Gluteeniton mustikka-kardemummavispipuuro

2503riisijauho.jpgRiisikokeiluni ovat saaneet jatkoa. Viime kesänä otin riisin takaisin ruokavaliooni monen vuoden tauon jälkeen. Aiemmin koin vatsani oireilleen siitäkin, mutta nyt kun suolisto on saanut toipua gluteenista ja viljoista kunnolla, ei (valkoinen) riisi tunnu aiheuttavan ongelmia. Lisäksi riisi on ollut kätevä väline lisätä hiilihydraattien määrää ruokavaliossani, mistä on tullut ajankohtaista kilpirauhasen vajaatoimintani myötä – se ei tykkää liian vähistä hiilihydraateista etenkään runsaaseen liikuntaan yhdistettynä. Kookosmaitoon tehty riisiuunipuuro on sellainen herkku, että sitä menee viikottain, ja riisivanukas suolakaramellikastikkeella on mieletön herkku. Olen myös ihastunut taas puuroihin. Niinpä innostuinkin seuraavaksi kokeilemaan karkeita riisijauhoja, jotka sopivat mannapuuron ja vispipuuron tekemiseen. Viljaton vispipuuro ei suinkaan ole tässä blogissa uusi juttu, vaan herkullinen VHH-marjavispipuuro on julkaistu jo vuosia sitten. Kova herkku se on edelleen. Tämä karkeista riisijauhoista tehty vispipuuro sai makunsa sekin jo hyväksi todetusta makuparista: mustikasta ja kardemummasta, joista olen aiemmin tehnyt mustikka-kardemummacurdia. Ihana makuyhdistelmä toimi puurossakin, jonka resepti oli niin helppo, että siitäkin tulee varmasti melko tavallinen näky keittiössämme. 🙂

2503mustikkavispi.jpg

MUSTIKKA-KARDEMUMMAVISPIPUURO

1 l vettä
4 dl (pakaste-)mustikoita
2 dl karkeita riisijauhoja
1,5-3 tl jauhettua kardemummaa
1 tl vaniljauutetta
Ripaus suolaa
Makeutusta maun mukaan (esim. steviatipat tai sokeri)

Kiehauta vesi ja mustikat kattilassa. Mausta suolalla, vaniljalla ja kardemummalla, jatka keittelyä viitisen minuuttia. Voit halutessasi siivilöidä mustikat pois tai soseuttaa ne, mutta itse en vaivautunut – mustikat hajoavat liki huomaamattomaksi puuron keittelyn ja sekoittelun aikana. Sekoita joukkoon riisijauho ja jatka puuron keittämistä viitisen minuuttia, kunnes puuro on paksuuntunut. Lisää haluamaasi makeutusta makusi mukaan. Anna puuron jäähtyä. Vispaa puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella tai monitoimikoneessa. Nauti!

Ihana kardemumma sopii niin suolaiseen kuin makeaankin:
Banaani-kardemummaraakasuklaa
Kanelipullamuffinssit
Karitsaa kardemumma-kookoskastikkeella
Mango-kardemummalassi
Mausteinen banaaniblondie
Mustikka-kardemummacurd
Mustikkaskonssi
Paahdettu porsaankylki kahvilla ja kardemummalla
Pipsan kardemummalohi
Pistaasi-suklaabrownie
Päärynä-kardemummahillo
Ruusuinen kardemumma-kookosuunivanukas
Sitruunapiirakka kardemummalla

09vispipuuro1.jpg
Herkullinen VHH-vispipuuro

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[‘GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(‘create’, ‘UA-66125539-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

Kommentit (14)
  1. Kardemummalla maustettu mustikkapiirakka - Pilkettä
    20.7.2017, 17:08

    […] kovasti kardemumman ja mustikan yhdistelmästä – se löytyy muun muassa gluteenittomasta mustikka-kardemummavispipuurosta, mustikka-kardemummacurdista ja mustikkaskonsseista. Keski- ja loppukesään kuuluu mielestäni […]

  2. Kardemummalla maustettu mustikkapiirakka - Pilkettä
    20.7.2017, 17:08

    […] kovasti kardemumman ja mustikan yhdistelmästä – se löytyy muun muassa gluteenittomasta mustikka-kardemummavispipuurosta, mustikka-kardemummacurdista ja mustikkaskonsseista. Keski- ja loppukesään kuuluu mielestäni […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *