Herkullinen punajuurihummus

Hummus on yksi ihanimmista kasvisruoista mitä tiedän. Se on monikäyttöinen, sillä se sopii muun muassa levitteeksi tai dipiksi, ja se maistuu lihansyöjillekin. Lisäksi perushummusta voi varioida, ja yksi suosikkivariaatioistani onkin punajuurihummus. Aiemmin blogissa on ollut myös avokadohummuksen resepti. Ei sovi myöskään unohtaa että hummus syntyy hetkessä, eikä se vaadi sen kummempia keittotaitoja – sauvasekoitin tai blenderi riittää. Itse ainakin pidän hummustarpeita usein valmiiksi kaapista, ja näin hummus syntyykin helposti kun himo iskee. Oliiviöljy, sitruuna, tahini ja jeera kuuluvat keittiöni vakiovarastoihin ja kikherneet säilyvät kaapissa vuosia. Punajuuret voi joko keittää itse tai ostaa kaupasta valmiiksi keitettyinä. Herkullisia hummushetkiä!

Muita herkullisia kasvisreseptejä:

Brie-parsapiirakka
Avokadohummus
Munakoiso-artisokkapitsa
Parmesaani-munakoisovuoka (melanzane alla parmigiana)
Porkkana-inkiväärisosekeitto halloumikrutongeilla
Porkkanakiusaus
Sipulipiirakka
Vaniljainen kukkakaalisosekeitto

Vinkki: Säilytä kikherneiden liemi eli aquafaba!

Kikherneliemi sopii esimerkiksi vegaanisen jäätelön tai jälkiruokamoussen tekemiseen, ks. Maidotonta jäätelöä kikherneliemestä ja Höyhenenkevyt kahvimousse.

punajuuri-hummuspunajuurihummus

Punajuurihummus

300 g keitettyjä punajuuria
1 tlk kikherneitä, valutettu paino 230 g (esim. Pirkka)
2 valkosipulinkynttä
2 rkl tahinia
1-2 rkl sitruunamehua
½ dl hyvää oliiviöljyä
1-2 tl jeeraa eli juustokuminaa
Suolaa ja mustapippuria myllystä maun mukaan

Kuori punajuuret ja valuta kikherneistä säilöntäliemi. Pilko punajuuri lohkoiksi. Mittaa ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi massaksi. Lisää tilkka vettä mikäli hummus on liian paksua. Tarkista maut ja lisää tarvittaessa sitruunasta hapokkuutta tai mausteita. Punajuurihummus on parasta mikäli maltat antaa sen makujen tasaantua ja tekeytyä jääkaapissa vähintään tunnin, mutta halutessasi se on valmista heti syötäväksikin. Punajuurihummus sopii esimerkiksi levitteeksi tuoreen maalaisleivän päälle tai dippitahnaksi kasviksille.

Edellinen kirjoitukseni: Täydellinen Tall Ship Races-viikonloppu

turku tall ship racesTall Ship Races – laivojen ihastelua ja samppanjaa

Kommentit (2)
  1. Thank you for this wonderful contribution, I find it very interesting. I hope to read your work in the future. dino run

  2. Ruokapäiväkirja heinäkuulta - Pilkettä
    7.8.2017, 17:24

    […] ja tattaririeskaa. Iltapala: Varsiselleriä ja porkkanoita punajuurihummukseen […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *