Aurinkoinen mangobroileri

Arkiruoka on yleensä milloin mitäkin liha-kasvissotkua, johon maan tusteita ja kasviksia menee ihan tuurilla, tai mitä kaapista löytyy-periaatteella. Nyt keittiössä syntyi kuitenkin niin hyvä kanakastike, että sen resepti piti oikein kirjoittaa ylös. Normaalista poiketen intouduin lisäämään keittiössämme tyypilliseen intialaishenkiseen kanakastikekeseen mangoa (tuoreet mangot ovat nyt parhaimmillaan), ja sehän toimi. 🙂 Lisäksi ruoan aurinkoisen keltainen väri on omiaan piristämään talvipäiviä. 😉

15mangokana

 

Mangobroileri

500 g maustamattomia broilerinfileesuikaleita
Voita, gheetä tai kookosöljyä paistamiseen
2 sipulia
4-5 valkosipulinkynttä
1 rkl currya
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl kurkumaa
½-1 tl chilihiutaleita
1 iso punainen paprika (+halutessasi muista kasviksia)
Hieman limenmehua
½-1 kypsä mango soseutettuna
2 dl kookosmaitoa tai -kermaa
Suolaa
Mustapippuria
(Tuoretta korianteria silputtuna)

Ruskista broileri pannulla, mausta currylla,  suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon murskatut valkosipulinkynnet ja hienonnettu sipuli, anna kuullottua. Lisää inkivääri, kurkuma ja chili. Pilko paprika ja lisää se pannulle (lisää muut kasvisket kypsymisjärjestyksessä). Kun paprika alkaa pehmentä, lisää kookosmaito, mangosose ja limemehu. Anna kastikkeen muhia jonkun aikaa, tarkista maut. Kastikkeen voi viimeistellä silputulla tuoreella korianterilla ennen tarjoilua, mutta minulla sitä ei valitettavasti ollut – sopisi varmasti erinomaisesti! 😉 Tarjoa haluamasi kasvislisukkeen kanssa.

Vinkki: Jos puolikkaalla mangolla saa riittävän hedelmäisyyden omaan makuun, voi loput käyttää vaikka raakaan mangopuuroon tai mango-kardemummalassiin. 😉

Samankaltaisia reseptejä:
Broileria comté-rakuunakastikkeessa
Butter Chicken Masala pekonilla
Butter Chicken Tandoori
Harvinaisen hyvin paistettu kananpoika
Kermainen kanakastike dijonilla ja timjamilla
Sitruuna-valkoviinibroileri

 

Kommentit (3)
  1. Viikonloppupurjehdus ja kahdeksan nälkäistä syöjää - Kauneus & Terveys -blogit
    27.10.2016, 14:53

    […] Samankaltaisia reseptejä: Butter chicken masala pekonilla (Murgh makhani) Butter Chicken Tandoori (kanaa intialaisittain)Kanaa punaisessa kookoscurrykastikkeessaKermainen kanakastike dijonilla ja timjamillaMango-currybroileri […]

  2. Jep, kannattaa hyödyntää kun mangot tuntuvat nyt tosiaan olevan parhaimmillaan. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *