Eettisemmät erikoissuklaat testissä

Isoista marketeista ja tavarataloista löytyy yleensä hylly, jossa on liuta nätisti pakattuja, pieniä, toinen toistaan houkuttelevamman kuulloisia, ja jokseenkin hintavia suklaalevyjä. Hylly houkuttelee minua aina suuresti, sillä siellä on erityisen paljon tummaa suklaata.  Alle 70 % suklata minulle on turha tarjota, ja kauppojen perusvalikoimalla on siis varsin vähän tarjottavaa minulle. Pitänee kuitenkin mainita, että Lidl on tärkein suklaanlähteeni. Sen valikoimista suosikkejani ovat J.D. Gross 81 % suklaa, sekä maustetut J.D. Gross 70 % suklaat (appelsiini ja karamelli, vadelmakin on herkullista, mutta siinä on vehnää) ja leivontaan 74 % Bellarom-suklaa. Muista marketeista hankin 80 % Ugandan suklaata, jonka valmistajaa en nyt muista… Maraboun mausta en jotenkin pidä, ja niissä on käytetty soijaa ja maitoakin. 😛 Tuo “selektiivisten suklaiden hylly” on kuitenkin saanut olla pitkään omassa rauhassaan, sillä tuotteiden hinnat ovat poissa minun normaalivalikoimistani. Viime aikoina ei ole kuitenkaan tulut juuri shoppailtua tai rilluteltua, joten päätin nyt äkkiä olevani oikeutettu tällaiseen itseni hemmotteluun ja ostin pari erikoisuutta. 😀
13erikoissuklaa1
Seeds and Bean Lavender Dark Chocolate
Laventelisuklaa pääsi testiin ensimmäisenä, ja se teki kerralla vaikutuksen. Aluksi laventelin maku tuntui jotenkin erikoiselta ja mietin vähän aikaa sopiiko se suklaaseen, mutta kun siihen iski tokan palan kohdalla himo, oli homma selvä. 😀 Minun mielestäni laventeli maistui melko voimakkaasti, mutta yleensä makuherkempi poikaystäväni sanoi ettei juuri huomannut sitä. Suosittelen kokeilemaan. 😉
13erikoissuklaa2


Tohi Chocolat Bio Dark chocolate with apricot and almonds
Tohi Chocolat Bio Dark coholate with lemon and ginger

Aprikoosi-mantelisuklaa ei tehnyt sen suurempaa vaikutusta. Se oli ihan hyvää, mutta ei niin erityistä, että olisi hintansa väärti. Halvemmalla saa parempaa. Tietty tämä suklaa on niitä halvempia eettisempi vaihtoehto, jos se painaa vaakakupissa enemmän. Eräällä toisella merkillä olisi ollut tarjolla inkivääri-appelsiinisuklaata. Se olisi houkutellut melkeinpä enemmän, mutta siinä oli soijaa, joten päädyin tähän vaihtoehtoon. Sitruuna-inkiväärisuklaa oli kyllä ihan hyvä, mutta siihen ei syntynyt samanlaista himoa kuin laventelisuklaaseen. Inkivääri erottui, mutta sen maku ei ollut kovin voimakas.

Näistä kolmesta laventelisuklaa erottui siis selkeänä voittajana, sitä voisin hinnasta huolimatta ostaa toistekin herkuttelua varten. 😉 Kaikki kolme tuotetta olivat reilua kauppaa ja luomua.


Muita juttuja kaupan suklaista:
Kuinka paljon suklaata pieni ihminen tarvitsee?
Endangered Species-suklaat Iherbistä
Joogaa ja herkkutuliaisia (sama suklaa myös Lettukestit-postauksessa)
Jälkkärien valmistusta etukäteen

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[‘GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(‘create’, ‘UA-66125539-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

Kommentit (3)
  1. Pana Chocolate-raakasuklaat - Kauneus & Terveys -blogit
    27.10.2016, 18:01

    […] sattunut kova hampunkuorenpala tms jonka tulin sylkäisseeksi pois. Olen aikaisemminkin kokeillut hamppusuklaata Seed & Beanin valmistamana. Siinä ei ollut ikäviä sattumia, mutta en rakastunut siihenkään (saman merkin […]

  2. Juu siis ainakin nuo mainitsemani. 🙂 J.D. Grossilla on myös muita suklaita edellisten lisäksi, ja niiden tuoteselosteita en ole lukenut. Vaaleammissa, <70% kaakaota sisältävissä suklaissa on monesti maitoa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *