Carob-kookoskonvehdit

Kuinka monelle carob on vielä vieras juttu? Carob-jauhe on johanneksenleipäpuun paloista tehtyä jauhetta, jossa on makea, hieman kirpeä, hedelmäinen maku. Varsin kiva siis. Carob sisältää mm. B-vitamiinejä ja hivenaineita, mutta mikään varsinainen vitamiinipommi se ei ole, vaikka superfood-kategoriassa sitä usein myydäänkin. Kuitua siinä on hyvin runsaasti, jauheessa 40 g/100 g. Herkkäsuolisen kannattaakin koittaa ensiksi pieniä määriä. Carobia pidetään stimulantittomana vaihtoehtona kaakaolle. Maku ei ole aivan sama, mutta se sopii erinomaisesti kaakaojauheen tavoin käytettäväksi esimerkiksi raakasuklaaresepteihin. Leivontaankin sitä suositellaan, mutta itse en ole vielä kokeillut. Itse tutustuin carobiin ensimmäistä kertaa lomallamme Kreikassa, jossa carob kasvaa melko mukavasti. Sen jälkeen olen tilaillut tätä varsin edullista jauhetta Fitnessfirstistä. Jos joku pohtii sopiko tämä palon sisältä löytyvä herkko paleoruokavalioon, niin se on saanut hyväksynnän mm. Paleo Listiltä ja Mark’s Daily Applelta.

Raakasuklaan (ja muiden raakaherkkujen) ystävä löytää lisää reseptejä Herkut ja jälkiruoat-reseptihakemiston lopusta. 😉

1307carob-kookoskonvehti

CAROB-KOOKOSKONVEHDIT

200 g creamed coconutia=kookosmannaa=kookosvoita
1,5 dl kaakaovoita
1 dl carob-jauhetta
1 dl paahdettuja tai tavallisia kookoslastuja
(1 tl-1 rkl macaa)
1,5 tl vaniljauutetta
Hyppysellinen hyvää suolaa
Steviatippoja tai muuta makeutusta maun mukaan

Sulata creamed coconut ja kaakaovoi vesihauteessa. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Jaa massa konvehtimuotteihin. Anna konvehtien jähmettyä jääkaapissa ja säilytä ne kylmässä.
13creamedcoconut
Vinkki: Itse tilailen usein Iherbistä Edward & Son’s luomu creamed coconutia 200 g pakkauksissa, mutta havaitsin juuri että creamed coconutia saa nykyään sitäkin Fitnessfirstistä kookosmannan nimellä! Itsekin tilasin juuri jättipurkin sitä kotiin, mutta se odottaa vielä vanhojen pakettien loppuunkäyttämistä.

Vinkki: Jos et omista konvehtivuokia, voit levittää massan myös ohueksi levyksi, antaa jähmettyä sellaisena ja pilkkoa jähmettynyt levy rouheiksi paloiksi veitsellä. 😉

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Ei kommentteja.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *