Illallinen Pannussa ja oopperaa Oulussa

Siskoni on asunut nyt reilun vuoden Oulussa, ja vihdoin sain minäkin raahauduttua sinne pohjoiseen. 🙂 Lyhyihin välimatkoihin tottuneelle syntyperäiselle helsinkiläiselle seitsemän tunnin junassa istuminen tuntuu lähes ylitsepääsemättömältä haasteelta, mutta kyllähän se nyt siskon takia pitää taittaa. Eikä välimatka ole meitä ennenkään estänyt. Marraskuussa juhlimme hänen synttäreitään Utrechtissa (kts. Synttärijuhlintaa siskosten kesken: juustokakkuleivokset), ja viimeksi tapasimme jouluna kun hän tuli luoksemme Turkuun käymään (kts. Munakoiso-artisokkapitsa ja vanilja-pannacotta mustaherukoilla). Tällä kertaa oli vuorossa minun syntymäpäivieni juhlistaminen ja siskoni vei minut illalliselle ja katsomaan Tauno Pylkkäsen Tuntematon sotilas-oopperaa. 🙂

Illallispaikaksemme siskoni oli valinnut ravintola Pannun. Sen  menu kuulosti niin herkulliselta, että minulla oli vaikeuksia valita yhtä annosta. 😛 Oli herkullisen kuulloisia lintu- ja kalaruokia, pihvejä ja ruukkuja kiinnostavilla, kasvispainotteisilla lisukkeilla. Annosten lisukeperunoidenkin sijaan sai valita wokattuja kasviksia tai vuohenjuustolla gratininoituja juureksia! Tulin myös maistaneeksi etanoita ensimmäistä kertaa elämässäni. Ne tarjottiin valkosipuli-yrttivoilla ja gorgonzolalla. Ihan olivat mielenkiintoinen tuttavuus, etanat olivatkin yllättävän isoja. Maultaan ne ovat aika neutraaleja, aavistuksen simpukkamaisia ehkä, mutta yrttivoi ja gorgonzola sopivat niiden kanssa hyvin. Voin kyllä tilata toistekin. 🙂 Pääruoaksi sain lopulta valittua herkullisen lohiannoksen. Sen rapukastike oli maukas, kirsikkatomaatti-artisokka-pinaattisalaatti oli maukasta (rakastan artisokkia) ja annoksen kruunasivat pinjansiemenet. Lisukkeeksi otin wokatut kasvikset. Ne olivat myös hyviä, mukavan rapsakoita ja niitä oli ihan maustetukin – monesti kun kasvislisuke tuntuu olevan vain keitettyjä kasviksia ilman mitään yritystä. Toimii sekin, mutta tämä oli kyllä positiivinen yllätys. Pannuun menisin mieluusti toistekin. 🙂 Pannu on kuulemma tällä hetkellä Oulun suosituimpia ravintoloita, ja sinne voi olla vaikea mahtua viikonloppuisin. Me saimme ennen puoli kuutta pöydän vielä odottamatta (seuraavien taisi kyllä pitää odottaa hetki), mutta lähtiessämme puoli seitsemän aikoihin, jono pöytiin oli jo pitkä. Pöytävarauksiakin saa tehtyä vain isommille seurueille, 2-4 hengen seurueet ohjataan pöytiin saapumisjärjestyksessä.

Ravintola Pannu
Kauppurienkatu 12, Oulu

25pannu2
Lumache della casa – Yrttivalkosipulivoilla ja gorgonzola-juustolla kuorrutettuja etanoita

25pannu1
Paistettua lohta ja rucolaa , pinjansiemeniä, sitruunavinegretellä maustettua kirsikkatomaatti-artisokka-pinaattisalaattia ja rapukastiketta

25pannu3
Wokatut kasvikset

Illallisen jälkeen olikin sitten mukava istahtaa pariksi tunniksi oopperaa katsomaan. Hesarin juttu antoi oopperasta varsin väkivaltaisen kuvan, ja sitä se olikin. Mielestäni Tuntemattoman tarinasta oltiin saatu koottua olennaiset osat niin että se eteni hyvin ja sodan vaiheissa ja miesten tunnelmissa pysyi mukana. Seuraamista kyllä auttoi että on joskus tullut lukeneeksi kyseisen kirjan, sekä katsonut elokuvan. Itse ainakin suosittelen jompaan kumpaan tutustumista ennen oopperan katsomista – oli hauska huomata tunnistavansa kohtauksia ja tapahtumia. Tuntematon sotilas oli varsin epäoopperamainen ooppera – siinä oli paljon teatteria ja melko vähän musiikillisia kohtia, joista olisi saanut kunnon otteen. Mitään melodioita ei jäänyt soimaan päähän. Nautin kuitenkin esityksestä, ja sen suurin anti oli tutun tarinan hyvä toteutus. Tuntematon sotilas-oopperaa esitetään Oulun kaupunginteatterissa 8.2. saakka.

Siskolle suuret kiitokset ihanasta illasta! <3

Kommentit
  1. 1

    sanoo

    Hauska kuulla, että joku tulee Ouluun "kulinaari/kulttuurimatkalle". 😉 Tyypillisempää kun lienee lähteä täältä sen 7 tunnin junamatkan päähän Helsinkiin yms. tätä tarkoitusta varten. Olen syönyt Pannussa usein, mutta en ole koskaan älynnyt testata paikan etanoita, enkä varmaan tuota lohtakaan, menee kyllä testiin ensi kerralla.

  2. 2

    sanoo

    Juu, kun on Helsingistä kotoisin niin virkistävää tehdä toisin päin. 😉 Tykkään aina kyllä käydä testaamassa paikallisia erikoisuuksia kun jonnekin saan lähdettyä.

    Minua jäi vielä houkuttamaan parikin kana-annosta ja pihvi – pitänee jossain vaiheessa tosiaan palata. 😉

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *