Aasialainen kasslerpaisti ja soijatonta "soijakastiketta"

21coconutaminos
Yleensä kassler päätyy meillä pataan tai nyhtöpossuksi (espanjalainen possu-papupata, mehevä possupata, kreikkalaista punaviinipossua, pulled pork bbq-kastikkeella), mutta tällä kertaa paisti sai pysyä kokonaisena. Resepti oli taas helppoa ja maistuvaa arkiruokaa: paistinruskistus ja liemen ainekset sekaisin – siinä se suurin piirtein sitten olikin, ja ruokaa riittää useammalle kerralle. 😉 Lisäksi possun herkullinen kypsennysliemi kannattaa ehdottomasti hyödyntää kasvisten kypsentämiseen. Makumaailma tulee tällä kertaa Aasiasta, resepti on muokattu Ruoka.fi:n sivuilta

Reseptissä pääsi kokeiluun myös uusin Iherb-löytöni Coconut Secret Raw Coconut Aminos Soy-Free Seasoning Sauce. Se on siis soijan kaltainen maustekastike, mutta ilman gluteenia ja soijaa. 😉 Perinteisesti fermentoitu soijakastikehan on sekin gluteenintonta, mutta kaikille se ei silti sovi, ja tämä tarjoaa sille loistavan korvikkeen. Kookosaminokastike on maultaan soijaa monipuolisempi ja aromikkaampi ja siinä on hauska hieman paahtuneen karamellin vivahde. Se ei myöskään ole yhtä äkkisuolaista kuin soija. Oikein hyvän oloinen tuote siis! 🙂

PS. Voisi olla muuten fiksua koota lista blogissa mainitsemistani Iherb-tuotteista?

21aasialainenkassler

AASIALAINEN KASSLERPAISTI

1,5 kg porsaan kassleria
Kookosöljyä tai muuta rasvaa ruskistamiseen
1 sipuli

Liemi:
0,8 l vettä
2 dl kookosmaitoa
½ dl soijakastiketta tai kookosaminokastiketta
½ dl osterikastiketta
½ limen mehu
50 g inkivääriä
1 punainen chili
5 valkosipulinkynttä
5 tähtianista

Kasvislisuke:
Haluamiasi kasviksia, esim. ruusukaalia, parsakaalia, paprikaa, bataattia, porkkanaa….

Nosta liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsentämistä. Viipaloi inkivääri, hienonna chili ja valkosipulinkynnet. Yhdistä liemen ainekset keskenään ja kiehauta seos padassa. Kuori ja pilko sipulit, lisää ne padan pohjalle. Ruskista lihan pinta pannulla ja nosta se pataan. Anna lihan hautua kannen alla miedolla lämmöllä kolmisen tuntia. Sammuta sitten levy ja anna possun jäähtyä ja maustua liemessään (vaikka yön yli). Voit kääntää paistin pariin otteeseen kypsentämisen  ja jäähtymisen aikana, jotta se maustuu tasaisemmin.
Nosta liha liemestä ja siivuta se. Siirrä siivut uunivuokaan, kaada padasta niiden päälle pari desiä lientä kastikkeeksi. Pilko ja siisti kasvikset. Kiehauta padan liemi ja lisää siihen kasvikset kypsentymisjärjestyksessä. Kypsennä kasviksia liemessä kunnes ne ovat haarukalla kokeiltaessa kypsiä. Paahda kassler-siivuja uunissa 225 ⁰C asteessa noin 15 minuuttia ennen tarjoamista.

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Kommentit

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *