Gustavon lounas

Kesän lounastestailut jatkuvat. Kun kesäloman alku on viivästynyt ja viivästynyt, olen hakenut piristystä vaihtamalla lounasympäristön työpaikan ulkopuolelle aina silloin tällöin. Aiemmin tuli testattua uudistuneen Kiinanmuurin lounasbuffet sekä Tiirikkalan lounas, ja nyt oli vuorossa keväällä avattu välimeren alueen herkkuihin keskittyvä, Tuomiokirkkosillan kupeessa sijaitseva Gustavo. Gustavossa on käytössä viikottain vaihtuva lounasmenu, joka oli testiviikolla seuraavanlainen:

Tryffelillä maustettua munakoisokeittoa
Nizzan salaatti
Lohimureketta, tajarin pastaa ja sinisimpukkakastiketta
Flatbread ja ylikypsää possua, friteerattua valkosipulia, marinoitua punasipulia ja rucolaa
Flatbread ja sitruunamarinoituja katkarapuja, avokadoa, baby-pinaattia ja chili-sitruunadressing

Lounaiden hinnat vaihtelivat 8 ja 14 euron välillä, eli ei ollut ihan halvin lounas. Tarjolla on myös jälkiruoka, joka oli tällä viikolla vaniljapannacotta mansikoilla kuuden euron hintaan. Kahvi tai tee kuuluvat lounaan hintaan. Lounasta tarjotaan tiistaista perjantaisin klo 11-15.

Gustavo tekee ”normaalin” pastansa itse (pastafanit, HUOM), mutta annokset saa myös gluteenittomina – tällöin käytössä on maissipohjainen pasta. Pitsoja ei ainakaan toistaiseksi saa gluteenittomina, sillä pitsauuneja on vain yksi (ja melkoinen uuni olikin). Flat breadit tehdään pitsauunissa, joten lounasvaihtoehdoista gluteenittomia olivat munakoisokeitto ja salaatti. Munakoisokeitto kiinnosti, sillä E. Ekblomin munakoisokeitto on ollut paras syömäni keitto ikinä, mutta päädyin kuitenkin ottamaan nizzan salaatin. 


Herkullinen nizzan salaatti tuoreella tonnikalalla, keitetyllä kananmunalla löysäksi jätetyllä keltuaisella ja paahdetulla oliivimurulla


Paistaminen (rasva ja lämpö) saivat gluteenittoman leivän maistumaan poikkeuksellisen hyvältä!

Ilokseni sain huomata salaatin tonnikalan olevat tuoretta ja kevyesti grillattua (keskeltä punaista), ja kananmunan kenltuainen oltiin jätetty löysäksi. Salaatin fenkoli oli sheivattu kivan ohueksi ja vihreät pavut olivat juuri sopivan al dente. Myös kastike oli maukasta ja sitä oli sopivasti. Suolaakin oli käytetty juuri sopivasti (mielestäni suola kuuluu hyvään salaattiin). Annoksen päälle oltiin ripoteltu paahdettua oliivimurua. Salaatilla oli hintaa se 14 €, mutta olipahan ainakin tuoretta tonnikalaa ja maut olivat muutenkin kohdallaan! Lounaan kanssa tarjottiin myös leipää, mikä oli tavallisen kohdalla itse leivottua – gluteeniton tuli valmiina. Mutta olipa muuten hyvää gluteenitonta leipää! En yleensä juuri syö muiden kuin itseni tekemiä gluteenittomia leipiä (koska omat leipäreseptini ovat niiin paljon parempia ja maukkaampia ;)), mutta Gustavossa vaaleat leipäsiivut oltiin paistettu pannulla ennen tarjoilua, joten ne olivat ihanan lämpimiä ja sopivan rasvaisia. 😉 Vähän olen kyllä sitä mieltä että jälkiruoka olisi voinut kuulua annoksen hintaan – tai sitten kahvi olisi voinut olla jotain muuta kuin termarikahvia. Esimerkiksi liki naapurissa sijaitsevassa Tiirikkalassa lounas oli edullisempi ja siihen kuului mikä tahansa kahvi (myls erikoiskahvit) ja pieni makea. Seuralaisenikin oli sitä mieltä että olisihan se kätevää jos lounassetelillä pärjäisi. Toisaalta – jos saan tuoretta tonnikalaa, voin maksaa siitä vähän enemmän. Pitänee käydä toisen kerran vielä arvioimassa tätä hinta-laatusuhdetta. 😉

Ravintola Gustavo
Linnankatu 1
Turku

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Lisää ravintolakokemuksia Turusta ja muualta päin Suomea löytyy Ravintolat ja kahvilat-hakemistosta. 😉

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *