Glögissä kypsennetty nyhtönauta

Kinkkua, kinkkua, kinkkua… Miten olisi jokin uusi liharuoka joulunaikaan? Nyhtöpossu alkaa olla jo kaikille tuttu, saahan sitä säännöllisesti yliopistoruokaloistakin. Nyhtönauta on jostain syystä jäänyt vielä hieman vieraammaksi, mutta siihen kannattaa ehdottomasti tutustua – se on vähintään yhtä herkullista. Itse kokkasin viime viikonloppuna nyhtönautaa naudan etuselästä, ja koska joulu lähestyy kiihtyvällä vauhdilla, piti se ottaa huomioon myös naudan maustamisessa. Liha sai hautua hitaasti glögissä, joka sai lisää makua jouluisista mausteista kuten neilikasta, kanelista, kardemummasta, inkivääristä ja maustepippurista. Lopputulos oli kerrassaan herkullinen, suosittelen kokeilemaan! 🙂

nyhtonauta-pata

nyhtonauta-uunissaEnnen kypsennystä

nyhtonauta-joulu-pieni

nyhtonauta-glogiKypsä nyhtönauta hajoaa haarukalla

Glögissä kypsennetty nyhtönauta

n. 1,3 kiloa naudan etuselkää, niskaa tai muuta hieman rasvaisempaa osaa
2 sipulia
2 porkkanaa
Pala juuriselleriä
1 lihaliemikuutio
10 maustepippuria
5 mustapippuria
10 kokonaista neilikkaa
1 tähtianis
Kanelitanko
4 vihreää kardemummankotaa
Peukalonkokoinen pala tuoretta inkivääriä siivuina
½ gluteenitonta soijaa (esim. tamarisoija)
1 l glögiä
Suolaa tarvittaessa

Kuumenna uuni 200 C asteeseen Kuori ja pilko juurekset ja sipulit. Pistä ne pataan mausteiden kanssa. Nosta lihakimpale pataan ja pyöräytä sitä pari kertaa niin että juureksia ja mausteita on sen alla ja päällä. Lisää lopuksi glögiä sen verran että kaikki ainekset peittyvät. Peitä pata kannella ja kypsennä sitä uunissa 30 minuuttia laske tämän jälkeen lämpötila 150 C asteeseen ja jatka kypsentämistä 4-6 tuntia. Käännä lihakimpale pari kertaa kypsennyksen aikana, jotta se maustuu tasaisesti. Voit lisätä tarvittaessa myös glögiä, jos nesteen pinta meinaa alentua liikaa. Liha on valmista kun se hajoaa haarukalla. Nyhtönauta paranee vain mitä pidempään se saa muhia. 🙂 Nauti glögissä kypsennetty nyhtönauta esimerkiksi uunibataattien tai lanttutikkujen kanssa!

Samankaltaisia reseptejä:
Pulled pork bbq-kastikkeella
Pulled pork jouluisemmalla bbq-kastikkeella
Nyhtölammassalaatti

Kommentit (8)
  1. Gluteeniton joulu - parhaat joulureseptit vuosien varrelta - Pilkettä
    14.12.2017, 18:56

    […] Perinteisten jouluruokien rinnalle voi tuoda myös uusia suosikkeja – kuten glögissä kypsennetyn nyhtönaudan […]

  2. Gluteeniton joulu - parhaat joulureseptit vuosien varrelta - Pilkettä
    14.12.2017, 18:56

    […] Perinteisten jouluruokien rinnalle voi tuoda myös uusia suosikkeja – kuten glögissä kypsennetyn nyhtönaudan […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *