Itsenäisyyspäivän harjoituskinkku luumu-konjakkikastikkeella
Pidimme itsenäisyyspäivänä harjoitusmielessä kinkkuillallisen, mutta siitä kirjoittaminen lykkääntyi kummasti kun sairastuin seuraavana yönä vatsatautiin. Kinkku ei suinkaan ollut syynä moiseen, vaan vika lienee ollut ulkomaalaisissa pakastemarjoissa, joita söin ilman kuumentamista vastoin parempaa tietoani. Tyhmyydestä sakotetaan. 😛 Koska tämä blogi toimii ennen kaikkea reseptien ja ruoanlaittoniksien arkistointipaikkana minulle itselleni, joku referenssi siitä kinkusta on tänne saatava. 😉 Etenkin kinkun luumu-konjakkikastike oli mielestäni muistiin pistämisen arvoinen.
Kinkkua, luumu-konjakkikastiketta, jouluisia ruusukaaleja ja dijon-sinappia
LUUMU-KONJAKKIKASTIKE
2 dl kinkunpaistolientä
1 sipuli
8-10 kuivattua luumua
2 rkl konjakkia tai brandya
1-1,5 dl kookosmaitoa
Hienonna sipuli ja luumut. Mittaa kinkunliemi kattilaan ja pistä sipuli- ja luumusilppu sinne keittymään ja turpoamaan miedolla lämmöllä. Kun sipuli ja luumu alkavat olla pehmenneitä ja hajota, lisää kookosmaito ja konjakki. Anna kastikkeen kiehahtaa ja jatka sitten keittämistä vielä hetki miedolla lämmöllä kunnes paksuus alkaa olla mielestäni sopiva. Aja kastike lopuksi tasaiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
Kinkku paistettiin viime vuotisilla ohjeilla, ja lisäkseen se sai Paleokeittiöstä löytynyttä jouluista ruusukaalipaistosta. Veikkaan vähän että siihen jäivät kyllä kinkun paistamiset meidän osaltamme loppuvuodeksi. Ainejärjestön joulujuhlilla ehdin kuitenkin taas jo herkuttelemaan kinkulla, ja teis vaikka jouluna joku sitä vielä tarjoaisi. 😉
PS. Jos joku etsii vielä vinkkejä LCHF-/paleojoulupöytään, niin kokosin alkukuusta listan ideoita ja reseptejä, ja sen jälkeen on tullut vielä julkaistua teemaan sopivien piparimutakakun ja mausteisen puolukkapiirakan ohjeet. 😉 Iloa joulupöydän suunnitteluun! 🙂
(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);
ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);
[…] PS. Myöhemmin olen kehitellyt myös maidottoman luumu-konjakkikastikkeen reseptin kinkulle! ? […]
[…] Kananmaksamousse Kinkunpaisto (katso myös mitä tehdä kinkusta seuraavana päivänä) –luumu-konjakkikastike kinkulle –sinappinen kinkunkastike Hasselbackan piparipunajuuret Lanttulaatikko Paahdettu […]