaata, väh 70 %
1 dl kermaa
vaniljauutetta
2 rkl viskiä
kaakaojauhetta kuorrutukseen

Hakkaa/pilko suklaa. Kiehauta kerma, lisää suklaa, vanlijasokeri ja alkoholi. Vedä kattila liedeltä ja sekoita kunnes suklaa on sulanut ja seos tasaista. Anna massan jäähtyä kylmässä pari tuntia. Muotoile massasta sopivan kokoisia palloja käsin ja pyörittele ne kaakaojauheessa. Säilytä kylmässä. Ota lämpenemään hieman ennen tarjoilua, jos muistat.

SAM_1288SAM_1240

Vinkki: vakioleivontasuklaana minulla on Lidlin Bellarom Finest Dark Chocolate 74 %. Siinä on edullisin löytämäni prosentti-hintasuhde – 100g levy maksaa 0,99€. Pidän sitä aina muutaman levyn kaapissa varalla, jos pitää vaika ruveta äkkiä tryffeleitä tekemään. 😉

Vinkki: Käyttämäni vaniljauute on Iherbistä Flavorganics Organic Vanilla Extract. 59ml pullolla on hintaa 5,16 dollaria eli noin 3,91 €, ja tuote on vieläpä luomua. Ensikertalaiselle 5 – 10 dollarin alennuskoodi IRI825. 😉

KANELIMANTELIT

Manteleita
Kanelia
Vettä sumutepullossa

Paahda manteleita uunissa 200 ˚C asteessa noin viisi minuuttia. Vahdi, etteivät ne pääse palamaan. Kostuta paahtuneet mantelit kevyesti sumuttamalla vettä ja levitä niille kanelia. Pistä mantelit uuniin vielä hetkeksi, jotta vesi haihtuu. Ota uunista ja anna jäähtyä.

SAM_1310

 

Kommentit
  1. 1

    sanoo

    […] ja rucolasta tehtyä vihersalaattia ja juomana tosiaan punaviiniä. Jälkiruoaksi tarjosin viskitryffeleitä ja kanelimanteleita.  Ne sopivat myös hyvin pitkään tarjolla pidettäviksi seurustelun ohella naposteltaviksi. […]

  2. 9

    sanoo

    […] Reseptin runko on Karppiherkkuja-blogista. Täytteen tein vakioreseptilläni, mitä olen käyttänyt aina. Karppiherkkuja-blogissa oli täytteeseen oli vielä laitettu kookosjauhoja kosteutta sitomaan, eikä raparperejä paistettu. Käyttämäni täyte ei ollut liian kosteaa ilman jauhoja. Käyttämäni Flavorganicsin vaniljauute on Iherbistä, siitä on esittely Viskitryffeli-postauksessani. […]

  3. 12

    sanoo

    […] Vietimme nautinnollisen illan herkutellen kinkku-kanttarellipiirakalla, mustikkapiirakalla ja viskitryffeleillä. Ilta jatkui vauhdikkaasti ja päätyi pikkupyörähdykseen Turun yöhön. Railakkaan illan […]

  4. 24

    sanoo

    […] Muita samankaltaisia reseptejä: Avokadokakku Cake pops Chocolate Chip Cookie Dough Cookies – taikinaiset suklaahippukeksit Doughy Mint Chocolate Chip Cookies Hedelmäbrandytryffelit (kirsikkapálinkatryffelit) Kastanja-suklaabrownie Kookoskeot Koukuttava raakasuklaa Lakritsi-kookoskeot Mausteinen banaaniblondie Piparkakkutryffelit Viskitryffelit […]

  5. 28

    sanoo

    […] Chocolate Chip Cookies Hedelmäbrandytryffelit Kahvi-glögitryffelit Kookoskeot Lakritsikookoskeot Paahdetut kanelimantelit Piparikookoskeot Piparkakut Punaviinitryffelit Rouheiset superkaakao-kookoskeksit Rustiikkiset […]

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *