Butter Chicken Tandoori – kanaa intialaisittain

Sain äidiltäni jokin aika sitten tuliaisiksi muutamaa intialaista maustetta. Fish currya käytin jo onnistuneesti lohen kanssa (kts. aiempi postaus), ja nyt oli sitten butter chicken tandoori-mausteen vuoro. Mauste tuoksui kerrassaan taivaalliselta. Koostumus oli myös kiinnostavan ”mehevä” ja paksu.
Butter Chickenin tunnuspiirre on tomaatti, ja usein myös jogurtti tai kerma. Mausteet vaihtelevat, siihen sopivat mm. garam masala, inkivääri, valkosipuli, sitruuna, pippuri, korianteri, juustokumina, kurkuma ja chili. Tandoori on tyypillinen saviuuni.

2403butter32403butter2

BUTTER CHICKEN TANDOORI

500 g (3 kpl) maustamattomia broilerin paistileikkeitä
2 dl turkkilaista jogurttia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
Butter chicken tandoori-maustetta
2 rkl tomaattipyreetä
Kookosöljyä paistamiseen

Pistä öljy kuumenemaan pannulle. Lisää tandoorimauste ja hienonna sekaan valkosipuli. Kuullota mausteita hetki, näin maut tulevat paremmin esiin. Pilko sipuli ja lisää se pannulle. Lisää broilerit ja paista kypsäksi. Lisää joukkoon jogurtti ja tomaattipyre. Sekoita, ja anna porista hetken aikaa. Tarjoile haluamiesi kasvisten kanssa.
Minä söin lisäksi paistettua kiinankaalia ja kirsikkatomaatteja.2403butter

Kommentit

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *