Hampurilainen kahdella tapaa

Kirjoitin viime viikolla, kuinka olin saanut äidiltä mainioiden juusto-seesamleipästen reseptin. Olin vallan ylpeä äidin leipäreseptistä. Hänpä pisti vielä paremmaksi – hän yllätti minut syöpöttelemällä juusto-seesamleipähampurilaista!! Viljaton hampurilainen on totta, äidistähän on tullut kekseliäs. 😉 Äidin hampurilainen oli ihana, runsas avomalli:

03avoburger

OPEN BURGER / AVOBURGERI

Pohjalla juusto-seesamleipänen, päällä jauhelihapihvi, tomaattia, punasipulia, tuoretta basilikaa, avokadoa ja sinappista kastiketta.

Äidin herkkuannos inspiroi minutkin väsäämään hampurilaisen, mutta minäpä pistin sen käsin syötävään muotoon, toimi hyvin niinkin!

03hamppari1

TOMAATTI-AVOKADOHAMPURILAINEN1 kappale

1 juusto-seesamileipänen
Jauhelihapihvi (kts. resepti alempana)
Cheddaria
Avokadoa
Tomaattia
Valkosipulijauhetta
Dijon-sinappia
Tuoretta basilikaa

03hamppari2
Hyvin pystyi syömään käsin!

Juusto-seesamleipäset eivät ole kovin kuohkeita/sämpylämäisiä, mutta ne saa kyllä halkaistua ja ne pysyvät hyvin kasassa. Halkaise leipä ja täytä haluamillasi herkuilla – tai kasaa täytteet leivän päälle avoburgeriksi.;)

Täytteet valikoituivat tällä kertaa täysin mitä kaapista löytyy-periaatteella. Muita hyviä täytteitä ovat esimerkiksi paistettu kananmuna, pekoni, sinihomejuusto, salaatti (melko must, vaikka nyt jäikin pois),  sipulirenkaat, paprika, maustekurkut, creme fraiche, majoneesi, sokeriton ketsuppi, erilaiset kastikkeet… Hampurilaisissa onkin hyvää juuri niiden loputon varioitavuus – ei niitä tarvitse aina tehdä samoilla täytteillä. 🙂

HAMPURILAISPIHVI

100 g jauhelihaa per pihvi
Suolaa
Pippuria
Voita, oliivi- tai kookosöljyä paistamiseen

Sekoita jauheliha tasaiseksi, muotoile pihveiksi ja paista. Ripottele suolaa ja pippuria paiston aikana pihvin kummallekin puolelle.

03hampparipihvi

PS. Jos kaipaat hampurilaisen sijana pitsaa niin katso:Kinkku-koskenlaskijapitsa
Kinkku-fetapitsa

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[‘GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(‘create’, ‘UA-66125539-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

Kommentit (5)
  1. Burgeriateria ja raikkaampi waldorfinsalaatti - Kauneus & Terveys -blogit
    27.10.2016, 18:44

    […] ja pitsan ystäville: Hampurilainen kahdella tapaa Pitkästä aikaa pitsaa – täytteinä chévreä, kanaa ja pekonia Munakoiso-artisokkapitsa ja […]

  2. Burgeriateria ja raikkaampi waldorfinsalaatti | Pilkettä
    31.12.2014, 07:22

    […] ja pitsan ystäville: Hampurilainen kahdella tapaa Pitkästä aikaa pitsaa – täytteinä chévreä, kanaa ja pekonia Munakoiso-artisokkapitsa ja […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *