Entrecôte, béarnaise-kastiketta ja vihreää parsaa

Kuten aiemmin hehkutin, tuli hieman hankittua herkkuja Hulluilta päiviltä – nyt ne pääsivät sitten käyttöön. Illallinen oli onnistunut, ja kaiken lisäksi nopea valmistaa. Tämän saa helposti pöytään puolessa tunnissa. 🙂

12pihvi

NAUDAN ENTRECÔTE

Maustamattomia entrecôte-pihvejä syöjien määrän mukaan
Suolaa
Mustapippuria
Voita ja oliiviöljyä paistamiseen

Ota lihat ajoissa huoneenlämpöön ennen paistamista.
Kuumenna öljyn ja voin seos pannulla. Jos pihvit ovat kovin paksuja, painele niitä kevyesti hieman ohuemmiksi. Aseta pihvit paistumaan. Suolaa ja pippuroi ylös jäävä puoli. Käännä pihvit kun ne rupeavat hikoilemaan päältä. Mausta tämäkin puoli, ja paista vielä hetki. Kääri pihvit hetkeksi folioon vetäytymään.

Meidän pihvimme onnistuivat hyvin. Paistopinta oli nätti, ja liha oli sisältä punaista. Suola ja pippurikin osuivat juuri kohdalleen. Pihvien maustamisen halusin tällä kertaa jättää simppeliksi, jotta kastike pääsisi oikeuksiinsa.

HELPPO BÉARNAISE-KASTIKE
3 – 4 annosta

2 kananmunankeltuaista
1 rkl sitruunamehua
1 rkl crème fraichea
0,5-1 rkl rakuunaa
150 g voita
Mustapippuria
(Suolaa)

Sekoita keltuaiset, sitruunamehu ja crème fraiche sauvasekoittimella. Sulata voi ja lisää se hitaasti munaseokseen jatkaen sekoittamista samalla. Tarkista maku. Lisää hieman pippuria ja suolaa tarvittaessa.
Kastike on lämpimänä melko juoksevaa, mutta paksuuntuu jäähtyessään – toimii kummallakin tavalla. 😉

Bearnaise-kastike on klassikko, mutta minulta on jäänyt se jostain syystä kokematta. Tämä resepti oli helpotettu versio, ja todella hyvä! Voi nyt maistuu aina hyvältä, ja itse rakastan sitruunaa. Tätä tulee varmasti tehtyä jatkossakin. Resepti on Mat & Hälsa 2/2012-lehdestä.

PARSAN KÄSITTELY

Parsan tyvestä napsautetaan pois puinen osa – se mikä lähtee ”itsestään” taittamalla. Sitten kuorin tyvestä kuorimaveitsellä vielä muutaman viimeisen sentin pituudelta kuoret pois.

Kypsensin parsat keittämällä niitä ”makuuasennossa” vähässä vedessä. Käytin siihen törkeän isoa kattilaa, sillä halusin valmistaa ne kokonaisina , enkä nyt satu omistamaan parsakattilaa (yleensä tyydyn kyllä pätkimään parsat ja keittämään pienemmässä kattilassa). 😛 Kypsyyttä on hyvä tunnustella haarukalla

Ruoan kanssa joimme kelpo punaviiniä. 🙂

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *