Grilloumia, aura-pekoniherkkusieniä ja uunijuureksia timjamilla

Eilen illalla oli söimme taas vaihteeksi juustoa ja juureksia. 😉 Tämä on minulle kotoa oikein tuttu ruoka. Kotona emme koskaan käärineet sieniä pekoniin, mutta nyt päätin tehdä osan sienistä pelkällä auralla, osan pekonilla. Halloumi olisi tietty se ”oikea ja aito”, mutta nyt sattui olemaan grilloumia.

0903grilloumi1

UUNIJUUREKSET TIMJAMILLA

Juureksia syöjien määrän mukaan (porkkana, lanttu, sipuli, palsternakka)
Tuoretta timjamia
Muutama valkosipulinkynsi
Oliiviöljyä
Mustapippuria
Suolaa

Pese, kuori ja pilko juurekset, lanttu hieman muita pienemmäksi. Sipulin saa jättää reiluiksi lohkoiksi. Kuori valkosipulinkynnet ja jaa ne muutamaksi isoksi siivuksi. Pistä juurespalat ja valkosipuli kulhoon, lisää timjami, pippuri ja suola, ja lorauta perään oliiviöljyä. Sekoita niin että öljy ja mausteet leviävät tasaisesti joka puolelle juureksia. Levitä uunipellille tai –vuokaan ja paista 200 ˚C asteessa noin 40 minuuttia. Pyöräytä sipulit kulhoon jääneessä öljyssä, ja lisää ne uuniin noin 10-15 minuutin jälkeen. Kokeile kasvisten kypsyys haarukalla. Juurekset voi tarvittaessa peittää foliolla, jos ne rupeavat saamaan liikaa väriä kesken kypsennyksen.

0903juurekset

Juurekset matkalla uuniin

AURAJUUSTOTÄYTTEISET HERKKUSIENET

Suuria herkkusieniä
Aurajuustoa
Pekonia

Putsaa sienistä tarvittaessa hiekkahiput yms. pois. Poista sienistä kannat. Täytä sienet aurajuustolla. Kääri haluamasi määrä sieniä pekonisiivuilla. Kypsennä uunissa 200 ˚C asteessa 30 minuuttia tai kunnes sienet ovat aivan pehmeitä.

Ja sienten kantojahan ei heitetä hukkaan, vaan lisätään uunijuuresten sekaan tai säästetään johonkin toiseen ruokaan. 😉

Lisäksi:0903grilloumi2
1 pkt grilloumia kahdelle

Me kypsensimme grilloumin oliiviöljyssä paistinpannulla, mutta sen voi myös siivuttaa ja lisätä uusiin juuresten kanssa paiston loppuvaiheessa.

Ruoan kanssa joimme yhdysvaltalaista Rainstorm Pinot Gris-valkoviinia. Se olikin oikein kelpo valkkaria! Valkoviinit ovat minulle punaviinejä ”haastavampia”, mutta tämä oli mielestäni oikein hyvää. 🙂 Rainstorm oli taannoisen pekoni-juusto-porsaansisäfileen kaverina juodun viinin tavoin bongattu Glorian Ruoka ja viinistä. Tätä viiniä suositeltiin erityisesti sienten kanssa. 😉

Kommentit

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *