Herkkujuustoja

Juustot ovat ehdottamasti yksi suurimmista herkuistani! Kaupasta tulee aika säännöllisesti ostettua jotain erikoisjuustoja niiden ”perusjuustojen” lisäksi. Tässä pari erittäin tuttua juustoa, jotka ovat viime aikoina eksyneet ostoskoriin. 😉

08vuohenvuoristo

Juustoportin Vuohen Vuoristo

Kotimainen Vuohen Vuoristo-juusto on taas yksi aivan ihana juustotuttavuus. Se on maukas, aromikas ja pehmeän kermainen vuohenmaidon twistillä. Se on saman valmistajan Vuohen gruyéreä pehmeämpi ja miedompi. Vuohen Vuoristojuusto sopii loistavasti sellaisenaan siivuina syötäväksi, juustotarjottimelle ja leivänpäälle. Tällä voi tehdä vaikutuksen vieraisiin. 😉 Itse vetelin sitä siivuina keitettyjen kananmunanpuolikkaiden päällä. 😉 Koostumus ei murene. Juusto on tehty pastöroituun maitoon, ja sen suolapitoisuus on 1,4 %.
Vuohen Vuoristo-juustoa voi ostaa isommista marketeista/tavarataloista sekä juustomyymälöistä irtomyynnistä. Sen lisäksi Juustoportin juustoja löytyy valmiissa pakkauksissa nykyään monista hyvin varustelluista marketeista.

08albray2

Saint Albray

 Saint Albray on yksi tunnetuimmista, teollisista, ranskalaisista valkohomejuustoista. Se on jonkin verran perusbrietä maukkaampi, muttei silti kovin voimakas – camembertiä miedompi. Juustossa on selvästi erottuva tuoksu, joka voimistuu juuston lämmetessä. Myös maut tulevat paremmin esille kun juusto tarjotaan huoneenlämpöisenä. Raaka-aineena on pastöroitu maito.
08albray1
Saint Albray on pehmeydessään herkullisen ja houkuttelevan näköistä. Myös sen punertava, pesty ja harjattu kuori miellyttää silmää. Juusto sopii niin maullisesti ja ulkonäöllisesti hyvin juustotarjottimelle. 🙂
Saint Albrayta löytyy isommista marketeista ja irtotiskeiltä. Sitä myydään joko valmiina pikkujuustoina, tai sitten isommasta juustosta pilkottuina paloina. Jos ostat juustoa irtotiskistä, kiinnitä huomiota kypsyyteen. Juusto ei ole vielä parhaimmillaan, jos se näyttää aivan kiinteältä, eikä valu yhtään yli reunojen.

MUITA ERIKOISJUUSTO-POSTAUKSIA
Chevré-parsakaalipiirakka
Gruyére (kts. myös Gruyérepiirakan uusinta)
Mes-juusto
Regina Blu-sinihomejuusto
Wasabigouda

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *