Helppo ja herkullinen pinaatti-parmesaanilohi

Rakastan lohta, mutta sen valmistaminen on minulle vähän vieraampaa. Siskoni ei suostunut syömään kalaa, eikä sitä sen takia ollut meillä kotona kovinkaan usein. Niinpä olen nyt sitten päättänyt ruveta ottamaan kalareseptejä haltuun ja pinaatti-parmesaanilohi tulee varmasti jäämään vakilistalle. 🙂 Se on helppo ja nopea valmistaa, mutta todella herkullista ja sopii myös isommalle joukolle kokattavaksi.

pinaatti-parmesaanilohi3

pinaatti-parmesaanilohi1

PINAATTI-PARMESAANILOHI
5 annosta

800 g nahatonta lohifileetä
250 g tuoretta pinaattia
½ sitruunan mehu
3 dl kermaa
100 g parmesaania
Jauhettua muskottipähkinää
Suolaa
Mustapippuria

Leikkaa lohi annospaloiksi ja suolaa. Suolaa lohi noin tuntia ennen ruoan valmistusta. Voit suolata lohen tuntia tai paria ennen ruoan valmistusta. Poista pinaatista varret ja silppua sitä hieman pienemmäksi (ei tarvitse olla kovin hienoa). Mausta pinaatti sitruunamehulla, suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä ja levitä se uunivuoan pohjalle. Rouhi lohen päälle vielä mustapippuria ja hieman suolaa, ja asettele ne pinaattipedin päälle. Raasta parmesaani ja ripottele se lohen päälle. Kaada lopuksi kerma tasaisesti koko vuokaan. Paista uunissa 175 ˚C asteessa noin 25 minuuttia (tarkista että palat ovat kypsiä keskeltä). Tarjoa esimerkiksi raikkaan salaatin ja sitruunan kanssa.

Muita kalaruokia:
Intialaista lohta, parsakaalia ja aiolia
Kookos-lohicurry
Kylmäsavulohi-lehtikaalisalaatti tahinikastikkeella
Pinaattinen kookos-kalapata ajvarilla
Tapenadelohi

Kommentit
  1. 1

    sanoo

    Ihanaa, helppoa tosiaan ja varmasti herkullista !

    Meillä kotona ei lapsena kalaa syöty koskaan, äiti on pahasti allerginen joten kalan syömisen opettelu jäi sitten aikuisiälle ja omaan keittiöön. Nyt kaikki kalat on mun suurta herkkua ( silliä ei lasketa mukaan 😀 ) ja aika paljon tulee kalaa syötyäkin. Perhedinnereillä harmittaa hieman kun kalaa ei voi tehdä äidin takia, siitä kun saa niin harkullisia juttuja aikaan mutta näillä mennään 🙂

  2. 2

    sanoo

    Allergia on tosiaan kurja, ja muutenkin onhan se työlästä jos aina pitäisi laittaa monet eri ruoat. Hyvä etten ole ainoa näin "myöhään" kaloihin tutustuja. 😉 Minä olen keskittynyt vielä lähinnä loheen, se kun tuntuu jotenkin helpoimmalta vaihtoehdolta. Ahven ja kuha ovat kyllä myös herkullisia, ja samoin siika. Valmistusta pitää vaan vielä treenata. 😉
    Silliin minäkään en koske. 😛

  3. 5

    sanoo

    Herkullisen tuntuinen resepti. Tätä täytyy minunkin kokeilla. Pakastimesta löytyy vielä viime kesän pinaattia, joten käytämpä sitä 🙂

  4. 6

    sanoo

    Kannattaa kyllä kokeilla – yksinkertaista, mutta niin hyvää. Ihanaa jos löytyy ihan omaa pinaattia! 🙂 Minä jouduin tyytymään espanjalaiseen.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *