Helppo lemon curd

Sitruuna on ihanaa , ja perinteinen makea sitruunatahna, lemon curd, on himottanut minua jo jonkin aikaa. Googlailin sopivaa reseptiä, ja sain huomata että reseptit vaihtelivat aika paljon. Milloin oli käytetty vain keltuaisia, milloin koko munia ja milloin sekä että, sitruuna oli välillä todella reippaasti ja välillä taas todella kitsaasti, ja voin määrä tuplaantui välillä suhteessa reseptien välillä. Kun kokkailin pulled porkia barbeque-kastikkeella mainitsin että Helsingin sanomat ovat olleet luottolähteeni jo lapsuudesta saakka, joten katsoin tähänkin reseptiin rungon juuri Hesarissa julkaistusta lemon curd-reseptistä. 😉

12lemoncurd2 12lemoncurd1

LEMON CURD
n. 2 dl

1 dl sitruunamehua (2-3 sitruunaa)
1 luomusitruunan kuoret
2 kananmunaa
1-1,5 dl erytritolia (+ /sitruunasteviaa)
40 g voita

Pese sitruunat, raasta yhdestä kuoret ja purista tarvittava määrä mehua. Vatkaa sitruunamehu, kananmunat ja erytritoli.  Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä ja lisää sinne sitruunankuoret. Lisää muna-sitruunamehuseos kattilaan siivilän läpi, jotta seoksesta tulisi tasaista. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes seos paksuuntuu. Ota kattila pois liedeltä ja anna tahnan jäähtyä. Mikäli käytät nestemäistä steviaa, lisää se vasta kun seos on hieman jäähtynyt. Tarkista makeus ja säilytä jääkaapissa.12stevia

Käyttämäni sitruunastevia on Iherbistä tilattua Now Foods Better Stevia Lemon Twist-nestemäistä steviaa. Olen pitänyt siitä paljon, sitruunanmaku on hyvä ja luonnollinen, ja makeutustehot ovat sopivat. Käytän sitä usein rahkaherkuissa yms. Hinta on halpa ja 60 ml:n pullo riittää ikuisuuden. 😉 Iherbistä alennusta ensimmäisestä tilauksesta koodilla IRI825. 😉

Kiitos taas, Hesari. Hollannissa (kts. Muutto Hollantiin-postaus) on kyllä pakko järkätä Hesarin nettitunnukset. 😉

Kommentit
  1. 7

    sanoo

    […] Kimchissä on ennen kaikkea runsaasti makua – etenkin chili ja valkosipuli erottuvat. Itseäni epäilyttä hieman kalakastike (sen tuoksu kun ei sinäänsä ole niinkään ruokahalua herättävä), mutta tässä se toimi. Kimchi tuskin olisi kimchiä ilman sitä. Maku ei ollut mitenkään outo, saatikka kalamainen, joten sitä on turha pelätä. Minä yhdistelin Helsingin sanomien ja Ruoka-lehden ohjeita omassa kimchi-kokeilussani. Hesari on yleensäkin yksi suosikkilähteistäni mitä tulee uusiin resepteihin. Sieltä on löytynyt muun muassa pulled pork barbeque-kastikkeella ja lemon curd. […]

  2. 11

    sanoo

    […] 250 g (1 prk) maitorahkaa 1 keltuainen 1 dl kuohukermaa Maun mukaan nestemäistä (sitruuna-/vanilja-)steviaa tai muuta makeutusta 1 tl vaniljauutetta 1 rkl sitruunamehua 1-2 rkl […]

  3. 18

    sanoo

    […] mangotahna. Rakastuin noin vuosi sitten curdeihin ihanan mustikka-kardemummacurdin myötä, ja lemon curdhan on ihanan raikas klassikko sekin. Niiden innoittamana lähdin kokeilemaan minkälaisen curdin […]

Trackbacks

  1. […] Samankaltaisia resepejä: Appelsiini-marja-chiahillo Lemon curd (sitruunatahna)MangocurdMansikka-raparperichiahilloMarja-chiahilloMustikka-kardemummacurdPersikka-rosmariinihillo (esim. juustoille)Päärynähillo kanelilla ja kardemummallaVadelma-chiahillo (function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’); […]

  2. […] mangotahna. Rakastuin noin vuosi sitten curdeihin ihanan mustikka-kardemummacurdin myötä, ja lemon curdhan on ihanan raikas klassikko sekin. Niiden innoittamana lähdin kokeilemaan minkälaisen curdin […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *