Banaani-kardemummaraakasuklaa ja pinaattipiilo

Raakasuklaa on herkkua ja raakakaakao sisältää vaikka mitä terveyttä edistävää, mutta senkin lisäksi siihen suklaaseen voi oikeastaan  ”piilottaa” vaikka muuta ”terveyslisää”. Adaptogeeni maca on kuulunut raakasuklaaseeni jo pitkään, mutta viime aikoina olen ruvennut lisäämään joukkoon myös hieman pinaattijauhetta. Pinaattijauheessa on runsaasti kuituja ja yllättävän paljon proteiiniakin, minkä lisäksi siinä on reippaasti vitamiineja ja hivenaineita. Tumman suklaan maku on sen verran voimakas ja pinaatin taas sen verran neutraali, ettei se maistu sopivassa määrin käytettynä suklaasta läpi. Mieskin on tullut tietämättään syöneeksi melkoiset määrät pinaattia. 😀 Pinaattijauheeni olen tilannut Fitnessfirstiltä (lue kokemukseni Fitnessfirstistä), samoin kuin banaanikolikotkin. Myös creamed coconutia (tunnettu myös kookosmannana, kookoskermatiivisteenä ja kookosvoina) saa luontaistuotekauppojen ja isojen markettien lisäksi Iherbistä (esim. tämä) Fitnessfirstiltä (esim. tämä ja tämä), mutta sen voi tosiaan suklaassa korvata lisäämällä kaakaovoin ja kookosöljyn määrää – itse satun vaan pitämään siitä kovasti. 😉

BANAANI-KARDEMUMMARAAKASUKLAA

1 dl kaakaovoita
1 dl kookosöljyä
1 dl kookosvoita/kookoskermatiivistettä/creamed coconutia (tai ½ dl enemmän sekä kookosöljyä että kaakaovoita)
3/4 dl raakakaakaojauhetta
½ dl lucumaa
(2-3 rkl pinaattijauhetta)
(1 rkl macaa)
½-1 dl kaakaonibsejä
1,5 dl kuivattua (luomu-)banaanikolikkoja
1,5 tl vaniljauutetta
1,5 tl jauhettua kardemummaa
Hieman suolaa
Steviatippoja tai muuta makeutusta maun mukaan

Sulata kaakaovoi, kookosöljy ja creamed coconut vesihauteessa. Sekoita joukkoon kaakaojauhe, lucuma, suola, vanilja ja kardemumma. Lisää myös maca ja pinaattijauhe, mikäli käytät niitä. Kun Jauheet ovat sekoittuneet hyvin rasvojen sekaan, lisää kaakaonibsit ja banaanit (lisää nibsejä sen mukaan kuinka rouheisesta suklaasta pidät). Käyttämäni banaanit olivat pehmeitä, ohuita kiekkoja, ja pistin ne suklaaseen sellaisenaan, mutta niitä halutessaan silputa pienemmäksikin. Lisää makeutusta suuhusi sopiva määrä. Jaa suklaamassa konvehtimuotteihin tai levitä yhdeksi isommaksi levyksi. Anna suklaan jähmettyä jääkaapissa. Levyn voi halutessaan pilkkoa veitsellä haluamansa kokoisiksi palasiksi.

PS. Jos pidit näistä mauista ja raaka-aineista, tutustu myös mausteiseen banaaniblondieen! 😉 Lisää raakasuklaareseptejä löytyy Herkut ja jälkiruoat-reseptihakemistosta. 😉

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Ei kommentteja.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *