Helppo ja maukas tapenadelohi
Kaupasta tarttui ilman minkäänlaista suunnittelua lohifilee, ja kotona rupesin sitten pähkäilemään mitenkäs sen sitten valmistaisi. Rakastan lohta, mutta kokkaan sitä valitettavan harvoin, joten pääni löi vähän aikaa tyhjää. Sitten muistin poikaystäväni äidiltä taannoin saamani purkin tapenadea – oliivitahnaa ja siitä se sitten lähtikin. Pihalla kasvava pikkupuska basilikaakin pääsi mukaan. Todella yksinkertaista ja helppoa – ja hyvää! 😉
Tapenade on ranskalainen oliivitahna, jossa on oliivien lisäksi muun muassa kapriksia ja oliiviöljyä. Sen maustamisessa käytetään monesti esimerkiksi valkosipulia ja yrttejä. Sitä käytetään mm. leipien päällä ja täytteenä, sekä erilaisten liha- ja kalaruokien täytteenä. Tapenaden perusresepti on maidoton, mutta joissain valmistapenadeissa saattaa olla mukana parmesaania joten paleoa noudattavan kannattaa olla tarkkana. 😉
Eipä tarvita montaa raaka-ainetta
TAPENADELOHI
4 annosta
n. 600 g ruodotonta lohifileetä
n. 100 g tapenadea
Tuoretta basilikaa silputtuna
1 rkl Välimeren yrttisekoitusta
Mustapippuria
(Suolaa)
Leikkaa lohifilee annospaloiksi ja aseta ne voideltuun uunivuokaan tai leivinpaperille. Sekoita tapenade ja basilikasilppu keskenään, ja levitä tahna lohifileiden päälle. Rouhi päälle vielä mustapippuria. Paista uunissa 200 ˚C asteessa 15-20 minuuttia. Tarjoa haluamiesi kasvisten ja esimerkiksi sitruunalohkon kera.
[…] tahinikastikkeellaPinaattinen kookos-kalapata ajvarillaPinaatti-parmesaanilohiRapujuhlatSkagenröraTapenadelohiTapenadelohi […]
[…] Samankaltaisia reseptejä: Pipsan kardemummalohiKookos-lohicurryKorianterilohiPaistettua lohta ja omena-piparjuuritsatsikiaPinaatti-parmesaanilohiSitruunalohiTapenadelohiVuohenjuustolohi […]