Helppo ja maukas tapenadelohi

Kaupasta tarttui ilman minkäänlaista suunnittelua lohifilee, ja kotona rupesin sitten pähkäilemään mitenkäs sen sitten valmistaisi. Rakastan lohta, mutta kokkaan sitä valitettavan harvoin, joten pääni löi vähän aikaa tyhjää. Sitten muistin poikaystäväni äidiltä taannoin saamani purkin tapenadea – oliivitahnaa ja siitä se sitten lähtikin. Pihalla kasvava pikkupuska basilikaakin pääsi mukaan. Todella yksinkertaista ja helppoa – ja hyvää! 😉

Tapenade on ranskalainen oliivitahna, jossa on oliivien lisäksi muun muassa kapriksia ja oliiviöljyä. Sen maustamisessa käytetään monesti esimerkiksi valkosipulia ja yrttejä. Sitä käytetään mm. leipien päällä ja täytteenä, sekä erilaisten liha- ja kalaruokien täytteenä. Tapenaden perusresepti on maidoton, mutta joissain valmistapenadeissa saattaa olla mukana parmesaania joten paleoa noudattavan kannattaa olla tarkkana. 😉

tapenadelohi1
Eipä tarvita montaa raaka-ainetta

TAPENADELOHI
4 annosta

n. 600 g ruodotonta lohifileetä
n. 100 g tapenadea
Tuoretta basilikaa silputtuna
1 rkl Välimeren yrttisekoitusta
Mustapippuria
(Suolaa)

Leikkaa lohifilee annospaloiksi ja aseta ne voideltuun uunivuokaan tai leivinpaperille. Sekoita tapenade ja basilikasilppu keskenään, ja levitä tahna lohifileiden päälle. Rouhi päälle vielä mustapippuria. Paista uunissa 200 ˚C asteessa 15-20 minuuttia. Tarjoa haluamiesi kasvisten ja esimerkiksi sitruunalohkon kera.

tapenadelohi2
Matkalla uuniin

tapenadelohi3
Tapenadelohta, avokadoa, parsakaalia ja sitruunaa

Kommentit (7)
  1. Kaksi raikasta ja helppoa lohireseptiä - Kauneus & Terveys -blogit
    27.10.2016, 15:06

    […] tahinikastikkeellaPinaattinen kookos-kalapata ajvarillaPinaatti-parmesaanilohiRapujuhlatSkagenröraTapenadelohiTapenadelohi […]

  2. Viikonloppupurjehdus ja kahdeksan nälkäistä syöjää - Kauneus & Terveys -blogit
    27.10.2016, 14:52

    […] Samankaltaisia reseptejä: Pipsan kardemummalohiKookos-lohicurryKorianterilohiPaistettua lohta ja omena-piparjuuritsatsikiaPinaatti-parmesaanilohiSitruunalohiTapenadelohiVuohenjuustolohi […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *