Helppo lammaspasta (gluteeniton)

Voisi varmaan väittää että blankon lammaspasta on poikaystävän lempiravintola-annos, tai ainakin kärjessä yhdessä Hiilen Smoking Bacon Burgerin kanssa. Minunkin piti tietenkin päästä maistamaan sitä, ja onneksi blankosta tosiaan saa pasta-annokset myös gluteenittomana. Poikaystävä seurasi hyvin tarkkaan ilmeitäni kun maistoin pastaa – melkein piti kiusata häntä vähän siinä samalla kun hän niin odotti minkä tuomion annos saa – mutta kyllä minä päästin hänet jännityksestä aika pian: olihan se hyvää. Sen lisäksi se vaikutti siltä, että sitä olisi helppo tehdä itse.

Lammaspasta rakentuu pastalle, punaiselle pestolle ja lampaanlihapaloille. Suurimmat niksit ovat keittää pasta sopivan al denteksi, jottei se mene liian mössöksi kun siihen sekoitetaan pestoa, sekä lihan pitäminen mureana. Suosittelisinkin käyttämään tässä oikeastaan ennemmin karitsaa kuin lammasta, vaikka kumpikin toimivat. Tämä ruoka on hyvin yksinkertainen tehdä ja samalla hyvin herkullinen – kannattaa kokeilla!

gluteeniton-pasta

GLUTEENITON LAMMASPASTA
Kahdelle

300-400 g karitsan tai lampaan sisä-tai ulkofileetä
Voita ja/tai oliiviöljyä paistamiseen
1 dl punaista pestoa (itsetehytä tai kaupan, meillä meni nyt ihan Rainbowlla)
2-3 rkl pinjansiemeniä
Rucolaa
Suolaa ja mustapippuria myllystä
Gluteenitonta tagliatelleä nälän mukaan (esim. Semper) tai muuta gluteenitonta pastaa

Leikkaa liha veitsellä tai keittiösaksilla suupaloiksi. Kuumenna voin ja oliiviöljyn seos pannulla ja ruskista lihapalat siinä, mausta samalla suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Liha kypsyy nopeasti, joten niitä ei kannata paistaa liian pitkään. Aloita ruskistamalla pinnat, ja leikkaa sen jälkeen vaikka yksi pala veitsellä halki, jotta näet kypsyyden. Liha jatkaa kypsymistä vielä liedeltä ottamisen jälkeenkin. Itse pidän hieman punaisesta lihasta, ja se on usein mureampaakin. Siirrä lihat kulhoon odottamaan, peitä foliolla. Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaan. Sekoita pastaan pestoa kunnes sitä on makusi mukaan tarpeeksi. Annostele lautasille pestopastaa, ja lisää sen päälle lihapaloja. Viimeistele annos pinjansiemenillä ja rucolalla. Myös kirsikkatomaatit ovat kiva lisä, vaikkeivät kuuluneet alkuperäiseen annokseen. 😉

Muita karitsa- ja lammasreseptejä:
Fenkolilla ja pistaasilla täytetyt karitsarullat
Karitsan entrecôte balsamicokastikkeella ja keväinen parsasalaatti
Karitsan kareeta ja maa-artisokka-palsternakkapyreetä
Karitsan paahtopaistia ja kanttarellimuhennosta
Sitruunalla ja salvialla marinoitu lampaanpaisti

Ei kommentteja.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *