Fenkolilla ja pistaasilla täytetyt karitsarullat

Pääsiäinen lähestyy (katso Menuideat perinteiseen ja erilaiseen pääsiäiseen-kirjoitus), joten kauppojen laareihin on tullut ilahduttavat määrät yhtä lempilihoistani; karitsaa. Turun kauppahallista mukaan tarttuikin viime viikonloppuna mukaan karitsan paahtopaistia. Tämänkertainen täytettyjen karitsarullien resepti oli bongattu jo etu käteen Onko nälkä?-blogista. Karitsa sai täytteekseen fenkolista, sipulista ja pekonista tehdyn paistoksen, joka niputettiin yhteen paistinarulla. Lisukkeeksi tein tämän hetkistä lemppariani, paahdettuja maa-artisokkia, sekä piparjuurella maustettua punajuurisalaattia. Tällä kertaa tein myös tavoista poiketen jälkiruokaa, vanilja-kookostapiokavanukasta päärynä-kardemummahillokkeella. (Oli muuten tosi helppotekoinen!) Sen resepti tuli julkaistua jo aiemmin tällä viikolla, ja sitä pääsee tutkailemaan tästä linkistä.

Kuinkas ollakaan, tämä ateriakokonaisuus osui komponenttiensä puolesta aika lähelle erästä illallista viime keväältä, jolloin söimme yrttikuorrutettua karitsanfileetä ja paahdettuja punajuuria rucolalla ja pinjansiemenillä. Viiniksikin valikoitui ihan vahingossa sama, ranskalainen punaviini, Gigondas L’Hallali Grande Réserve. Aiemman aterian vuosikerta oli tosin 2011, siinä missä nyt avattu pullo oli vuodelta 2013. Kyseinen viini sai nimittäin viime vuonna Hesarilta runsaasti kehuja pääsiäisen alla, ja sehän tunnetusti antaa myynnille siivet. Erinomaista oli kyllä tämäkin vuosikerta, juoma oli nappivalinta karitsalle. Kannattaa siis pitää tämä viini mielessä jos etsii paria pääsiäiskaritsalle. 😉


Täytetyt karitsarullat pannulla


Täytetty karitsarulla paahdettujen maa-artisokkien, punajuuri-piparjuurisalaatin ja artisokkatahnan kera

TÄYTETYT KARITSARULLAT
Neljälle

4 karitsanpaahtopaistia (alkaen 150 g kappale, koita valita tasakokoisia)

70 g (½ pkt) pekonia
1 sipuli
1 fenkoli
60 g pistaasipähkinöitä
½ luomusitruunan kuori raastettuna
Suolaa ja mustapippuria myllystä
Tuoretta timjamia
Tuoretta rosmariinia
Paistinarua
Voita ja oliiviöljyä paistamiseen

Ota karitsan paahtopaistit huoneen lämpöpön hyvissä ajoin ennen ruoan valmistamista.
Valmista täyte. Leikkaa pekonisiivut pätkiksi ja paista ne pannulla. Nosta pekonipalat lautaselle. Raasta fenkoli ja hienonna sipuli. Kuullota ne pehmeiksi pekonin rasvassa, mausta kevyesti suolalla, mustapippurilla ja sitruunankuorella. Murskaa pistaasipähkinät ja lisää ne täyteseokseen, Halkaise karitsanpaistit keskeltä ”kirjamaisesti” jättäen ne kiinni toisesta reunasta. Mausta lihat suolalla ja pippurilla

Tarjoa karitsa esimerkiksi paahdettujen maa-artisokkien ja punajuuri-piparjuurisalaatin, tai vaikkapa tsatsikin kanssa.

Lisää reseptejä karitsasta:
Karitsaa kardemumma-kookoskastikkeella
Karitsan kareeta ja maa-artisokka-palsternakkasosetta
Karitsan paahtopaistia ja kanttarellimuhennosta
Karitsan paahtopaistia, rapsakka kasviswok ja kermainen valkosipuli-rosmariinikastike
Karitsan paahtopaistia, rosmariiniporkkanoita ja punaviinikastiketta
Marokkolaiset karitsanpotkat sahramilla ja hedelmillä
Nyhtölammasta granaattiomenalla ja mintulla
Raparperikaritsanpotkat
Vaniljaista karitsanpotkaa punaviinissä
Yrttikuorrutettu karitsanfilee

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *