Afelia – kreikkalainen punaviinipossu

Olen pitänyt parin kuukauden tauon ruokahaasteisiin osallistumisesta, mutta Makuja-ruokablogi pisti toukokuun aiheeksi kreikkalaisen ruoan, mikä sai minut innostumaan. Edellisen kerran söin kreikkalaista äitini kanssa Amsterdamissa, ja ai että se oli herkullista. Pidän kovasti kreikkalaisesta ruoasta, mutta tsatsikia lukuunottamatta sitä ei ole tullut itse juuri tehtyä – hyvä aika opetella siis. 😉 Monesti minulle tulee mieleen kreikkalaisesta ruoasta grillattu liha, mutta lähdin kuitenkin kokeilemaan pataruokaa kun pakastimessa oli sopivasti kilon kasslerköntti. 😉

Reseptivaihtoehtoja etsiessäni törmäsin pork afeliaan, on hyvin simppeli (minäkö laiska). Googlailin laajalti sen reseptiä ja monesti maustamiseen oli käytetty vain korianterinsiemeniä. Joissain resepteissä näkyi myös laakeria ja kanelia, joten päätin ottaa ne mukaan omaan versiooni. Mallia katsoin mm. täältä, täältä ja täältä.

10afelia1

10afelia2
Possua, bataattia ja salaattia 

KREIKKALAISTA PORSASTA PUNAVIINILLÄ JA KORIANTERILLA PORK AFELIA

n. 1 kg kassleria
5 dl punaviiniä
2 laakerinlehteä
2 rkl korianterinsiemeniä murskattuna
1 kanelitanko
Suolaa
Mustapippuria
Oliiviöljyä

Kuutioi kassler, siirrä palat sopivaan kulhoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää murskatut korianterinsiemenet, kanelitanko ja laakerinlehdet. Kaada päälle punaviini ja anna lihan marinoitua vähintään tunti, mieluusti vaikka yön yli.
Ota kassler huoneenlämpöön noin tuntia ennen ruoanvalmistamista.
Nostele liha liemestä ja säästä liemi. Kuivaa lihapaloja hieman talouspaperilla ja ruskista ne pannulla (tarvittaessa erissä) oliiviöljyssä. Siirrä lihat pataan ja lisää marinointi liemi. Kiehauta pata liedellä ja siirrä se sitten uuniin. Kypsennä pataa uunissa  150 ⁰ asteessa 2-3 tuntia. Tarjoile haluamiesi lisukkeiden kanssa.

Jos ruoanvalmistuksessa iskee kiire, voit kypsentää pataa ensin 200 ⁰C asteessa 20-30 minuuttia ja laskea sitten lämmön – tämä saa padan ainekset lämpeämään nopeammin. 😉

10afelia3Matkalla uuniin

10afelia4Syömään!

Muuta kreikkalaishenkisiä juttuja:
Kaksi raikasta ja helppoa lohireseptiä
Nyhtölammasta granaattiomenalla ja mintulla
Kreikkalaista Amsterdamissa

Aiempia ruokahaaste-/kilpailuosallistumisia:
Mutakakkua margaritakermalla
Chiliä ja suklaata pimeisiin iltoihin
Lammasta Rogan Josh ja mango-kardemummalassi
Broileria comté-rakuunakastikkeessa ja paahdettuja balsamicoruusukaaleja

Kommentit
  1. 2

    sanoo

    Minä rakastan kanelin ja punaviinin yhdistelmää. Vähän jos lisäisi vielä joulumausteita niin olisi glögipossua. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *