Ihana puolukka-piparjuurimaustevoi pihville

Pihvi on meillä pikaruokaa. Hyvää, mureaa lihaa ei tarvitse marinoida, ja lisukkeet voi koota kaapin perustarpeista ja -jämistä. Kasvislisukkeet kootaan monesti siitä mitä kaapissa on, esimerkiksi lanttutikut, paahdetut juurekset (esim. maa-artisokat) ja erilaiset salaatit ovat tavallisia. Kastikkeeksi syntyy usein omatekoinen majoneesi tai sitten jotain voipohjaista. Kaikkihan tietävät, että voi tekee mistä vaan entistä parempaa. Voipohjainen, béarnaise-tyyppinen kastike on miehen bravuuri, mutta nyt kun oli minun keittiövuoroni, syntyi helpompaa maustevoita. Mausteekseen voi sai tällä kertaa hyvin suomalaishenkisesti puolukoita ja raastettua piparjuurta. Ai että siitä tuli hyvää, parasta maustevoita aikoihin! Tätä kelpaisi tarjota vaikkapa ulkomaisille vieraille suomalaista keittiötä ja sen raaka-aineita esitelläkseen. Erityisen hyvin tämä maustevoi sopii mielestäni tummalle lihalle, kuten esimerkiksi hirvelle tai hevoselle, joista jälkimmäsitä meillä oli nyt pöydässä, mutta kyllä se naudan sisäfileenkin kruunaa. 😉 Vinkit pihvinpaistoon löytyy täältä. 😉

PUOLUKKA-PIPARJUURIMAUSTEVOI
100 g voita
1 dl puolukoita
2-3 tl raastettua piparjuurta
1-2 tl vaahterasiirappia tai juoksevaa hunajaa
Hieman suolaa
Mustapippuria
Sulata voi ja survo puolukat haarukalla. Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi. Juoksevan voin poi pistää sekoituskulhossa jääkaappiin jähmettymään, kunnes se on muuttunut jähmeäksi, muttei vielä kovaksi. Sen jälkeen siitä voi muotoilla muovikelmun sisälle pötkön, joka pistetään vielä jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään loppuun asti. Halutessaan voin voi antaa myös jähmettyä suoraan kuppiin, mutta sen kaivaminen sieltä voi olla vähän työläämpää. Pötköstä saa leikattua terävällä veitsellä nättejä kiekkoja pihvin päälle sulamaan. 😉
Vinkki: Sulan maustevoin voi myös kikkailla suoraan tyhjän vessapaperirullan sisälle tehtyyn muovikelmupussiin jähmettymään jos ei jaksa odotella. 😉
Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *