Chevrépiirakkaa hyvässä seurassa

Minulla oli ilo tarjota illallista hyvälle ystävälleni tällä viikolla jo kerran aiemmin, ja nyt sain viikonlopuksi jälleen miellyttävän vieraan. Illalliselle olin valinnut ruoaksi jälleen piirakan ja juuston, kuten aiemminkin tällä viikolla ystävää kestitessäni. (Rakastan juustoja) Viime kertainen juustopiirakka oli pohjaton gruyérepiirakka, mutta tähän tuli perinteistä muistuttava pohja. Juustona oli tällä kertaa chevré, vuohenvalkohomejuusto. Toiseksi päämauksi pääsi tuore timjami, jota tuli sekä piirakkaan että salaattiin. Myös valkosipulia löytyi sekä piirakasta, että salaatinkastikkeena tarjoamastani aiolista. Yleensä vuohenjuustojen kanssa suositellaan valkoviinejä, mutta myös kevyet, hedelmäiset ja hieman hapokkaat punaviinit sopivat.

SAM_1400

CHEVRÉ-PARSAKAALIPIIRAKKA

Pohja:
3 dl mantelijauhoja
0,5 dl kuorittuja seesaminsiemeniä
1 rkl psylliumia
1 kananmuna
50 g voita

Täyte:
180 grammaa chevrétä (vuohenjuustoa)
200 g parsakaalia
1 sipuli
1 – 2 valkosipulinkynttä
Tuoretta timjamia
Dijon-sinappia
Suolaa
Mustapippuria
Muskottipähkinää
2 munaa
2 dl kermaa
Pinjansiemeniä
2 dl juustoraastetta

Voitele piirakkavuoka. Sekoita kuiva-aineet keskenään. Lisää muna, voi ja psyllium. Painele taikina vuokaan (halkaisija n. 22 cm), pistä haarukalla muutama reikä, ja aseta kylmään vähintään puoleksi tunniksi. Esipaista 200 ˚ C asteessa 7 – 10 minuuttia, kunnes pohja on saanut hieman väriä.

Paahda pinjansiemeniä hetki kuivalla pannulla, varo etteivät ne pala. Freesaa sipulit voissa. Puserra sekaan valkosipulinkynnet ja pidä lämmöllä vielä hetki. Silppua sekaan tuoretta timjamia, mausta dijonilla, mustapippurilla ja suolalla. Höyrytä parsakaalia muutama minuutti niin että ne vähän pehmenevät. Valuta ylimääräiset vedet pois lävikössä. Levitä sipuliseos piirakkapohjalle. Pilko/murenna (juuston kovuudesta ja koostumuksesta riippuen) puolet vuohenjuustosta sipulien päälle. Asettele päälle parsakaalit.Vispaa munat ja kerma sekaisin. Mausta dijonilla, pippurilla, muskottipähkinällä ja suolalla. Kaada muna-kermaseos täytteiden päälle. Pilko loppu chevré kiekoiksi ja asettele ne piirakan pinnalle. Ripottele päälle paahdetut pinjansiemenet ja juustoraaste. Paista piirakkaa 175 ˚ C asteessa n. 35 – 40 min.

YRTTINEN VIHERSALAATTI

Jäävuorisalaattia
Erilaisia salaatteja (minulla oli nyt sinaappisalaattia)
Rucolaa
Kesäkurpitsaa
Kirsikkatomaatteja (mielellään eri värisiä)
Tuoretta timjamia
Mustapippuria
Oliiviöljyä
Aiolia (Pirkka)

Pilko haluamasi kokoisiksi ja sopivassa suhteessa, sekoita. Timjamisilpun ja mustapippurin sekoitin salaattiin valmiiksi. Salaatinkastikkeeksi tarjosin valkosipulista aiolia sekä oliiviöljyä.

Kesäkurpitsa on uusi keksintöni salaateissa – mielestäni paljon parempaa kuin kurkku. Aiolin saa toki valmistaa itse, tällä kertaa minä vähän oikaisin. 😉

Piirakasta tuli todella hyvää, teen tätä varmasti toistekin! Tuoreet yrtit ja juustot ovat kyllä vain niin ihania. <3  Oiva tarjottava vieraille. 😉 Jälkiruoaksi tarjosin jälleen viskitryffeleitä, paahdettuja kanelimanteleita ja tummaa suklaata – hyvin maistuivat nekin.

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Kommentit
  1. 2

    sanoo

    […] se näyttää aivan kiinteältä, eikä valu yhtään yli reunojen. MUITA ERIKOISJUUSTO-POSTAUKSIA Chevré-parsakaalipiirakka Gruyére (kts. myös Gruyérepiirakan uusinta) Mes-juusto Regina Blu-sinihomejuusto […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *