Ihana mustikka-kardemummacurd
Bongasin jo jouluna Keittiössä, kotona ja puutarhassa-blogista mustikka-kardemummacurdin reseptin. Rakastan marjoja, ja kardemumma on ehdottomasti yksi lempimausteistani, joten reseptiä oli pakko kokeilla heti. Mustikka-kardemummacurd on IHANAA. Olisin halunnut vetää koko satsillisen suoraan purkista lusikalla, ja hyvin nopeasti se ensimmäinen erä katosikin. Tiesin heti että tätä tulisi tehtyä toistekin – ja nyt kun toisen satsin valmistuttua oli pakko hehkuttaa reseptiä blogissakin. 😉 Kiitokset Minnalle tästä reseptistä!
MUSTIKKA-KARDEMUMMACURD
200 g mustikoita
4 kananmunaa
n. 15-25 tippaa (vanilja-)steviaa
1 tl kardemummaa
75 g voita
Survo mustikat soseeksi sauvasekoittimella ja lisää joukkoon munat ja erytritoli/sokeri mikäli käytät kristallimaista makeutusta. Aja sauvasekoittimella tasaiseksi. Sulata voi kattilassa ja siivilöi mustikka-munaseos kattilaan. Lisää kardemumma ja keittele seosta miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Jatka samalla sekoittaen kunnes seos on paksuuntunut kunnolla. Anna curdin jäähtyä, sekoita joukkoon stevia ja siirrä curd puhtaisiin lasipurkkeihin. Säilytä jääkaapissa.
Mustikka-kardemummacurd on hyvää ihan sellaisenaankin syötynä, mutta se toimii myös esimerkiksi jogurtin, kookospuuron (paleopuuro) tai leipäjuuston kanssa. 😉 Minna oli käyttänyt mustikka-kardemummacurdia kakun täytteenä, ja minäkin testasin sitä pilotoidessani viljatonta täytekakkua. Todella hyvää! 🙂
Samankaltaisia resepejä:
Appelsiini-marja-chiahillo
Lemon curd (sitruunatahna)
Mangocurd
Mansikka-raparperichiahillo
Marja-chiahillo
Mustikka-kardemummacurd
Persikka-rosmariinihillo (esim. juustoille)
Päärynähillo kanelilla ja kardemummalla
Vadelma-chiahillo
(function(i,s,o,g,r,a,m){i[‘GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);
ga(‘create’, ‘UA-66125539-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);
[…] Lakritsi ja kookos (lakritsi-kookoskeot) Mansikka ja raparperi (mansikka-raparperipiirakka) Mustikka ja kardemumma (mustikka-kardemummacurd) Sinihomejuusto ja jälkiruokaviini (Roquefort ja Samos Nectar) Sitruuna […]
[…] ja mansikka-raparperichiahillo) Mustikka ja kardemumma (ks. Mustikka-kardemummavispipuuro, mustikka-kardemummacurd ja mustikkaskonssi) Omena ja kaneli (ks. Omena-kanelihelmipuuro) Sitruuna ja kardemumma […]