E. Ekblomin Jannen Kattila – kyllä kiitos!
Täytin viime viikolla vuosia (ks. ihana synttärikakku), ja sen kunniaksi poikaystäväni vei minut syömään viiniravintola E. Ekblomiin. Hän oli saanut vinkin paikaista kaverilta, ja päädyimme siihen kun olimme auttamattomasti myöhässä saadaksemme pöytää kehuttuun Kaskikseen, joka meitä alunperin kiinnosti. Hyvä että kävi niin, E. Ekblomista tuli kerta heitolla yksi suosikeistani. 🙂 Ihastuin ravintolan sisustukseen ja tunnelmaan heti sisälle päästyäni. Ravintolassa on kolme kerrosta ja me jäimme keskimiemäiseen, jossa on ravintolan sisäänkäyntikin. Tila oli korvea ja valoisa, ja valkoista seinää peitti hienot tummasta harsosta askarreltu, valaistu kukkaköynnös. Ulkosivun seinä oli suuri lasi-ikkuna, josta pystyi katselemaan Aura-joen rantaa. Vaikka paikan nimi onkin hieman herraskainen, on tunnelma mukavan rento. Myös ravintolan palvelu oli erinomaista, asiakkaat otettiin hyvin huomioon ja ruoista ja juomista kerrottiin hyvin. Kokemus sai siitä ehdottomasti lisäarvoa. 🙂
E. Ekblomin listoilla jatkuvasti tarjolla olevaa pienempää syötävää (karitsaburgeri ja blinejä), ja niiden lisäksi viikottain vaihtuva ”Jannen kattila”-menu. Hintaa tällä kolmen ruokalajin illallisella on vain 29 €, ja vitosella siihen saa lisäksi vielä päivän juuston! Menuun on mahdollista tilata myös räätälöity viinipaketti, mutta italialaisen ystävinä me tilasimme ripassoa (Ca’Rugate Valpolicella Ripasso 2012).
Jannen Kattila-menu 31.1.15:
Munakoisokeittoa ja fenkolihilloketta
Omenalla glaseerattua härän niskaa, puljonkijuureksia ja valkosipulikastiketta
Päivän juusto (manchegoa omenahillokkeella ja paahdetulla mantelilla)
Pappilan hätävara
Alkukeitto oli kaikista positiivisin yllätys!
Härän niskaa ja kekseliäitä juureslisukkeita
Lisukkeet ja tarjoilulämpötila kruunasivat manchegon
Tilaisin itse tuskin keittoa alkuruoaksi, mutta ihanaa että se oli pistetty tähän menuun – se oli nimittäin todella herkullista. Ensimmäinen lusikallinen aiheutti meissä kummassakin ”vau!”-reaktion. Näin hyvää keittoa voisi syödä kattilallisen. Keitossa oli aavistuksenomainen, pieni, kiva polte ja sen päälle oli hauskasti lisätty tipoittain maukasta oliiviöljyä, joka sopi keiton makuihin todella hyvin. Fenkolihilloketta emme kyllä löytäneet? Pääruokavaihtoehtoja olisi ollut kaksi, sinisimpukat timjami-voikastikkeella olisivat kuullostaneet nekin herkullisilta, mutta me päädyimme härkään. Omenaglaseeraus oli miellyttävän hienovarainen. Maku erottui miedosti lihan pinnasta, kun taas monesti esim. ketjuravintoloissa tuntuu siltä että jos annoksessa on hedelmää niin sitä on ”HEI KAI HUOMASIT ETTÄ TÄSSÄ ON OMENAA!!”-tasolla. Juureslisukkeet olivat myös oikein kivat, itse ihastuin erityisesti bataattipyreeseen dipattuun perunalastuun. 😉 Päivän juusto oli 9-12 kk kypsytetty manchego. Sen lisukkeena oli sopivan kirpeää ja raikasta omenahilloa, sekä paahdettuja manteleita, jotka korostivat juuston makua todella hyvin. Annos muistuttui taas siitä kuinka tärkeää juuston temperointi on, tämä sopivan lämpöinen manchego suorastaan suli poikaystävän kanssa. 😉 Juuston seuraksi tilaamamme rutikuiva La Guita Manzanilla sherry ei sitten kuitenkaan ollut se paras match. Jälkkäreissämme olikin sitten hieman eroja, sillä pappilan hätävaran perinteinen pulla oli minun annoksessani korvattu marengilla. Itse en marengista juuri välitä, mutta sen rapea koostumus oli kyllä kiva. Normaaliannoksessa ollut vaniljakastikkeen sijaan minulla oli ihanan paksua nougatmoussea. Minun annoksessani oli mustikkahillon lisäksi myös ihanan raikkaita, tuoreita marjoja, joita poikaystävän annoksessa ei ollut. Illallisen päätteeksi maistelimme vielä saksalaista ja ranskalaista punaviiniä. Viinilista oli kyllä todella kiinnostava, ja tänne voisi tulla ihan vain siihenkin tutustumaan. Niin ruoka- kuin juomatarjonta ovat erinomaisia, puhumattakaan hinta-laatusuhteesta. Tämä kerta ei takuulla jää viimeiseksi E. Ekblomissa. 😉
E. Ekblom
Läntinen Rantakatu 3
Turku
Viime vuonna juhlimme Cantina Aztecassa, hyvä paikka sekin. 😉
Lisää kirjoituksia Turun illallispaikoista löytyy Ravintolat ja kahvilat-hakemistosta. 😉
(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);
ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);
[…] Vinkki: Hyvän ruoan ystävän kannattaa poiketa Turussa myös E. Ekblomiin, joka on ehdottomasti yksi suosikeistani ja sinne saa pöydänkin helpommin. Tässä on muutama visiitti sinne, jotka ovat päässeet blogiini: Laatuaikaa tyttöjen kanssa ja eka vieras omassa kodissa E. Ekblom ei petä Food & Fun E. Ekblomissa E. Ekblomin Jannen Kattila – kyllä kiitos! […]
[…] vaihtuva Jannen Kattila-menu maksaa vain 29 euroa. Tarkemmin tällaisesta kokemuksesta voi lukea tästä kirjoituksesta. […]