Glögissä kypsennetty nyhtönauta

Kinkkua, kinkkua, kinkkua… Miten olisi jokin uusi liharuoka joulunaikaan? Nyhtöpossu alkaa olla jo kaikille tuttu, saahan sitä säännöllisesti yliopistoruokaloistakin. Nyhtönaudasta ei jostain syystä ole tullut vielä samanlaista käsitettä, mutta kannattaisi – se on vähintään yhtä herkullista. Itse kokkasin viime viikonloppuna nyhtönautaa naudan etuselästä, ja koska joulu lähestyy kiihtyvällä vauhdilla, piti se ottaa huomioon myös naudan maustamisessa. Liha sai hautua hitaasti glögissä, joka sai lisää makua jouluisista mausteista kuten neilikasta, kanelista, kardemummasta, inkivääristä ja maustepippurista. Lopputulos oli kerrassaan herkullinen, suosittelen kokeilemaan! 🙂

nyhtonauta-pata

nyhtonauta-uunissaEnnen kypsennystä

nyhtonauta-joulu-pieni

nyhtonauta-glogiKypsä liha hajoaa haarukalla

GLÖGINYHTÖNAUTA

n. 1,3 kiloa naudan etuselkää, niskaa tai muuta hieman rasvaisempaa osaa
2 sipulia
2 porkkanaa
Pala juuriselleriä
1 lihaliemikuutio
10 maustepippuria
5 mustapippuria
10 kokonaista neilikkaa
1 tähtianis
Kanelitanko
4 vihreää kardemummankotaa
Peukalonkokoinen pala tuoretta inkivääriä siivuina
½ gluteenitonta soijaa (esim. tamarisoija)
1 l glögiä
Suolaa tarvittaessa

Kuumenna uuni 200 C asteeseen Kuori ja pilko juurekset ja sipulit. Pistä ne pataan mausteiden kanssa. Nosta lihakimpale pataan ja pyöräytä sitä pari kertaa niin että juureksia ja mausteita on sen alla ja päällä. Lisää lopuksi glögiä sen verran että kaikki ainekset peittyvät. Peitä pata kannella ja kypsennä sitä uunissa 30 minuuttia laske tämän jälkeen lämpötila 150 C asteeseen ja jatka kypsentämistä 4-6 tuntia. Käännä lihakimpale pari kertaa kypsennyksen aikana, jotta se maustuu tasaisesti. Voit lisätä tarvittaessa myös glögiä, jos nesteen pinta meinaa alentua liikaa. Liha on valmista kun se hajoaa haarukalla. Nyhtöliha paranee vain mitä pidempään se saa muhia. 🙂 Nauti esimerkiksi uunibataattien tai lanttutikkujen kanssa!

Samankaltaisia reseptejä:
Pulled pork bbq-kastikkeella
Pulled pork jouluisemmalla bbq-kastikkeella
Nyhtölammassalaatti

Kommentit
  1. 1

    sanoo

    Miten kiva idea. Itse asiassa nyhtönauta maistuu mielestäni jopa paremmalta mitä pulled pork ja toimii varmasti täydellisesti tällaisella ”jouluisella”pohjalla.

    • 1.1

      siiri sanoo

      Kiitos, Sari! 🙂 Lopputulos oli kyllä kerrassaan maukasta ja mehevää, kannattaa kokeilla.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *