Hyvin piilotettu kellariravintola kanaalin varrella

Olin viime viikolla illallistamassa biotieteiden tutkijajoukon kanssa varsin hauskassa pikkuravintolassa. Kyseessä oli ravintola Aal, joka sijaitsee aivan Utrechtin keskustassa (Oudegracht a/d Werf 159). Ravintolaa on vaikea löytää ilman paria vinkkiä. Se on kanaalin varrella, veden tasolla (eli jalkakäytävän alapuolella). Termi tällaiselle ravintolalle on “grachtenkelder”, mikä tarkoittaa suurin piirtein kanaalikellaria. Aal on piilotettu toisen ravintolan taakse- mitään kylttejä myös tämän ravintolan olemassa olosta ei kadulla näkynyt. Paikkaan löytää kuitenkin kun tietää että se on aivan Winkel van Sinkeliä (tunnettu ravintola/biletyspaikka) vastapäätä ja Sardegna-ravintolan vieressä. 2aal3Sardegnan kyltti löytyy kadulla helpostikin. Kuljin ohjatut portaat kadulta kanaalitasolle alas ja ihmettelin kun siellä tosiaan oli Sardegna, muttei kyllä mitään muuta. Kun uskaltauduin pidemmälle kapealla kanaalinreunuksella, paljastui kuitenkin että siellähän se Aalkin oli – Sardegnan taakse piilotettuna ja syvälle jalkakäytävän alle upotettuna. 😉 Muutama pöytä mahtui myös ravintolan eteen aivan veden tuntumaan. Sisustus oli hauska. Tila oli kellarimainen, mutta ei liian ahdas. Seinät oli tapetoitu julisteilla – sieltä löytyi niin klassiseen musiikkiin liittyviö julisteita, kuin Babe-possuelokuvastakin, puupöydät, ja pöytien kynttilät loivat rennon ja lämpimän tunnelman.Ravintolan valikoidulta listalta sai koota kolmen ruokalajin paketin hintaan 24,50 € – ei paha! Listalta löytyi paljon mielenkiintoista.Minun valintani:
Smoked beef rib-eye steak with Parmesan cheese, pine kernels and balsamic-truffle dressing
Confit leg of duck with piri-piri spices and garlic
Two different cheese varietes with wine jam
2aal6     2aal1

2aal5Vapaasti ja lyhyesti käännettynä alkuun savustettua naudanlihaa parmesaanilla, pinjansiemenillä ja balsamico-tryffelikastikkeella, pääruoaksi ankan koipi-reisi piri-pirillä ja valkosipulilla ja jälkiruoaksi kahta eri juustoa viinihillolla. Alkuruoka oli oikein hyvä. Pinjansiemenet ja savustettu liha olivat erinomainen pari. Myös ankka oli todella hyvää Tulisuutta en siine erottanut, mutta liha oli todella maukasta ja mehevää. Lisukekasviksia olisi tosin saanut olla hieman enemmän. Viimeksi söin ankkaa kesäisellä Budapestin reissullani, ja silloinkin ankka oli erinomaista. Alan pitää ankasta aina enemmän ja enemmän. 😉 Jälkiruoaksi valitsin kaksi palaa juustoa viinihillolla. Odotin ehkä jotain sauternes-hillon tapaista, mutta lautaselle juustonpalojen viereen oli tipautettu jotain tummaa ja siirappimaista. Se olisi varmaan ollut kiva pari gouda-juustoilleni, mutta sitä oli säälittävän vähän, ja se riitti ehkä noin kahteen suupalaan. Juustopalojen koot olivat kuitenkin sopivat, ja etenkin nuorempi juusto oli yllättävänkin maukasta. Pidempään kypsytetyssä ei ollut mitään erityistä. Viinipullojen hinnat alkoivat 19,50 €:stä.Yleisesti: ruoka oli hyvää ja maukasta, kaikki olivat tyytyväisiä annoksiinsa, tunnelma oli hyvä ja paikka hauska. Aal sopii niin suuremmille seurueille kuin pariskunnillekin. Paikasta teki erityisen sen hyvin piilotettu sijainti ja sisustus. 😉2aal42aal2Näkymät suoraan ravintolan sisäänkäynniltä – vesi oli tosiaan lähellä.

Kommentit (13)
  1. Ankkaan tutustumista, portviiniä ja suklaata - Kauneus & Terveys -blogit
    27.10.2016, 15:05

    […] vastaan neljä ravintolakertaa, joilla olin tilannut ankkaa: ankankoipea Budapestissa sekä Hollannissa, lounassalaatissa ja viimeisimpänä thaimaalaisessa ankkaa punaisessa […]

  2. Koska meillä on joulu? Ideoita joulupöytään! | Pilkettä
    30.11.2014, 07:18

    […] Kirjoituksia juustolajitelmista:  Juustot – parasta juhlatarjottavaa Sopivan punaista pihviä ja erinomainen juustolautanen Huolella mietittyjä annoksia luomuravintola Deegissä Hyvin piilotettu kellariravintola kanaalin varrella […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *