Gluteeniton pannukakku kaurajauhoista

Minä olen lettu- ja pannukakku ihminen henkeen ja vereen, vohveleista puhumattakaan. Silloinkin kun kouluruokalassa oli ”muodikasta” yökkäillä kouluruoalle, minun oli vaikea pitäytyä vain yhdessä palassa pannukakkua. Gluteeniton pannukakku ei ole sen vaikeampi tehdä kuin tavallinenkaan pannukakku, ja vuosien varrella blogiin on ollut useampikin resepti viljattomista proteiinipannukakuista, katso esimerkiksi ”peruspannari” kookosjauhoista ja herasta sekä banaani-avokadopannari, banaani-saksanpähkinäpannari, munaton proteiinipannari ja vähähiilihydraattinen uunipannukakku. Nyt uusimpana reseptinä blogiin pääsee gluteeniton pannukakku kaurajauhoista.

snickers-puuroGluteenittomista kaurahiutaleista syntyy herkullinen Snickers-tuorepuuro

Elin useamman vuoden täysin viljatta, mutta tänä vuonna olen testannut kauran palauttamista ruokavaliooni, ja ilokseni gluteeniton kaura tuntuu sopivan minulle hyvin. Eniten kauraa on tullut syötyä Provenan sämpylöissä, ja Puuron uusi aika-kirja innosti minut kokeilemaan erilaisia gluteenittomia ja maidottomia puuroja. Nyt tuntuu siltä että olen todella päässyt kauran makuun! Sen maku on samaan aikaan kivan kermainen ja täyteläinen sekä aromikas. Niinpä pannukakku kaurajauhoista onkin yksi tämän hetken reseptisuosikeistani. :

kaurapannari pannukakku kaurajauhoistaGluteeniton kaurapannukakku sai kaverikseen lakkahilloa, kookoskermavaahtoa ja tyrnejä

Gluteeniton pannukakku kaurajauhoista

3 kananmunaa
8 dl maitoa tai kasvimaitoa
4 dl gluteenitonta kaurajauhoa (voit jauhaa kaurajauhoa myös itse kaurahiutaleista)
1,5 dl tapiokatärkkelystä tai 1 dl perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljauutetta
½-1 tl hyvää suolaa (esim. ruususuolaa)
(Halutessasi 1 tl jauhettua kardemummaa)
(Maun mukaan makeutusta, esim. hunajaa, vaahterasiirappia, sokeria tai steviatippoja)

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista pannukakkua uunissa 175 C asteessa noin 25 minuuttia, kunnes se on jähmettynyt ja saanut kauniin, kullanruskean värin. Syö lämpimänä tai jäähtyneenä, nauti esimerkiksi marjachiahillon kanssa.

Resepti on pienin muokkauksin Myllärin nettisivuilta. Resepti on muuten niin helppo että pari kertaa on tullut tehtyä niin että ”tilaan” poikaystävän tekemään pannaria kun olen itse tulossa tanssitunnin tai kuntosalin kautta kotiin. Kaurapannarista saa kätevästi myös hieman enemmän hiilihydraatteja treenin jälkeen. 😉

Muita lettu-, pannukakku- ja vohvelireseptejä, kaikki reseptit ovat gluteenittomia ja viljattomia:

Proteiinipannarit – ks. ”peruspannari”, banaani-avokadopannari, banaani-saksanpähkinäpannari ja munaton proteiinipannari
Uunipannukakku (vähähiilihydraattinen, jauhoton)
Savuporo-juustopannari (vähähiilihydraattinen, jauhoton)
Vohvelit (paleo, maidoton ja viljaton)
Vohvelit (vähähiilihydraattiset)

170815vohvelit1Näillä vohveleilla kelpaa herkutella!

Edellinen kirjoitukseni: Ravintola NOOA – suomalaisia makuja ja lähiruokaa

nooaRavintola NOOAn karitsan filee palsternakalla

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *