Gluteeniton mustikka-kardemummavispipuuro

Riisikokeiluni ovat saaneet jatkoa. Viime kesänä otin riisin takaisin ruokavaliooni monen vuoden tauon jälkeen. Aiemmin koin vatsani oireilleen siitäkin, mutta nyt kun suolisto on saanut toipua gluteenista ja viljoista kunnolla, ei (valkoinen) riisi tunnu aiheuttavan ongelmia. Lisäksi riisi on ollut kätevä väline lisätä hiilihydraattien määrää ruokavaliossani, mistä on tullut ajankohtaista kilpirauhasen vajaatoimintani myötä – se ei tykkää liian vähistä hiilihydraateista etenkään runsaaseen liikuntaan yhdistettynä. Kookosmaitoon tehty riisiuunipuuro on sellainen herkku, että sitä menee viikottain, ja riisivanukas suolakaramellikastikkeella on mieletön herkku. Olen myös ihastunut taas puuroihin. Niinpä innostuinkin seuraavaksi kokeilemaan karkeita riisijauhoja, jotka sopivat mannapuuron ja vispipuuron tekemiseen. Viljaton vispipuuro ei suinkaan ole tässä blogissa uusi juttu, vaan herkullinen VHH-marjavispipuuro on julkaistu jo vuosia sitten. Kova herkku se on edelleen. Tämä karkeista riisijauhoista tehty vispipuuro sai makunsa sekin jo hyväksi todetusta makuparista: mustikasta ja kardemummasta, joista olen aiemmin tehnyt mustikka-kardemummacurdia. Ihana makuyhdistelmä toimi puurossakin, jonka resepti oli niin helppo, että siitäkin tulee varmasti melko tavallinen näky keittiössämme. 🙂

MUSTIKKA-KARDEMUMMAVISPIPUURO

1 l vettä
4 dl (pakaste-)mustikoita
2 dl karkeita riisijauhoja
1,5-3 tl jauhettua kardemummaa
1 tl vaniljauutetta
Ripaus suolaa
Makeutusta maun mukaan (esim. steviatipat tai sokeri)

Kiehauta vesi ja mustikat kattilassa. Mausta suolalla, vaniljalla ja kardemummalla, jatka keittelyä viitisen minuuttia. Voit halutessasi siivilöidä mustikat pois tai soseuttaa ne, mutta itse en vaivautunut – mustikat hajoavat liki huomaamattomaksi puuron keittelyn ja sekoittelun aikana. Sekoita joukkoon riisijauho ja jatka puuron keittämistä viitisen minuuttia, kunnes puuro on paksuuntunut. Lisää haluamaasi makeutusta makusi mukaan. Anna puuron jäähtyä. Vispaa puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella tai monitoimikoneessa. Nauti!

Ihana kardemumma sopii niin suolaiseen kuin makeaankin:
Banaani-kardemummaraakasuklaa
Kanelipullamuffinssit
Karitsaa kardemumma-kookoskastikkeella
Mango-kardemummalassi
Mausteinen banaaniblondie
Mustikka-kardemummacurd
Mustikkaskonssi
Paahdettu porsaankylki kahvilla ja kardemummalla
Pipsan kardemummalohi
Pistaasi-suklaabrownie
Päärynä-kardemummahillo
Ruusuinen kardemumma-kookosuunivanukas
Sitruunapiirakka kardemummalla


Herkullinen VHH-vispipuuro

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Kommentit
  1. 1

    sanoo

    Tämä makuyhdistelmä on minun mieleeni. Ja mustikka-kardemummacurd kuulostaa jo melkein liian hyvältä ollakseen totta. Täytyypä kurkata senkin resepti.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *