Helppo ja herkullinen pinaatti-parmesaanilohi
Rakastan lohta, mutta sen valmistaminen on minulle vähän vieraampaa. Siskoni ei suostunut syömään kalaa, eikä sitä sen takia ollut meillä kotona kovinkaan usein. Niinpä olen nyt sitten päättänyt ruveta ottamaan kalareseptejä haltuun ja pinaatti-parmesaanilohi tulee varmasti jäämään vakilistalle. 🙂 Se on helppo ja nopea valmistaa, mutta todella herkullista ja sopii myös isommalle joukolle kokattavaksi.
PINAATTI-PARMESAANILOHI
5 annosta
800 g nahatonta lohifileetä
250 g tuoretta pinaattia
½ sitruunan mehu
3 dl kermaa
100 g parmesaania
Jauhettua muskottipähkinää
Suolaa
Mustapippuria
Leikkaa lohi annospaloiksi ja suolaa. Suolaa lohi noin tuntia ennen ruoan valmistusta. Voit suolata lohen tuntia tai paria ennen ruoan valmistusta. Poista pinaatista varret ja silppua sitä hieman pienemmäksi (ei tarvitse olla kovin hienoa). Mausta pinaatti sitruunamehulla, suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä ja levitä se uunivuoan pohjalle. Rouhi lohen päälle vielä mustapippuria ja hieman suolaa, ja asettele ne pinaattipedin päälle. Raasta parmesaani ja ripottele se lohen päälle. Kaada lopuksi kerma tasaisesti koko vuokaan. Paista uunissa 175 ˚C asteessa noin 25 minuuttia (tarkista että palat ovat kypsiä keskeltä). Tarjoa esimerkiksi raikkaan salaatin ja sitruunan kanssa.
Muita kalaruokia:
Intialaista lohta, parsakaalia ja aiolia
Kookos-lohicurry
Kylmäsavulohi-lehtikaalisalaatti tahinikastikkeella
Pinaattinen kookos-kalapata ajvarilla
Tapenadelohi
[…] Pinaatti-parmesaanilohi Paahdetut maa-artisokat […]
[…] opeteltiin ankanpaistamisen lisäksi muutakin uutta, nimittäin lohen valmistamista. Mainitsinkin Helppo ja herkullinen pinaatti-parmesaanilohi-postauksessani opettelevani vasta kalanvalmistamista, mutta nyt iskin luun kurkkuun […]