Aamiaisia Madridissa ja tuunattu valmissalaatti lennolla
No niin, nyt sitä ollaan taas Suomessa. Reissu oli superkiva ja meni supernopeasti. Matkan varrella tapahtui ja tarttui mukaan paljon juttuja ja vinkkejä, joista tekee mieli kirjoittaa tänne blogiin, joten Madrid-aiheisia postauksia on luvassa lisää lähiaikoina. Nyt aluksi laittelen vain kepeästi esimerkkejä minkälaisia aamiaisia neiti L:n kotikeittiössä syntyi. 😉
Kootut vinkit LCHF-/paleomatkaeväisiin ja reissuaamiaisiin löytyy tästä aiemmasta kirjoituksesta!
Lomo embuchadoa (ilmakuivattua porsaansisäfilettä?), kauppahallista ostettua, maukasta munakoisopyrettä (muistutti hieman kreikkalaista melitzanosalataa) ja luomu vuohenmaitokefiiriä. Vuohenmaitokefiiri oli ihanaa! Todella lempeän makuista, kermaista ja hyvin miedosti hapanta. Koostumus oli mukavan paksu ja hieman kokkareinen, kuten kefiirin kuuluukin. 😉 Voi miksi Suomesta ei voi saada tällaista? Valiohan on tosin tuonut keväällä markkinoille oman kefiirinsä, mutta vähän epäilen mitä se on kefiirejään. Pitäisi kokeilla ennen kuin tuomitsee, mutta vuohenmaito ja luomu ainakin jäävät vielä haaveeksi. Viimeksi olen herkutellut kefiirillä Hollannissa, ja sitä ennen Budapestissä.
Yhtenä aamuna kävin juoksulenkillä. Sen jälkeen söin luomu vuohenmaitokefiiriin tehtyä chiavanukasta heraproteiinilla ja mansikoilla, sekä voimakasta vuohenjuustoa (La Bomba), lampaanmaitojuustoa sekä kurkkua. Chiansiemenet ja heran olin ottanut kotoa mukaan.
Mutteripannukahvi toi aamuihin oman tunnelmansa
Kananmuniin voi aina luottaa. Suolaa, mustapippuria ja oliiviöljyä päälle.
Paluulentoni lähti sen verran aikaisin, että otin aamiaisen mukaan matkalle. Löysin eräästä marketista lampaantuorejuustoa, jota piti kokeilla. Kun paketista paljastui kiinteä, leikkautuva kotijuusto, olin riemuissani. Se muistutti kotimaisia kotijuustoja, ja oli varsin maukasta. Saisipa Suomestakin (helposti) lampaanmaitokotijuustoa!
Lentokoneeseenkin pakkasin oman lounaan mukaan. Ostin kinkku-juustosalaatin edellisenä iltana lähimarketista, ja tuunasin sen ekstrapaketilla ilmakuivattua kinkkua ja purkkiin viipaloidulla avomaankurkulla (maistui muuten tosi hyvältä Espanjassa!). Lisäksi napsin vielä porkkanoita ja jälkkäriksi mansikoita, kyllä kelpasi. 😉 Menomatkan eväsratkaisuista voi lukea täältä.
Aiemmat kirjoitukset Madridin reissustani:
Perillä Madridissa ja runsaat matkaeväät
Viikon päästä Madridiin
(function(i,s,o,g,r,a,m){i[‘GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);
ga(‘create’, ‘UA-66125539-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);
[…] on ne helpointa saada yhdestä paikasta. ? Reissun LCHF-/paleomatkaeväistä (menomatka, paluumatka) ja neiti L:n kotikeittiössä väsätyistä aamiaisista kirjoitin jo aiemmin, ja […]
[…] Ei haittaisi jos oliiviöljymajoneesia saisi Suomestakin! Jään myös haikailemaan aamiaiskirjoituksessa hehkuttamani vuohenmaitokefiirin perään… Poikaystävälle piti myös tuoda vähän viiniä. Paljoa ei tarvinut raahata, […]