Denniksen kesän vasikkasaltimbocca
Perjantaina kävin illallisella äitini kanssa Kampin Denniksessä. Ravintolan kesämenusta löytyi annos jota en voinut vastustaa: vasikkasaltimboccaa ja pistaasioliivitapenadella marinoituja kauden kasviksia.
Saltimbocca e verdure marinate
Annos kuullosti saltimbocca- ja pistaasifanin korvissa kerrassaan loistavalta, mutta käytännössä se ei ihan yltänyt toivomalleni tasolle. Annos oli herkullisen näköinen ja värikäs, mutta vasikka oli paistettu liian kypsäksi, eikä siinä ollut häivääkään siitä suussa sulavasta mureudesta, mitä itse kokkaamassamme vasikan picanhapaistissa. Parasta annoksessa olivat itse asiassa lisukekasvikset. Ne olivat todella hyviä. Kesäkurpitsaa haukatessani ihmettelin sen maukkautta, ja perään nautitut kirsikkatomaatit jatkoivat samaa linjaa. Pistaasitapenadea en kyllä tahtonut löytää annoksestani hyvällä tahdollakaan. Porkkanan kyljestä saattoi erottaa muutaman mustan hiutalemaisen pisteen. Ne eivät maistuneet palaneelta, joten kai se sitten ehkä oli sitä tapenadea? Ei siinä kyllä maistunut oliivi, eikä pistaasikaan.
Äitini tilaama Pizza Cosenza (myöskin kesän suosituslistalta) oli sen sijaan erinomainen. Täytteenä siinä oli katkarapuja, tuoretta tomaattia, padros-chilipaprikaa, fetajuustoa ja chiliöljyä. Yhdistelmä toimi, ja pitsan pohja oli ohut ja hyvä – juuri sellainen kuin pitääkin, totesi äiti. Pitsat ovatkin ehkä Denniksen vahvuus, mutta aion kyllä antaa muillekin annoksille vielä mahdollisuuden. Ja lounasravintolana Töölönkadun Dennis on edelleen yksi suosikeistani.
Denniksen lounas:
Lohta Denniksen lounaalla
Laatuaikaa Denniksen lounaalla
Lounas Denniksessä
Dennis, Kamppi
Kansakoulunkatu 1