Helppo ja maukas kukkakaalirisotto

Kukkakaali on mitä loistavin raaka-aine viljoja välttäville. Siitä syntyy höyrytettynä riisin korvike, siitä voi tehdä couscousia ja se taipuu jopa pitsapohjaan. Uusimpana testinä minun keittiössäni siitä valmistui kukkakaalirisottoa. Monitoimikoneella (jota muuten rakastan) kukkakaali murustuu kätevästi hetkessä ja sitten vaan hieman pannulla pyörittelyä ja koko homma on lautasella parhaimmillaan vartissa. Helppoa, terveellistä ja niin herkullista että kehtaa vieraillekin tarjota – suosittelen kokeilemaan. 😉

Vinkki: Jos vältät lehmänmaitoa, korvaa parmesaani pitkäänkypsytetyllä lampaanmaitojuustolla, pecorinolla! Voit myös halutessasi korvata voin oliiviöljyllä.

KUKKAKAALIRISOTTO PARMESAANILLA

1 (400 g) kukkakaali
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl voita
½ dl valkoviiniä, kana- tai kasvislientä tai kotitekoista luulientä
1 dl parmesaania tai pecorinoa raastettuna
1 dl silputtuja yrttejä, esim. lehtipersiljaa ja basilikaa

Raasta kukkakaali hienoksi monitoimikoneella tai raastimella. Murustaminen onnistuu myös erissä blenderissä. Hienonna sipuli ja murskaa valkosipulinkynsi. Kuumenna voi pannulla ja kuullota sipulit siinä. Lisää kukkakaalimuru ja anna seoksen kypsyä 5-10 minuuttia riippuen. Lisää viini/liemi ja anna seoksen kiehua kasaan. Sekoita lopuksi joukkoon juustoraaste ja yrttisilppu. Syö sellaisenaan tai tarjoa esimerkiksi kanan tai broilerin kanssa.

Resepti on pienin muutoksin Me Naiset-lehdestä.

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Ei kommentteja.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *