Helpot mustaherukkamuffinssit

Ensimmäisiä ruokia, joita lapsena (varmaan köksän tunneilla) otin haltuun olivat mustikkamuffinssit. Ne olivat niin hyviä ja helppoja, että niitä piti sitten massatuottaa kotonakin muutama viikko. Vuosikaudet ovat nyt vierähtäneet ilman marjamuffinsseja, kunnes nyt tajusin niitä taas kaivata. Reseptistä tuli tällä kertaa paleo (viljaton ja maidoton), mutta sehän tekee muffinsseista vain entistä parempia. 😉 Täytyy kyllä sanoa että marjamuffinssit toimivat edelleen –  niin helppoa ja hyvää!

30mustaherukkamuffinssi

MUSTAHERUKKAMUFFINSSIT
6 isoa muffinssia

4 kananmunaa
½ dl kookosöljyä
½-1 dl erytritolia tai muuta haluamaasi makeutusta maun mukaan
3/4 dl kookosjauhoa
1  rkl psylliumia
1 ½ tl leivinjauhetta
Hyppysellinen suolaa
1 tl vaniljauutetta
200 g mustaherukoita (tuoreita tai jäisiä)

+amerikanmuffinssivuokia

Vatkaa kananmunat ja makeutus kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata kookosöljy ja lisää se munavaahtoon. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää ne munavaahtoon samalla sekoittaen. Anna taikinan turvota noin 10 minuuttia. Kääntele varovasti mustaherukat taikinan joukkoon. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista uunissa 200 ⁰C asteessa 20-25 minuuttia, kunnes muffinssit rupeavat saamaan hieman väriä.

Vinkki: Jos kaapista ei löydy psylliumia, niin voit koittaa korvata sen kookosjauholla. Kumpikin sitovat tehokkaasti nestettä, mutta psyllium tuo taikinaan myös hieman sitkon ja tekee koostumuksesta hieman paremman.

Samankaltaisia reseptejä:
Bataattibrownie
Banaani-kookosmuffinssit (katso myös suklaa-, ja pipariversio)
Kanelipullamuffinssit
Kastanja-suklaabrownie
Minttu-mutamuffinssit
Mausteinen banaaniblondie
Pistaasi-suklaabrownie

Kommentit
  1. 3

    sanoo

    Onpas nämä hyvännäköisiä! Mulla on just mustaherukoita jääkaapissa, vähän kutkuttaisi siis leipoa näitä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *