Ihana mansikka-raparperipiirakka

Oih, nyt olen ylpeä itsestäni! Onnistuin kehittämään varmaan maailman parhaan raparperipiirakan! Kehittelin ensimmäisen raparperipiirakan reseptin jo pari vuotta sitten, ja se vastasi hyvin sitä raparperipiirakkaa, jonkalaista äidilläni oli tapana tehdä. Sen täytteeseen tuli rahkaa, mutta tämä uusi versio on vieläpä maidotonkin ja paleo. Siinä on käytetty kookosmaitoa, mutta kookos ei sinäänsä maistu tässä, vaan täytteessä sointuvat yhteen mansikka, raparperi ja kermainen vanilja – ihanaa! <3 Lisäksi olen vuosien varrella kehittänyt mielestäni entistä paremman piirakkapohjan. 😉
Olen ollut lapsuudesta saakka kaikenlaisten raparperiherkkujen suurkuluttaja, mutta sori äiti, tämä on kyllä parasta kaikista. 😛

11rmansikka-raparperipiirakka2

11rmansikka-raparperipiirakka1

MANSIKKA-RAPARPERIPIIRAKKA

Pohja:
75 g suolatonta voita (huoneenlämpöistä) tai ¾ dl sulaa kookosöljyä
1 kananmuna
1 dl kookosjauhoa
½ dl mantelijauhoa tai jauhettuja auringonkukansiemeniä
1 tl psylliumia
½ dl erytritolia
½ tl jauhettua kardemummaa
Hyppysellinen suolaa

Täyte:
1-2 raparperinvartta
200 g mansikoita
2 dl kookosmaitoa tai –kermaa
4 kananmunaa
1 tl vaniljauutetta (esim. tätä)
30 tippaa nestemäistä steviaa (esim. English Toffee)

Sekoita pohjan ainekset tasaiseksi massaksi. Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjille ja seinille. Esipaista pohjaa 175 ⁰C asteessa n. 7-10 minuuttia, kunnes se on saanut hieman väriä. Siivuta raparperi ja levitä siivut esipaistetulle piirakkapohjalle. Pilko halutessasi mansikoita, pienemmät voi käyttää myös kokonaisina. Levitä mansikat raparperien päälle. Sekoita kookosmaito, munat, vaniljauute ja makeutuskeskenään. Älä sekoita liikaa ettei seos vaahtoudu. Kumoa seos piirakan päälle ja paista piirakkaa uunissa 150 ⁰C asteessa 45-50 minuuttia, kunnes se on juuri hyytynyt keskeltäkin. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoamista.

Lisää raparperireseptejä:
Raparperia ja leipäjuustoa
Raparperichutney
Raparperikaritsanpotkat
Raparperipiirakka 1 (LCHF)

Makeita piirakoita ja muita herkkuja löytyy Leivät ja leivonnaiset-reseptihakemistosta. 😉

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Kommentit
  1. 1

    Siniheinä sanoo

    Kuulostaa ihanalta! Voiskohan ton nestemäisen stevian korvata jollain? 🙂

  2. 2

    sanoo

    Juu, sen voi korvata ihan millä makeutuksella haluaa, vaikka hunajalla tai ihan tavallisella sokerilla. 😉

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *