Herkullinen omena-kanelihelmipuuro

Vieläkö nurkissasi pyörii kotimaisia omenoita käyttökohdetta vailla? Kotimaiset omenat ovat ihania, mutta niitä tulee monille älytön määrä kerralla. Jo yksikin tuottelias puu pitää perheen enemmän kuin hyvin omenoissa, mutta mitäs siten jos pihassa on kaksi tai kolme omenapuuta? Itse olen kerrostaloasukki, mutta ilokseni monet lähiseudun pihalliset ovat viime aikoina jakaneet ylimääräisiä omenoita ohikulkijoille talon eteen jätetyistä laatikoista ja pusseista. Viljatonta omenapiirakkaa on tullut leivottua (sekä perinteistä että kikhernepohjaista proteiiniversiota), ja keksinpä pistää omenoita helmipuuronkin sekaan! Kaneli ja omena ovat ihana makupari, ja puuro on kuin jälkiruokaa. 🙂

Tämä gluteeniton puuro sopii erinomaisesti iltapalaksi tai treenin jälkeiseksi hiilihydraattitankkaukseksi. 🙂


211016omena-kaneli-helmipuuro.jpg
Omena-kanelihelmipuuroa kaneli-kookossipseillä


OMENA-KANELIHELMIPUURO

8 dl vettä
4-5 pienehköä kotimaista omenaa
2 dl helmisuurimoita
Ripaus suolaa
Kanelia
Steviatippoja tai muuta makeutusta maun mukaan

Poista omenoista kannat ja pilko ne pieniksi kuutioiksi. Siirrä palat kattilaan ja lisää vesi. Kiehauta seos ja ripottele helmisuurimot KIEHUVAN nesteen sekaan samalla sekoittaen. Keittele puuroa keskilämmöllä kymmenisen minuuttia. Lisää suolaripaus, ja kanelia ja makeutusta makusi mukaan.Nosta se sitten pois levyltä ja peitä kannella. Anna puuron vetäytyä kannen alla kymmenisen minuuttia (tai pidempään). Tarjoa lämpimänä, haaleana tai kylmänä makusi mukaan. Lämpimänä puuro on juoksevampaa, mutta jääkaapissa puuro jähmettyy melko kiinteäksi/vanukasmaiseksi. Kylmän puuron rakenteen voi tehdä irtonaisemmaksi sekoittamalla sen hyvin ennen tarjoilua. 🙂

Samankaltaisia reseptejä:
Mustikka-kardemummavispipuuro riisijauhoista
Riisiuunipuuro kookosmaitoon
Riisivanukas suolakaramellikastikkeella
Vanilja-kookostapiokavanukas
Vaniljainen helmipuuro

Kommentit (3)
  1. Mietin että jos tekisi tätä puuroa kunnon sokerilisällä niin menisiköhän tämä kylmänä tarjoiltuna jälkiruoasta? Jos tämä siis tosiaan kiinteytyy vanukasmaiseksi jäähdyttyään 🙂

    1. Varmasti menee – itse herkuttelen usein kylmällä, makealla puurolla. 😉 Kannattaa vaan sekoittaa kylmä puuro vielä ennen tarjoiluastiaaan/-astioihin siirtämistä. Halutessaan kylmästä puurosta saa vielä astetta herkumman tarjoamalla sen vaniljakastikkeen kanssa.

  2. Proteiinipitoinen vispipuuro vadelmalla ja lakritsilla - Pilkettä
    14.5.2017, 11:40

    […] Helmipuuro (katso myös omena-kaneliversio) Mustikka-kardemummavispipuuro riisijauhoista Riisiuunipuuro kookosmaitoon Riisivanukas […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *