Ensimmäinen raakakakkuni

Kerroin Koukuttava raakasuklaa-postauksessani ennakkoluuloistani superfoodeja kohtaan. Myös raakakakkuihin olen suhtautunut jokseenkin ennakkoluuloisesti. Monesti raakakakuissa on ties mitä lesitiinejä, ihmejauheita ja muuta mitkä ovat saaneet minut aina lopettamaan reseptin lukemisen alkuunsa. Usein ne sisältävät myös desitolkulla cashewpähkinöitä. Almonds and Avocados-blogista löytyi kuitenkin resepti, joka oli ihanan yksinkertainen ja sen kaikki, vähät raaka-aineet olivat minulle tuttuja ja mieleisiä. Pikkumuokkauksien jälkeen päädyin leipomaan elämäni ensimmäisen raakakakun. Ennakkoluulotkin sai heittää romukoppaan – kakku oli herkullista. 🙂 Pähkinä-taatelipohja ja avokadotäyte olivat todella hyvä makuyhdistelmä. Suolaa (erityisesti suosittelen ruususuolaa) ei kannata unohtaa – se tasapainottaa taatelia ja korostaa avokadoa. 😉

03avokadokakku1

03avokadokakku3

AVOKADOKAKKU
Pieni kakku

Pohja:
1 dl saksanpähkinöitä tai pekaanipähkinöitä
2 rkl kookoshiutaleita
1 rkl kaakaojauhetta
3 kivetöntä taatelia
Hyppysellinen suolaa

Täyte:
½ suuresta, kypsästä avokadosta
1 rkl kookosöljyä
¼ tl vaniljauutetta
Hieman lime- tai sitruunamehua
Nestemistä steviaa tai muuta makeutusta maun mukaan
Hyppysellinen suolaa
Koristeluun kaakaonibsejä, suklaahippuja tai kookoshiutaleita

Pilko taatelit ja aja pohjan ainekset tasaiseksi tehosekoittimessa. Painele seos pienen kakkuvuoan (halkaisija 12 cm?) pohjalle ja reunoille. Sulata kookosöljy ja aja täytteen ainekset tasaiseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Tarkista sopiva makeus ja kaada täyte pohjalle. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa pari tuntia. Koristele kakku haluamallasi tavalla ennen tarjoilua.

Tämä kakku kannattaa melkein tehdä pieneen vuokaan (tai kutsua paljon syöjiä kylään), sillä avokadotäyte oli tummennut seuraavana päivänä limemehusta huolimatta. Makuunhan tummuminen ei tietenkään vaikuta. Itse sain idean että tätä voisin tarjota tytöille jollain brunssilla! Silloin isompikin kakku saataisiin syötyä. 😉

Lisää paleoherkkuja:
Chocolate Chip Cookie Dough Cookies
Doughy Mint Chocolate Chip Cookies
Kastanja-suklaabrownie
Mausteinen banaaniblondie
Meksikolainen suklaajuoma
Pistaasi-suklaabrownie
Raakasuklaa

03avokadokakku2

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Kommentit
  1. 1

    sanoo

    Sievä. 🙂 Minullakin on ollut pitkään hieman ennakkoluuloja noita raakakakkuja kohtaan, joskin semmoisen tekeminen on ollut pitkään todo-listalla. Kiitoksia muistutuksesta ja inspiraatiosta. 🙂

  2. 2

    sanoo

    Joo tämä kyllä yllätti. Avokadoista pidän paljon, mutta taatelit epäilyttivät todella pitkään, mutta hyvä että pääsin siitäkin yli. 😉 Voin sanoa että tätä tulen varmasti tekemään toistekin.

  3. 3

    sanoo

    Kivan näköinen kakku. Raakakakkua olen aikeissa kokeilla jossain vaiheessa itsekin. Kiinnostaa.:)

  4. 4

    sanoo

    Minä olin aivan turhaan skeptinen. Raakakakut ovat oikein jees (ainakin kun ei tarvitse hifistellä raaka-aineilla)! 😉

  5. 8

    Maria sanoo

    Yllättävän hyvää kakkua! Oli eka raakakakkuni mullekin. 3/4 lapsistanikin soi hyvällä ruokahalulla. Kiitti reseptistä!

  6. 9

    sanoo

    Kiitos, todella kiva kuulla! Tämä kakku on kyllä erinomainen raakakakku-ennakkoluulojen hälventäjä. 😉

  7. 11

    Maria sanoo

    Ja täytyypä vielä kertoa, että tätä on tullut tehtyä luvattoman usein. Mutta eipä tarvitse kauhean huonoa omaatuntoa siitä tuntea kun ainekset ovat niin terveellisiä 🙂 Todella hyvää myos jäädykkeenä, jos malttaa laittaa hetkeksi pakastimeen. Joskus taatelit on lopussa, ja olen tehnyt pohjan reseptillä 2,5 dl mantelijauhetta, 1 dl kaakaojauhetta, 3 rkl kookosoljyä ja hiukan hunajaa.

  8. 12

    sanoo

    Hehe, hyvä vaan kun tätä saa tarpeeksi usein. 😉
    Ja kiitos paljon vinkeistä, kuullostaa todella herkulliselta! Todella kiva kuulla aina mitä ihmiset ovat pitäneet ja mitä variaatioita keksineet. 🙂

  9. 16

    Laura sanoo

    Heippa, kiitos ihanan yksinkertaisesta ohjeesta! 🙂 Itse en kuitenkaan voi pähkinöitä syödä ja niitä melkein kaikissa raakakakuissa käytetään; osaatko neuvoa mitä pohjaan voisi laittaa pähkinöiden tilalle tai oletko löytänyt muuten jonkun hyvän pähkinättömän (ja munattoman) pohjareseptin?

  10. 17

    sanoo

    Hmm, käykö kookos? Jos käy, niin kookoshiutaleiden määrää voisi nostaa. Myös auringonkukansiemeniä voisi koittaa – niissä on suht neutraali maku ja etenkin kun pohjaan tulee kaakaotakin. 🙂 Taateleitakin voi varmaan pistää vähän enemmän niin halutessaan. Kokeilemalla löytää varmaan parhaan suhteen – jotain rasvaista (pähkinöitä, siemeniä, kookosta), jotain tahmaista ja makeaa (taateleita) ja mausteita.

    Ensi viikolla blogiin on muuten tulossa pähkinättömän makean piirakan resepti, jonka pohjaa voi sitten hyödyntää muissakin piiraissa. 😉 (Siinäkin on kyllä kookosta.)

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *