Ihana mustikka-kardemummacurd

Bongasin jo jouluna Keittiössä, kotona ja puutarhassa-blogista mustikka-kardemummacurdin reseptin. Rakastan marjoja, ja kardemumma on ehdottomasti yksi lempimausteistani, joten reseptiä oli pakko kokeilla heti. Mustikka-kardemummacurd on IHANAA. Olisin halunnut vetää koko satsillisen suoraan purkista lusikalla, ja hyvin nopeasti se ensimmäinen erä katosikin. Tiesin heti että tätä tulisi tehtyä toistekin – ja nyt kun toisen satsin valmistuttua oli pakko hehkuttaa reseptiä blogissakin. 😉 Kiitokset Minnalle tästä reseptistä!

21mustikkacurd1

MUSTIKKA-KARDEMUMMACURD

200 g mustikoita
4 kananmunaa
n. 15-25 tippaa (vanilja-)steviaa
1 tl kardemummaa
75 g voita

Survo mustikat soseeksi sauvasekoittimella ja lisää joukkoon munat ja erytritoli/sokeri mikäli käytät kristallimaista makeutusta. Aja sauvasekoittimella tasaiseksi. Sulata voi kattilassa ja siivilöi mustikka-munaseos kattilaan. Lisää kardemumma ja keittele seosta miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Jatka samalla sekoittaen  kunnes seos on paksuuntunut kunnolla. Anna curdin jäähtyä, sekoita joukkoon stevia ja siirrä  curd puhtaisiin lasipurkkeihin. Säilytä jääkaapissa.

Mustikka-kardemummacurd on hyvää ihan sellaisenaankin syötynä, mutta se toimii myös esimerkiksi jogurtin, kookospuuron (paleopuuro) tai leipäjuuston kanssa. 😉  Minna oli käyttänyt mustikka-kardemummacurdia kakun täytteenä, ja minäkin testasin sitä pilotoidessani viljatonta täytekakkua. Todella hyvää! 🙂

21mustikkacurd2

21mustikkacurd3

Samankaltaisia resepejä:
Appelsiini-marja-chiahillo
Lemon curd (sitruunatahna)
Mangocurd
Mansikka-raparperichiahillo
Marja-chiahillo
Mustikka-kardemummacurd
Persikka-rosmariinihillo (esim. juustoille)
Päärynähillo kanelilla ja kardemummalla
Vadelma-chiahillo
(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Kommentit
  1. 6

    sanoo

    Päällä on kyllä tainnut tehokas keittiöntyötason lamppu, mutta oli se kyllä hienon ja syvän väristä. Sillä saisi varmasti näyttävyyttä moniin jälkkäreihin. 😉

  2. 8

    sanoo

    Herkkua tosiaan on! 🙂 Käytin sitä itse jo täytekakun välissä, mutta sopisi varmasti oivallisesti muihinkin jälkkäreihin. Ja maistuu toki ihan sellaisenaankin. 🙂

  3. 9

    sanoo

    Mielettömän hieno väri! En ole tehnyt koskaan itse edes lemon curdia, saati sitten tätä, mutta houkutus nyt vain kasvaa.

  4. 10

    sanoo

    Suosittelen ehdottomasti! 🙂 Tämä on helppoa ja hyvää, eikä tarvitse edes erotella keltuaisia ja valkuaisia niin kuin joissain curd-resepteissä näkee. 😉

  5. 12

    sanoo

    Jep. 🙂 Rakasan marjoja jo sellaisinaan, mutta ne ovat myös ihanan monipuolisia raaka-aineita – niistä voi tehdä vaikka mitä. 🙂

  6. 17

    sanoo

    […] nyt siitä syntyi herkullinen mangocurd, mangotahna. Rakastuin noin vuosi sitten curdeihin ihanan mustikka-kardemummacurdin myötä, ja lemon curdhan on ihanan raikas klassikko sekin. Niiden innoittamana lähdin kokeilemaan […]

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *