Herkulliset sämpylät

Nyt löytyi uusi suosikkileipäresepti. Nämä sämpylät ovat koostumukseltaan ihanan pehmeitä ja herkullisen makuisia. Syö sämpylä lempparipäällisillä ja nauti. Esimerkiksi routapaisti ja kotitekoinen majoneesi tai ihan vain oikea voi ja juusto olivat herkkuvaihtoehtoja. Hyvä leipä ei viljoja kaipaa. 😉

Ks. Leivät ja leivonnaiset-reseptihakemisto

31sampyla3

SÄMPYLÄT
6 sämpylää

4 kananmunaa
1,5 dl kermaa
1 dl maustamatonta heraproteiinijauhetta (esim. tämä)
1 dl kookosjauhoa
1 dl pofiberiä
1 rkl psylliumia
1,5 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
Seesamin- tai unikonsiemeniä koristeluun

Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi, lisää kerma. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää ne taikinaan samalla sekoittaen. Anna taikinan turvota noin 10 minuuttia ja muotoile siitä sitten nättejä palloja leivinpaperilla peitetylle pellille kostein käsin. Voit kostuttaa käsiä lisää sämpylöiden välilläkin, se helpottaa taikinan käsittelyä. Ripottele sämpylöiden pinnalle halutessasi siemeniä koristeeksi. Paista uunissa 200 ⁰C asteessa noin 10 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kauniin värisiä.

31sampyla2

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Kommentit
  1. 1

    Marika sanoo

    Oli niin herkullisen näköisiä sämpylöitä että piti kokeilla heti aamupalaksi 🙂 Kerman jouduin vaihtamaan maustamattomaan jogurttiin (olisi ollut myös ranskankermaa ja rahkaa mutta en osanut päättää mitä ottaisin) ja koookosjauho oli loppu niin vaihdoin sen soijajauhoon. Soijajauho taitaa olla aika moista mössöä, mutta kun kerran sellainen paketti kaapista löytyy niin olen päättänyt käyttää sen loppuun. Minkä merkkistä kookosjauhoa käytät? Ostin ison pussin luomukookosjauhoja, mutta ne ovat minun mielestä aika epämielyttävän karkeita. Joskus yritin suurusta keittoa niillä, mutta keitosta tuli koostumukseltaan niin kauheata vaikka maku oli hyvä. Leivässä tämä kookosjauho meni juuri ja juuri ja sainkin pussin käytettyä loppuun.

  2. 2

    sanoo

    Kiva kuulla että innostuit! 🙂
    Kookosjauhoissa tosiaan on laatueroja! Itse tilaan yleensä Iherbistä Nutivaa, sitä saa edullisesti isommissakin pusseisa. 😉
    Kastikkeen suurustamisesta psylliumilla olen kuullut, mutta kookosjauhon lisääminen keittoon on uusi juttu. Hienokin kookosjauho saattanee jäädä jokseenkin rakeiseksi, joten itse ehkä testaisin keittoonkin psylliumia? Olen itse käyttänyt sitä mm. vispipuuroon ja koostumuksesta tulee aina todella tasainen kunhan jaksaa vispata huolella. 😉
    Soijaa vältän itse, mutta veikkaan että se on korkean proteiinipitoisuutensa takia ominaisuuksiltaan lähinnä heraa.

  3. 3

    Marika sanoo

    En minäkään mitenkään suosi soijaa, mutta joskus ostin kun leipien ohje sitä vaati, enkä yhtään ajatellut että sen voisi vaihtaa johonkin muuhun. Psylliumvispipuuro olen tehnnyt jo ainakin kolmen vuoden ajan ja se on oikein hyvää, mutta en ole onnistunut suurustamaan sillä. Siinäkin on paljon eroja mitä merkkiä käyttää. Tällä hetkellä on semmoista josta tulee sekunnissa tosi paksua ja sitä voi monesti laittaa melkein puolet vähemmän kuin esim. Fiber Huskia. Kerran onnistuin pinaattikeiton suurustaa kookosjauholla, mutta kun tein vuohenputkikeittoa niin siitä tuli ihan järkyttävää 😀 Pitää vähän tutkia ja katsoa mikä kookosjauho olisi parasta.

  4. 4

    sanoo

    Itselläni psyllium on tuntunut melko tasalaatuiselta, mutta äitini on kyllä sanonut että jollain psylliumpurkilla siemennäkkäri ei meniannut onnistua. 😛 Joskus minä kyllä muistan vispipuurosta tulleen yllättävän paksua vaikka luulin mitanneeni jauhon oikein… Hmm.

    Juu kokeilu (ja tuuri) tuntuvat monesti olevan ne ratkaisevat jutut viljattomien reseptien hakemisessa. 😀 Onneksi muita blogeja kiertelemällä saattaa löytää juuri jotain vinkkiä jauhojen suhteista ja kokemuksia eri merkeistä. 🙂

  5. 5

    sanoo

    Herkullisen oloisia sämpylöitä! Tosi hyvin kohonneita ja "ihan oikean leivän" näköisiä olet saanut huolimatta raaka-ainevaihdoista 🙂

  6. 6

    sanoo

    Juu, olivat kyllä kaikin puolin todella onnistuneita sämpylöitä. 🙂 Ulkonäkö, koostumus ja maku olivat kaikki erinomaisia.
    Lisäksi ne olivat niin helppotekoisia ja nopeitakin että niistä tuli heti oma suosikki.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *