Ihanan pehmeä valkohomejuusto

Nyt kaikki äkkiä Lidliin. Ostin Lidlistä Le Pavé-valkohomejuustoa, joka osoittautui aivan ihanaksi. Kyseessä on ranskalainen, melko vähärasvainen (20 %) valkohomejuusto.

pave1pave2

Juusto on hyvin pehmeää, ja pakkauksessa olikin sitä suojaamassa olkimatto.  Pehmeä sisus meinasi jo hieman kurkkia juustoni kuoren halkeamasta, mikä nostatti vain ruokahalujani. Juuston kuori pullisteli muutenkin herkullisen oloisesti ja se painui melko kevyestä kosketuksesta. Juusto olikin koostumukseltaan erittäin pehmeää. Ainoastaan aivan juuston keskeltä löytyi kiinteämpi kohta, muuten juusto oli melkein juoksevaa. Maku oli aika mieto, pehmeä ja raikas. Juusto myös tuoksui jonkin verran jo pakkauksen läpi, muttei ollut kovin voimakas.

pave3

pave4

Tuote ei ole Lidlin vakituisissa valikoimissa, joten nyt kaikki kiinnostuneet äkkiä katsomaan onko erää vielä jäljellä. Oman juustoni ostin eilen, joten luulisi vielä löytyvän.

MUITA ERIKOISJUUSTO-POSTAUKSIA
Gruyére (kts. myös Gruyérepiirakan uusinta)
Mes-juusto
Regina Blu-sinihomejuusto
Saint Albray-valkohomejuusto
Wasabigouda
Vuohen Vuoristo-juusto

Kommentit
  1. 2

    sanoo

    […] Mozzarella on italialainen tuorejuusto. Lehmänmaitomozzarella on nykyään suomalaisille hyvin tuttua, ja sitä löytyykin lähes joka kaupasta, mutta nyt  Lidliin oli tullut herkkuerä, josta löytyi puhvelinmaitoon tehtyä mozzarellaa. Puhvelinmaito onkin ollut se mozzarellan alkuperäinen ja perinteinen raaka-aine,  ja Campanan alueelta tulevalta puhvelinmaitomozzarellalta (Mozzarella di Bufala Campana) löytyy italialaisten juustojen alkuperäsuojan DOP-nimitys. Myös tämä Lidlin valikoimiin päätynyt herkku oli oikeaa mozzarella di bufala campanaa. Lidlin herkkuerät ovat kyllä silmällä pitämisen arvoisia. (Aiemmin olen kirjoittanut sieltä löytämästäni superpehmeästä Le Pavé-valkohomejuustosta.) […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *