Höyhenenkevyt kahvimousse

Muistatteko kun kirjoittelin ihmeaineesta aquafabasta alkusyksysytä (ks. Maidotonta jäätelö kikherneliemestä)? Aquafaba on siis se säilöttyjen kikherneiden liemi, joka käyttäytyy kananmunan tavoin ja onkin siis vegaanien suosiossa. Siitä syntyy niin marenkia kuin majoneesiakin, itse olen tehnyt siitä jäätelöä (ks. luumujäätelö ja pähkinäinen mokkajäätelö), johon se tuo kivaa kuohkeutta. Aquafaba sopii myös erinomaisesti mousseihin. Netistä löytyy helposti suklaamoussereseptejä, mutta minä lähdin liikkeelle kahvimoussella, joka saa kermaisuutta cashewpähkinöistä. 😉

mousse-aquafabaKAHVIMOUSSE

2 dl cashewpähkinöitä (liotettu yön yli väljässä vedessä)
1 dl aquafabaa
1-2 dl kylmää kahvia
1,5 tl vaniljauutetta
Karamellisteviatippoja tai esimerkiksi vaahterasiirappia tai hunajaa – niistä tulee kivan karamellinen maku

Koristeluun: kuivattua taatelia, kaakaonibsejä, kookoslastuja… Makeat taatelipalat sopivat erinomaisesti!

Vinkki: Saat moussesta mokkaversion lisäämällä siihen raakakaakaojauhetta.

Liota cashewpähkinöitä yön yli väljässä vedessä. Huuhtele ja valuta pehmenneet pähkinät siivilässä. Aja pähkinät sileäksi massaksi tehosekoittimella tai blenderissä. Lisää kahvia sen verran että sekoittaminen käy hyvin, mutta massasta ei tule liian juoksevaa. Lisää pähkinäseokseen myös vaniljauute ja makeutus. Vispaa aquafaba kuohkeaksi, jämäkäksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Kääntele aquafabavaahto pähkinäseoksen joukkoon varovasti, nin että kuohkeus säilyy. Voit halutessasi lisätä mousseen kuivattujen taatelien palasia sattumiksi. Siirrä mousse annoskulhoihin ja anna tekeytyä jääkaapissa noin tunti ennen tarjoamista. Koristele haluamallasi tavalla.

Tämä herkku sopii makeutusvalinnasta riippuen niin vegaaneille, vähähiilihydraattista tai paleoruokavaliota noudattaville. 😉

Sinua saattaa kiinnostaa myös:
Kaakaovanukas kookosmaitoon
Mokkachiavanukas
Mustikkasmoothiekakku
Raakatiramisu
Raakatiramisumousse
Suklainen banaani-pähkinävoiraakakakku

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *