Helpot ohjeet tummaan ja vaaleaan raakasuklaaseen

Kotini on muuttunut jo monena vuonna makeistehtaaksi ennen joulua. Teen tryffeleitä, raakasuklaata, pipari-pähkinäpalloja, carob-konvehteja ja viimeisimpänä blogiin tuli kotitekoisten bountyjen resepti. Aion tänäkin vuonna tehdä joululahjaksi itse tehtyjä konvehtirasioita, ja suunnittelen niistä vielä kirjoitusta ensi viikon alulle. Ensiksi pitää kuitenkin olla jotain mitä pakata. Niinpä päätinkin koota teille nyt yksinkertaiset perusohjeet raakasuklaan tekemiseen. Tässä kirjoituksessa on perusohjeet niin tummaan kuin vaaleaan raakasuklaaseen, joita voi itse maustaa haluamallaan tavalla ja sen mukaan mitä kaapeista löytyy. Näin syntyy parhaat joulusuklaat niin itselle kuin lahjaksikin! 😉

Mistä raakasuklaa syntyy:

  • Pääraaka-aineet: kaakaovoita, kaakaomassaa, kookosöljyä, kookosmannaa (creamed coconut)
  • Makeutus: steviatipat (esim.  vaniljan, kookoksen, mantelin tai karamellin makuisia), hunaja tai vaikkapa vaahterasiirappi
  • Jauheet: raakakaakaojauhe, carob, lucuma, baobab, marja- ja hedelmäjauheet
  • Mausteet: hyvä suola (esim. ruususuola), vanilja, kaneli, kardemumma, lakritsijauhe, raastettu appelsiininkuori tai appelsiiniöljy, piparminttuöljy, karvasmanteli, piparkakkumauste – *winkwink*
  • Sattumat: kaakaonibsit, pähkinät, kuivatut marjat tai hedelmät, kuivattu inkivääri
  • Terveyslisät (halutessa): adaptogeeniset yrtit, esim. maca tai kuivattu nokkonen – itse olen käyttänyt jopa pinaattijauhetta!

raakasuklaa

raaka-valkosuklaa2

RAAKASUKLAAN PERUSMASSA

1 dl kaakaovoita
1 dl kookosöljyä
1 dl raakakaakaojauhetta
Hyppysellinen (ruusu-)suolaa
Maun mukaan nestemäisiä steviatippoja (tai muuta makeutusta)

RAAKAVALKOSUKLAAN PERUSMASSA

1,5 dl kaakaovoita
1 dl kookosmannaa (creamed coconut, kookossose, kookosvoi – ei marketin kookosrasva)
Hyppysellinen (ruusu-)suolaa
Maun mukaan nestemäisiä steviatippoja (tai muuta makeutusta)

Hauskoja makuyhdistelmiä:

  • Tumma suklaa ja appelsiini (lisää appelsiininkuorta perussuklaamassaan)
  • Kahvi ja kardemumma (lisää perusmassaan hienoksi jauhettua pikakahvijauhetta ja kardemummaa)
  • Banaani ja kardemumma (kuivattua banaania ja kardemummaa)
  • Kirsikka ja manteli (kuivattuja kirsikoita ja karvasmanteliaromia/-esanssia massaan, toimii niin tummassa kuin vaaleassakin suklaassa)
  • Lakritsi ja marjat (lisää perusmassaan lakritsijauhetta ja pakastekuivattuja marjoja, esim. vadelmaa)
  • Carob ja kaneli (lisää vaaleaan tai tummaan suklaamassaan)

Lisäksi:
Muotteja tai yksinkertaisimmillaan vuoka ja leivinpaperia

Sulata kaakaovoi/kookosöljy/kookosmanna kattilassa tai vesihauteessa miedolla lämmöllä. Lisää suolaripaus ja dekoita joukkoon raakakaakao ja/tai muut jauheet. Lucuma-, carob- yms. hedelmäjauheudein kanssa aloita annostelu ruokalusikallisista ja maistele miten maku kehittyy lisäämisen mukaan – oma makuaisti on paras opas. 🙂 Macan kanssa puhutaan teelusikallisista. Lisää makeutta makusi mukaan ja tarkista maku. Lisää lopuksi joukkoon sattumat (jos käytät muotteja, voit ripotella sattumat jo valmiiksi muotteihin ja kaataa massan päälle). Kumoa massa muotteihin tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan niin että suklaasta tulee noin 0,5-1 cm paksuinen kerros. Nosta suklaa jääkaappiin jähmettymään. Irrottele valmis suklaa muoteista, levyn tapauksessa leikkaa se rouheiksi palasiksi tukevalla veitsellä. Säilytä jääkaapissa.

marja-lakritsi-raakasuklaa

raakasuklaalevy

Raakasuklaareseptejä blogista:
Banaani-kardemummaraakasuklaa
Carob-kookoskonvehdit
Chocolate Chip Cookie Dough Cookies
Doughy Mint Chocolate Chip Cookies
Kirsikka-kaakaonibsvalkosuklaa
Kirsikka-mantelivalkosuklaa
Kirsikkavalkosuklaa
Lakritsi-marjasuklaa
Pipari-proteiinipallot
Raakasuklaa
Rouheiset kaakao-kookoskeksit
Valkosuklaa

Ei kommentteja.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *