Graavilohi piparjuurella ja limellä
Hyvää joulua! Toivottavasti kaikilla on mennyt mukavasti tähän asti. 🙂 Jouluillallista syötiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa meidän luonamme, mutta siitä kerron tarkemmin myöhemmin. Näin aloittajaisiksi jaan kuitenkin joulupöydän parhaan uuden tulokkaan, piparjuuri-limegraavatun lohen. Kokeilimme graavaamista ensimmäisen kerran ikinä viime vuonna. Nyt siitä oppineena kehitin jo itse reseptin mielimausteilla, ja lohesta tuli kerrassaan herkullista! Mies olisi ollut alunperin valmis jättämään graavin pois joulupöydästä, mutta hänkin ihasteli kuinka onnistunutta kala oli. Siinä itse tekemisessä on jotain taikaa. 😉
Ks. Muut graavireseptit. 😉
Kunnon maustekerros 🙂
Graavilohi piparjuurella ja limellä
n. 600 g tuoretta, ruodotonta lohifileetä
1 rkl karkeaa ruususuolaa tai merisuolaa
1 tl sokeria
n. 1 dl piparjuurta hienoksi raastettuna (tai maun mukaan)
1 luomulimen kuoret ja mehu
Lisuke-ehdotuksia:
Piparjuurimajoneesia tai piparjuurismetanaa
Viljatonta leipää, kuten siemennäkkäriä, pellavansiemenlimppua tai vaaleaa paahtoleipää
Huuhdo lohi ja kuivaa sen pinta talouspaperilla. Levitä piparjuuriraaste ja limenkuori lohen pintaan. Ripottele päälle suola ja sokeri tasaiseksi kerrokseksi. Purista viimeisen päälle limen mehu. Kääri kala tiukasti leivin- tai voipaperiin. Paketti kannattaa vielä pistää muovikelmuun tai –pussiin. Anna kalan graavautua jääkaapissa kevyen painon alla 2 vuorokautta. Pyyhi graavaantuneen kalan pinta siistiksi ja leikkaa se viistottain ohuiksi, nahattomiksi siivuiksi.
Vinkki: Näin joulupöydän jälkeen graavilohi maistuu erinomaiselta vaalean paahtoleivän päällä! 😉
[…] Graavilohi (perusversio ja lime-piparjuurigraavilohi) Limettisiika Skagenröra […]
[…] Graavilohi (perusversio ja lime-piparjuurigraavilohi) Limettisiika Skagenröra […]