Herkuttelua arkena

Minua on jo jonkin aikaa vaivannut pekoni+valkoviini-yhdistelmän himo. Mainitsin tästä pekonia rakastavalle poikkikselleni ja niinpä katsoimme nopeasti seuraavan sopivan kokkailuillan. Teimme mielestäni oivan diilin: minä lupasin hankkia sopivan viinin ja pohtia kasvislisukkeita, hän saa valita liharuoan reseptin. Kuinkas siinä sitten kävikään, poikaystäväni suusta tulivat kaikki aterialle päätyneet osaset. 😀 Viini sentään jäi minulle. 😉

Hassu juttu muuten, edellinenkin tällainen spesiaali-illallisemme sattui tiistaille – silloin oli vuorossa pihvi-illallinen.

Menu:
Pekoniin käärittyä possua pippurisella juustotäytteellä, lanttulohkoja ja korianteri-tomaattisalsaa
Pinot Blanc Klevner Réserve-valkoviini

2602lautanen

PEKONIIN KÄÄRITTYÄ POSSUA PIPPURISELLA JUUSTOTÄYTTEELLÄ

n. 600 g porsaan sisäfileetä
150 g Kippari Pippuri-savusuustoa
½pkt Koskenlaskija Viherpippuria
2 pkt pekonia

Laita uuni lämpeämään 150 ˚C 2602rullatasteeseen. Leikkaa sisäfilee noin 1,5 cm paksuisiksi pihveiksi. Nuiji pihvit niin ohuiksi kuin mahdollista. Katkaise siivu Kipparia ja aseta se toiselle sivulle pihviä. Lisää päälle ohuehko, pihviä lyhyempi pötkö/tikku Koskenlaskijaa. Rullaa pihvi kiinni aloittaen juustosivulta. Kieritä pekonisiivu rullan ympärille. Tee näin kaikille pihveille. Paista rullia pannulla kunnes pekoni hieman kypsenee. Siirrä sen jälkeen rullat uuniin kypsenemään.

LANTTULOHKOT

Lanttua (syöjien määrän mukaan)
Oliiviöljyä
Simply Organic Chophouse Seasoning /
(Valkosipulia, suolaa, mustapippuria, korianteria, chiliä)

Kuori ja pilko lantut haluamasi kokoisiksi lohkoiksi. Höyrytä noin 7 min. Valuta ylimääräiset vedet pois lävikössä. Kippaa lantut kulhoon ja lisää sekaan mausteet ja oliiviöljy. Sekoita, niin että öljy ja mausteet leviävät tasaisesti kaikkialle. Kippaa lantut leivinpaperin päälle pellille ja paista uunissa 175 ˚C asteessa 20 min, kokeile kypsyys haarukalla.

Simply Organic Chophouse Seasoning on Iherbistä hankittu mausteseos, joka on kätevässä myllyssä. Kerroin siitä enemmän aiemmassa Tacolounas-postauksessani. Sitä käytettiin myös korianteri-tomaattisalsan maustamiseen.

KORIANTERI-TOMAATTILSALSAN RESEPTI2602salsa

Sekä possu että lanttu halusivat kumpikin uuniin, mutta eri lämpötiloihin alkuperäisten reseptien mukaan, joten sovelsimme vähän. Työjärjestys oli seuraavanlainen:  kierittelimme ensin possurullat valmiiksi (emme paistaneet), sitten keskityimme lanttuihin, ja kun saimme lantut uuniin, rupesimme paistamaan rullia. Kun kaikki rullat olivat paistettu, lykkäsimme ne uuniin lanttujen seuraksi ja annoimme uunin lämpötilan laskea 150 ˚C asteeseen.

Ateriasta tuli erittäin maistuva ja täyttävä! Viininä oli alsacelainen Pinot Blanc Klevner Réserve. Kyseinen valkoviini tuli joskus bongattua Glorian Ruoka & Viini-nettisivustoilta. Sitä suositeltiin erityisesti pekonipiirakan kaveriksi, joten tässä se sai nyt näyttää kyntensä. 😉

Possun ja lantun pohjareseptit lähtöisin karppaus.infosta. Kiitokset poikaystävälle, joka ne sieltä bongasi. 🙂
Porsaan sisäfileepekonijuustorulla
Lohkikset lantusta

Iherbistä alennusta ensimmäisestä tilauksesta koodilla IRI825. 😉

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *