Your place or my place…?

Rakastan siisteyttä, mutta koska olen taloutemme ainoa sitä rakastava, ei asunnossamme ole yleensä huippusiistiä. Eihän sitä nyt itsekään jaksa siisteyttä pitää yllä, jos toinen on sottapytty ja vähät välittää asiasta.

Meillä on kotona kuitenkin oikeastaan vain tasan kolmenlaista sotkua: kosmetiikkasotkua, astiasotkua ja wannabe-insinöörin ruuvi-mutteri-porakone -sotkua.

Aina välillä saan aivan hirveän ahdistuskohtauksen kosmetiikasta, jota pyörii pitkin asuntoamme.

Tuntuu, että minne tahansa katsonkin, löytyy jostakin aina jotain kosmetiikkaa.

Yleensä se jaksaa lähinnä naurattaa, sillä kotimme näyttää ihan yhtä hömpältä kuin mitä minä itsekin olen.

Mitä vaan kosmetiikkaa voi oikeastaan löytyä ihan mistä vaan.

Jos olen levittänyt johonkin jotakin eikä se jokin ole ruokaa, on se todennäköisesti kosmetiikkaa tai ainakin jotain siihen liittyvää.

Välillä kävellessäänkin saa varoa, ettei kompastu kosmetiikkaan.

Välillä kosmetiikan täyttämä kotimme saa minut todella ärsyyntyneeksi.

Voin kertoa, että kotimme olisi huomattavasti siistimpi, jos tämä pikkuneiti ei omistaisi näin jumalattomasti kosmetiikkaa.

Välillä taas kuitenkin rakastan sitä, että kotimme on minun näköiseni…

…wannabe-insinöörin omilla pienillä lisäyksillä tehostettuina.

Pienet koottavien radiohjattavien autojen ja helikopterien osat kahvikuppeineen puolestaan kertovat tosiaan myös wannabe-insinöörin asuvan täällä. (Kahvikupit juoruavat oikeastaan enemmän siitä, että muutama wantsun wannabe-insinöörikaverikin vaikuttaa jo melkeinpä asuvan täällä…)

Oma päätoiminen majapaikkani kotona on wannabe-insinöörin kyhäämä baaripöytä (jonka poisrevennyttä etulistaa wantsu ei millään näytä saavan korjatuksi ja jonka kauniita valkoisia liimausjälkiä vieraat voivay aina ihastella). Paikka pysyy saman, mutta sotkut erilaisina. Tai eivät oikeastaan kovinkaan erilaisina, mutta erilaisilla ruokailuvälineillä ja eri tuotteilla tehtyinä.

Mitä sotkua teidän kotoanne löytyy? Millä te sotkette?

Kommentit
 1. 1

  Jenni sanoo

  En ole muuten ikinä ajatellut noita erilaisia sotkuja, mutta nyt sain määriteltyä omat sotkuni kiitos sinun. 😀

  – Vaatesotku (vallitsee lähinnä makuuhuoneessa)
  – Kosmetiikkasotku (keittiön "baaritasolla", ruokapöydällä, lipaston päällä)
  – Astiasotku (kahvikuppi tai kuppeja+leipälautanen ruokapöydällä tietokoneen vieressä ja sotkua myös joskus kertyy keittiöönkin vaikka omistan astianpesukoneen)
  – Puhtaan pyykin sotku kertyy yleensä sohvan divaaniosalle+sängyn päälle
  – Kenkäsotku eteisessä
  – Topsipuikot (niitä tuntuu löytyvän jokapaikasta, mutta harvemmin niillä korvia on rassattu > ne menee suoraan roskiin)
  – Paperi-, lehti- ja mainossotku (kerran viikossa saa selvittää mikä pöydällä on tarpeellista ja mitkä vain siihen nakattuja mainoksia oven edestä)

  Tuosta voisi päätellä että elän pellossa. 😀 Sotkuista voin tosin syyttää vaan itseäni, mutta joskus olen epäillyt että jotkut tontut käy sotkemassa poissaollessani.

 2. 2

  sanoo

  Meiltä löytyy vaikka millaista sotkua. Yleensä likaisia astioita, sillä tässä taloudessa tiskaaminen on pakollinen paha ja tiskaus alkaa aikaisintaan kun ruokailuvälineet loppuvat. Itse levittelen myös vaatteita ympäri asuntoa ja varsinkin opiskelujuttuja kuten monisteita, kyniä ja kansioita. Avomieheni taasen keräilee tietokonepöydälleen pulloja ja tölkkejä sekä tietenkin astioita. Kovasti kyllä yritän pitää paikat siistinä mutta ne tavarat taitavat itse kävellä niille paikoille mistä ne sitten löytyvät. Kumma kyllä, tavarat ovat hukassa harvoin 😀

 3. 3

  Anonyymi sanoo

  Meiltä löytyy vaatteita joka paikasta! Kuoriudumme vaatteistamme suihkuun tai nukkumaan menoa varten ympäri olohuonetta, vessaa, eteistä ja makuuhuonetta (onneksi ei sentään keittiötä)! Makuuhuoneen lattia on epämääräisen vaatekerroksen peitossa ja sieltä saa sitten kaivaa milloin mitäkin hukassa olevaa vaatettaan. Kyllä, tämä ahdistaa minua, mutta me vain riisuudumme molemmat asiaa ajattelemattamme milloin minnekin emmekä oikeastaan huomaa vaatteita eteisen lattialla ennen kuin todella avaamme silmämme koska on tulossa vieraita… Myös ovien päälle kuivumaan levitetyt puhtaat lakanat/pyyhkeet/farkut saattavat jäädä sinne moneksi viikoksi. Sitten kun viimein raivaamme vaatteet ja muut tekstiilit pois silmistämme (ehkä kerran kuussa) asunto tuntuukin tyhjältä.

 4. 4

  Anonyymi sanoo

  Tämä ei liity aiheeseen yhtään mitenkään, mutta kysytäämpä nyt. Ostin elämäni ensimmäisen kasvoille tarkoitetun palasaippuan. Miten sitä tulisi käyttää? Hieronko palaa suoraa kasvoihin vai ensin käsiin ja siitä kasvoille? Ovatko tuollaiset saippuapalat yleensä kauheita bakteeripesiä?

 5. 5

  Heitu sanoo

  Voi, ihana nähdä ettei sitä muidenkaan kotona aina niin siistiä ole! Meillä pursuaa nurkat kanssa kosmetiikkaa, lähinnä hiustuotteita ja kynsilakkoja. Vaatteita löytyy myös yleensä myös laajalti vaatekaapin ulkopuolelta. Teemukeja ja juomalaseja löytyy kanssa kiitettettävästi. Lisäksi löytyy niin paljon kaikkea ihme krääsää etten oikein tiedä että mitä se edes oikein on 😀 Puolustuksekseni sanon aina kuitenkin että kahden ihmisen tavarat ei vaan voi mahtua 37m2 kokoseen asuntoon (varsinkaan kun se toinen ihminen olen minä). Tavaraa siis ei ole liikaa, asunto vaan on liian pieni!

  Mulla on muuten näköjään ihan täysin samanlainen miniläppis kuin sulla!

 6. 6

  sanoo

  Huoh.. kun joku laittais nuo mun vaatteet järjestykseen, jotka ei kaapissa ainakaan pysy. Ne ei enää oo pelkästään makkarissa sotkuna vaan olohuoneen sohvalla myös. Ei hyvä.

  Osaan sotkea myös kaikella muullakin. Teemukit ja paperi.

  ..voisko vaan hävittää kaiken ylimääräsen? Saiskin aikaseks. Elokuussa on onneks muutto.

  Mistä niitä kodinhengetär-geenejä saa? Tai jos geenit on tässä vaiheessa myöhästä ni miten sellasen järjestelmällisyyselämän voi omaksua?

 7. 7

  sanoo

  Mukit ja lasit. Ne ovat kaiken pahan alku ja juuri. 😀 Yöpöydälleni saattaa huomaamattani kertyä aivan hirveä määrä tyhjiä vesilaseja, joita onkin sitten mukava lähteä keittiöön roudaamaan. Kosmetiikkaa ja vaatteita lojuu myöskin usein ympäriinsä. :'D

  Toivon, että tulevaisuudessa muutun kuin taikaiskusta siivousintoilijaksi, jonka kodissa on aina puhdasta ja siistiä. Tai sitten palkkaan siivoojan.

 8. 8

  sanoo

  Voi vitsit kun nyt muakin helpotti! Se, että kodissani on vaatteita aina ja kaikkialla johtuukin vain siitä että minä rakastan ja harrastan vaatteita kuten sinä kosmetiikkaa!
  Kiitos tästä piristävästä aamun aloituksesta! Sinun blogisi on hauska, mukavan hömppä ja kuitenkin hyödyllinen (jos kosmetiikkaa voi hyödylliseksi sanoa).

 9. 9

  Tara sanoo

  Meillä mies levittelee ympäriinsä lähinnä vaatteita, minä niiden lisäksi kosmetiikkaa, kirjoja ja tietokone/pelikrääsää. 😀 nyt uuden asunnon myötä on mieskin oppinut ehkä vähän siistimmäksi..

 10. 10

  sanoo

  Kiitos tästä postauksesta. Helpotti stressiäni, meillä ei olekaan ainut koti, jossa vaimo levittelee kosmetiikkaa ympäri kotia ja mies kaikenmaailman työkaluja. Meillä tosin herra insinööri rakentaa kitaroita. Kumpikaan emme ole siisteyden perikuvia, mutta minä sentään luouvun turhista tavaroista toisin kuin mies. Etsin eilen miehen kahdesta tärkeiden papereiden laatikosta matkalippuamme heinäkuun lopun kesälomamatkallemme. No ei löytynyt, sen sijaan löytyi mm. herran verokortti vuodelta 2002, vuokrasopimus vuodelta 2003 (ei ole enää neljään vuoteen asunut ko. asunnossa) jne.

 11. 11

  sanoo

  Vaatteilla ja kengillä! Sukilla, paidoilla, housuilla, miehen sukilla, paidoilla, housuilla…
  Ja kynsilakkatarvikkeilla voi sotkea olohuoneen pöytää. Mutta blogaankin vaatteista enkä kosmetiikasta :D:D:D

 12. 12

  sanoo

  Eh eh 😀 Jotenkin tooosi tutun kuulosta. Ainoa ero on vain nuo miespuolisen sotkut.. meillä ne on pienoismallijuttuja.

 13. 13

  Anonyymi sanoo

  Minä olen siisteyttä rakastava ja yritänkin kovasti aina pitää omat tavarani omilla paikoillaan. Kun taas kihlattuni on HIEMAN eri sorttia.. ja sekös pistää vihaksi 😀

  Jos hän ottaa kaapista tavaran tms. se jää siihen missä sitä on viimeksi käytetty. Se ei vahingossakaan mene takaisin sinne, mistä se on otettu. Ja arvaa, kuka sen lopulta sinne oikealle paikalle laittaa? MINÄ.

  Eli sotkua tulee sohvalle/nojatuolille/yöpöydälle kasatuista vaatteista ja muista tavaroista joita hän ei vaivaudu pistämään takaisin.

  Joskus minua niiiiiiinnnnn suututtaa tuo, että tekisi mieli kiljua kurkku suorana 😀 Mutta olen vielä (toistaiseksi) onnistunut pitämään suuni kiinni 😀

 14. 14

  sanoo

  Tää näytti niin tutulta! Mie levittelen huomaamattani kosmetiikkaa (ja vaatekappaleita) ympäri asuntoa, kun taas ukkeli valtaa alaa tietokoneen palasilla ja samaisilla RC-autoilla, sekä näiden osasilla ja korjaamiseen tarvittavilla palasilla.

 15. 15

  sanoo

  Meidän taloudessa asuu kaksi laiskaa ja sotkuista miestä ja minä. Meidän sotkumme koostuu suurimmaksi osaksi roskista (ne on tietyn ajan jälkeen niinkauhean vaikea viedä muka suoraan roskiin.), tyhjiä tupakka-askeja, ilmaisjakelumainoksia ja muuta vastaavaa. Toinen sotku, mitä tulee helposti ja paljon, on astiat, kun nuo miehet ei voi juoda samasta lasista vettä kahta kertaa peräkkäin, eivätkä voi viedä astioita tiskipöydälle. Raivostuttaa aika usein.

 16. 16

  Siny sanoo

  Mun mies sotkee dvd:llä. Siis tajuton määrä dvd-elokuvia on joka paikassa ja sitten kun niitä pitää ostaa koko ajan lisääkin 😀 Ne meillä eniten sotkee 😀

 17. 17

  Anonyymi sanoo

  Tykkäisin siisteydestä, mutta sen ylläpitäminen on liian hankalaa että jaksaisin! Siksi oonkin päättänyt, että kotonani saa tietokonepöydällä olla kynsiöljyt ja Rubikin kuutiot yhtä aikaa. Näkyypä tässä tällä hetkellä olevan vessasta eksynyt hiusten hoitosuihkekin ja mitä, tuikkuastiakin? Jouluhan meni jo…

 18. 18

  Anonyymi sanoo

  Tutulta kuulostaa :). Rasvapurkkeja, kynsilakkoja ja meikkejä löytyy täälläkin vähän joka paikasta. Ärsyttävintä on, jos jokin huipputärkeä juttu (kohdallani yleensä Tweezerman-pinsetit, joita omistan vain ne yhdet) on hukassa ihan vain sen takia, että sen on itse jättänyt jonnekin todella "loogiseen" paikkaan.

  -bella

 19. 19

  sanoo

  Hih, tämä olikin hauska postaus! 😀

  Sotkua tosiaankin riittää, ainakin meillä… Siivoan oman huoneeni perusteellisesti kerran kahdessa viikossa. Miksikö? Jep, pitäisi useamminkin mutta mietin aina että "vasta viime viikolla tämän siivosin, ei sitä nyt vielä tarvitse uudestaan" ja niin siivous siirtyy seuraavaan viikkoon…kunnes tosiaan kyllästyn sekasortoon ja teen perusteellisen siivouksen.

  Levittelen (huomaamattani) ympäri huonettani kankaanpalasia, tuunattavia vaatteita, nuppineuloja, paperinpalasia ja ennenkaikkea helmiä, kaikkea pikkukrääsää mistä tuunailen koruja, pihtini, porakonekin löytyy, jäätelötikkuja ynnämuuta koruihin (tai niiden tuunaukseen liittyvää) tai muuta askarteluun liittyvää. 😀

  Täytyy kyllä myöntää että aina välillä huoneestani siirtyy sotkua muualle asuntoonkin.. Etenkin yläkertaan johtaville portaille tuppaa kerääntymään tavaraa. Onneksi näin sateisina lomapäivinä olisi hyvää aikaa (lue: on mutta ei viitsi) siivota.

 20. 20

  sanoo

  Näyttääpä kotoisalta! ;D

  Tuli mieleen taas kysyttävää, ei kylläkään tähän siivous-/siivottomuusteemaan liittyvää, mutta kosmetiikkaan kuitenkin. 😀

  Jos esim. nestesippuoissa ja suihkugeeleissä lukee 12M säilyvyysajaksi avaamisen jälkeen, niin mistä se purkki tietää milloin se on korkattu? Ei kai noita mitenkään tiiviisti ole pakattu niin ettei ne happea ois saanu pakkaamisvaiheessa, vai…?
  Vai tapahtuuko niille oikeesti jotain pilaantumista siinä vuoden sisällä, jos kerran käyttää ja laittaa pimeään komeroon säilöön sen jälkeen? Meikkituotteissa ja muissa enemmän hygieniajutuissa ymmärrän tuon, etenkin jos purkkia sörkitään ja sinne pääsee pöpöjä, mut sit taas isot purkit joista vaan otetaan sitä tavaraa ulos, aiheuttaa ihmetystä enemmän etenkin kun se säilyvyysaika on vaan se vuosi eikä sen pidempi aika avaamisen jälkeen. 🙂

 21. 21

  Anonyymi sanoo

  Kaikella 😀 Olen monesti päättänyt ruveta sellaiseksi ihmiseksi joka välittömästi korjaa jälkensä, laittaa astiat heti pesukoneeseen ja imuroi vähintään kerran viikossa. Se päätös yleensä kestää kaksi päivää ja sotku alkaa taas kasaantua. Meikkipöydällä on esim. aina läjä kahvikuppeja syystä, että aamulla yritän säästää aikaa.

 22. 22

  Anonyymi sanoo

  Onkohan sille joku selitys, miksi joidenkin hiukset kuivuvat nopeaa ja toisten hitaasti? Esim. minun paksut ja suht pitkät hiukset kuivuvat noin puolessa tunnissa ja ystäväni ohuet ja lyhyet vaativat useamman tunnin kuivuakseen. Molempien hiuslaatu on suunnilleen samanlainen eikä hiusten kunnossakaan ole suurempia eroja. Ihan mielenkiinnosta kyselen kun joskus tätä olen miettinyt =)

 23. 23

  Anonyymi sanoo

  Hei mä tarviin sun apua!

  Mulla on ollut täydellisen meikkivoiteen metsästys jo kauan meneillään. Mun iho on hyvässä kunnossa, eli meikkivoiteen tarvitsee lähinnä tasoittaa ihonväriä (poskissa punoitussa, silmien alla sinertää jne). Iho on jotain normaalin ja kuivan väliltä.

  Ongelma on sävyn valinnassa. Iho on punapohjainen ja tosi vaalea, ei kuitenkaan mikään valkoinen, mutta niin ettei kaikista sarjoista löydy tarpeeksi vaaleaa. Lisäksi tuntuu, että kaikki näyttävät liian oranssilta luonnonvalossa! Ero kaulaan on huomattava.

  Osaisitko suositella jotakin? Hintahaitari mielellään alle 20e, mutta voin harkita kalliimpiakin.

 24. 24

  Jebu sanoo

  Mun huoneesta ja kotoa muualtakin vanhempien harmiksi löytyy jotain ihmeen lappusia ja muistilistoja jotka on kyherretty hetken inpiraation kourissa, ja aina jossain lojuu joku muistikirja 🙂 Toinen juttu, mitä lojuu pitkin poikin, on vaatteet; tietokonepöydällä, tuoleilla ja lattialla 😉 Sieltä ne sitten korjautuu pois kun alkaa riittävästä se sotku ärsyttää 😀
  Sä sotket kosmetiikalla, mä paperilla ja tekstiileillä ^^

 25. 25

  Anonyymi sanoo

  Hih, teidän koti näyttää just samalta kun mun koti silloin, kun itsekin seurustelin wannabe-insinöörin kanssa, kaikki värkit ja härpäkkeet levällään. 🙂

 26. 26

  Anonyymi sanoo

  Vaatekasat ympäri kotia on mun erikoisalaa. Muutettiin just viime viikolla ja hivenen alkaa ärrrsyttämään nuo vaatteita pullollaan olevat jätesäkit ympäri asuntoa. Pitäis tehdä reissu ikeaan, niin saisi lisää kaappitilaa. Ajatteles muuten, miten pientä tuo kosmetiikkasotku loppujen lopuksi on: 200 pulloa kynsilakkaa vie huomattavasti vähemmän tilaa (ja tekee sotkua) kuin 200 epämääräistä kretonkia tuolinselkämyksillä yms. paikoissa 🙂

  -tiina

 27. 27

  lovenails sanoo

  Pakko kysyä, mikä MUS'n lakkasävy on ensimmäisessä kuvassa ? 🙂

 28. 28

  Anonyymi sanoo

  Hassua, mulla ei keräänny sotkua lattialle, mutta pöydille kylläkin! Kaikki tavarat nostetaan siihen, mutta kerran päivässä laitan aina jotain poiskin 😀 Vaatteita en oo muuton jälkee heittänykkää lattialle – ärsyttää vaan ne sielä. Nojatuoli on niiden paikka!

  Btw, innostuin tänään kokoamaan kaiken kosmetiikan sängylleni… Se oli hyvin pieni määrä verrattuna sinun varastoihin, mutta järkytti itseäni jo tarpeeksi. Niinpä listasin kaikki tuotteet ja koitan kuluttaa loppuun! Kun saan kulutettua tarpeeksi (tiedä sitten kuinka paljon) tuotteita pois, olen oikeutettu ostamaan aina yhden tilalle! Toki jos jokin 'elintärkeä' loppuu, niin sitten ostetaan joku sellainen, mutta jos jokin 'turha' loppuu, niin voidaan ostaa jotain uutta, kivaa ja ennenkaikkea tärkeää 😀
  Seuraavaksi tuunaan sen vihon kannen!

  Asta

 29. 29

  Anonyymi sanoo

  uskallankohan edes tunnustaa, että meillä on _siistiä_ ;)? ei tosin aina ole ollut, mutta kyllästyin ainaiseen kaaokseen ja nyt talo on pysynyt siistinä jo pitkään, mistä olen ylpeä :). tosin se vaati kaiken ylimääräisen tavaran hävittämisen, tulin siihen tulokseen että liikaa tavaraa = automaattisesti HIRVEÄ SOTKU :|.
  loppujenlopuksi kun kaikilla tavaroilla on oma paikka, ei järjestyksenpito váadi edes ihmeitä, vain hieman viitseliäisyyttä. jopa miehen olen saanut melko hyvin koulutettua ;)…

  /nanna

 30. 30

  sanoo

  Eniten vaatteilla. Ei sillä, että niitä olisi ihan mielettömät määrät (okei, myönnetään että on aika paljon), mutta kun se valitseminen! Aamulla suunnilleen ouolet vaatekaapin sisällöstä on pitkin lattiaa ja sänkyä, koska "ei tääkään nyt näytä yhtään hyvältä". Ja sit silti yleensä palaan siihen ihan ekaan vaihtoehtoon. Juhliin lähtiessä tilanne on kaikista kamalin, kun pitää vielä huolehtia tukasta ja naamasta ja siitä onko ehiä sukkiksia ja mitkä kengät menee tän kanssa… ja sitten onkin jo koko kämppä sekaisin 😀 Poikaystävä tykkää…

  Mun on pitänyt sulta jo pitkään kysellä vähän neuvoakin. Aikanani e-pillerimerkkiä vaihtaessa ihoni riehaantui, ja varsinkin nyt se on jälleen hyvin ongelmainen: näppyinen ja epäpuhdas. Ihoni ei periaatteessa ole rasvainen, vaan ennemminkin kuivahko sekaiho, ja pintakuivuus vaivaa etenkin meikatessa, jolloin näppyjä ym. on vaikeampi peittää. Olisinkin halunnut tietää, millaista kosteusvoidetta minulle suosittelisit? Haluaisin sen olevan melko kevyt, mutta silti runsaasti kosteuttava. Blogisi perusteella olen oppinut jotakin INClistä, mutta silti olen aivan hukassa kosmetiikkaostoksilla. Pitäis varmaan printata joku lista jostakin mukaan 😀 Nyt mulla on kokeilussa Oliv Naturellin yö- ja päivävoiteet, mutten osaa niiden tehoista sanoa vielä mitään. Vahvoja hajusteita en kestä ollenkaan, ja ihoni osaa olla toisinaan hyvinkin herkkä. Parhaimmaksi olen tällä hetkellä kokenut Biorén rasvoittuvalle iholle tarkoitetun kosteusvoiteen, mutta sitä ei saa Suomesta :/ Mahtaiskohan saada tilattuna, oliskin hyvä selvittää. Liian kuivattavaa se ei siltikään saisi olla, koska mua ärsyttää levittää meikkivoidetta sellaisen päälle. Meikkivoidettakin voisin tosin vaihtaa, mulla on nyt Lumenen Vitamin C 12h radiance Makeup. Haluaisin kokeilla mineraaleja, mutta hinta kauhistuttaa. Samoin netistä tilaaminen, sillä olen ihan hukassa niiden sävyjen kanssa! No, kunhan nyt saisin ihon kuntoon niin ei ehkä tarvis ihan niin paljon meikatakaan… Putsareina käytän Vichyn Normadermiä ja kasvovetenä saman sarjan herkälle iholle tarkoitettua. Voiteen kanssa en haluaisi käyttää superpaljon rahaa, mutta tottakai kokeilen hyvää tuotetta, vaikka se olisi hieman hintavampikin.

  Toivottavasti sait sepustuksistani selvää. Kaipaisin kovasti apua, ja olen kiitollinen kaikista vinkeistä, sillä ihoni ei ole ollut näin pahassa kunnossa vuosiin! Olen harkinnut lääkitystä, mutta kuulemani (myös tätä kautta) perusteella en tiedä haluanko kärsiä niistä tunteista ihollani hetkeäkään. Tosin kaipa se kärsimys palkittaisiin, kun iho olisi taas nätti ja kunnossa.

 31. 31

  Anonyymi sanoo

  Meillä ei varmaan lasten mielestä ole sotkua ollenkaan vain ainainen leikki kesken. Parisänkymme on muuttunut "jääkarhujen pesäksi" ja olohuoneessa on "maja sekä autotalli" ja lastenhuoneessa "kolari". Omasta mielestäni Legot on räjäytetty pitkin asuntoa, kirjat revitty hyllystä ja peitot, tyynyt +matot kasattu hirveäksi sotkuksi olkkariin, mutta en lähde lasten kanssa väittelemään kuka on oikeassa. Ei se kannata 😀

 32. 32

  sanoo

  Mielenkiintoista lukea, millaista sotkua muilta löytyy! Kiitos siis kaikille kommenteista. 🙂

  Tässä vielä vastaukset muutamiin kysymyksiin:

  Anonyymi: Pala pysyy hygienisenä, kunhan vaan säilytät sitä saippua-alustalla, jolla se pääsee kuivumaan hyvin. JOs saippua muhiii kosteassa vesi-saippua liejussa, ei homma ole enää niin hygienistä. Itse kostuttaisin kasvoit ja kädet, hieroisin saippuaa käsiin ja sitten käsistä kasvoihin. 🙂

  veeveera: Siinäpä se, eli ilmatiiviitähän ne ovat, mutta kyllä niitä kaupassa voi joku aina nuuskimassa käydä. (Jos eivät olisi tiiviitä, pääsisi tuotettakin valumaan ulos.) Ilma on siis se, joka saa tuotteen hapettumaan. Ihan niinkuin vaikka kuorittu omenakin lähtee pöydällä ollessaan hapettumaan reagoidessaan ympärillä olevan ilman kanssa. 🙂
  Ja tuo merkitty aika on siis vain aika, jonka valmistaja takaa tuotteen säilyvän terveyden kannalta kunnollisena käyttää, eli aika, jonka sisään tuote on käytettävä. Se on ikäänkuin tuotteen takuuaika. 🙂

  Anonyymi: Hiusten huokoisuus ja paksuus ja tuuheus ja pituus lähinnä vaikuttavat. 🙂

  Anonyymi: Todella vaaleita sävyjä on melko harvassa, varsinkin kosteuttavissa meikkivoiteissa ja vieläpä edullisissa. Valitettavasti minulle ei itseasiassa tule mieleen mitään muuta, kuin Lumenen Vitamin C+ -meikkivoide, mutta senkään sävy 1 ei ole mikään erityisen vaalea. :/ Mieleen tulee jostakin syystä vain mattapintaisempia meikkivoiteita, joista löytyy vaaleita sävyjä. :/

  lovenails: Olisiko Madeline? 🙂

  Asta: Kiva kuulla, että sielläkin on otettu vähentäminen projektiksi. 🙂

  nanna: Jos asuisin yksin, olisi minunkin kotini juuri sellainen, että kaikella olisi paikkansa ja kaikki palautuisi paikoilleen. Mutta näin kahdestaan itse ei jaksa aina olla siisti, kun toinen kuitenkin sotkee. :/

  Tiia: Miten olisi Lumenen Arctic Aquan 24h voiteen purkkimuoto? Kosteuttaa kivasti, muttei ole raskas iholla.
  Netistä saa onneksi kivasti kokemuksia eri mineraalifirmoista ja niistä tilaamisesta, eli kun vaan hieman surfaa, löytää yleensä hyvät ohjeet ja vinkit tilaamiseen ja sävyjen miettimiseen. 🙂

  Anonyymi:Jääkarhujen pesä ja kolari kuulostavat aivan mahtavilta! 😀

 33. 33

  sanoo

  Mielenkiintoista lukea, millaista sotkua muilta löytyy! Kiitos siis kaikille kommenteista. 🙂

  Tässä vielä vastaukset muutamiin kysymyksiin:

  Anonyymi: Pala pysyy hygienisenä, kunhan vaan säilytät sitä saippua-alustalla, jolla se pääsee kuivumaan hyvin. JOs saippua muhiii kosteassa vesi-saippua liejussa, ei homma ole enää niin hygienistä. Itse kostuttaisin kasvoit ja kädet, hieroisin saippuaa käsiin ja sitten käsistä kasvoihin. 🙂

  veeveera: Siinäpä se, eli ilmatiiviitähän ne ovat, mutta kyllä niitä kaupassa voi joku aina nuuskimassa käydä. (Jos eivät olisi tiiviitä, pääsisi tuotettakin valumaan ulos.) Ilma on siis se, joka saa tuotteen hapettumaan. Ihan niinkuin vaikka kuorittu omenakin lähtee pöydällä ollessaan hapettumaan reagoidessaan ympärillä olevan ilman kanssa. 🙂
  Ja tuo merkitty aika on siis vain aika, jonka valmistaja takaa tuotteen säilyvän terveyden kannalta kunnollisena käyttää, eli aika, jonka sisään tuote on käytettävä. Se on ikäänkuin tuotteen takuuaika. 🙂

  Anonyymi: Hiusten huokoisuus ja paksuus ja tuuheus ja pituus lähinnä vaikuttavat. 🙂

  Anonyymi: Todella vaaleita sävyjä on melko harvassa, varsinkin kosteuttavissa meikkivoiteissa ja vieläpä edullisissa. Valitettavasti minulle ei itseasiassa tule mieleen mitään muuta, kuin Lumenen Vitamin C+ -meikkivoide, mutta senkään sävy 1 ei ole mikään erityisen vaalea. :/ Mieleen tulee jostakin syystä vain mattapintaisempia meikkivoiteita, joista löytyy vaaleita sävyjä. :/

  lovenails: Olisiko Madeline? 🙂

 34. 34

  sanoo

  Asta: Kiva kuulla, että sielläkin on otettu vähentäminen projektiksi. 🙂

  nanna: Jos asuisin yksin, olisi minunkin kotini juuri sellainen, että kaikella olisi paikkansa ja kaikki palautuisi paikoilleen. Mutta näin kahdestaan itse ei jaksa aina olla siisti, kun toinen kuitenkin sotkee. :/

  Tiia: Miten olisi Lumenen Arctic Aquan 24h voiteen purkkimuoto? Kosteuttaa kivasti, muttei ole raskas iholla.
  Netistä saa onneksi kivasti kokemuksia eri mineraalifirmoista ja niistä tilaamisesta, eli kun vaan hieman surfaa, löytää yleensä hyvät ohjeet ja vinkit tilaamiseen ja sävyjen miettimiseen. 🙂

  Anonyymi:Jääkarhujen pesä ja kolari kuulostavat aivan mahtavilta! 😀

 35. 35

  sanoo

  Täytyykin ehkä testata tuota Lumenea taas, mulla on joskus niiden voidetta ollut, muttei enää vuosiin. Silloin ihoni oli erilainen ja siihen tilanteeseen voide ei ollut riittävä. Nyt voisi asia olla toinen, kiitos (: Eikös muuten Lumenellakin aika moni tuote ole hieman muuttunut vuosien saatossa?

  Tilasin muuten sun ja muutaman muun blogin pohjalta nyt BareMineralsin aloituspakkauksen, ja se saapui tänään. Huomenna pitää alkaa testailemaan (: Onneksi on kaveri varalla, joka kokeilee sitten jos nää ei mulle sovikaan.

 36. 36

  sanoo

  Tiia: Lumenella tuotteet vaihtuvat yleensä vähintään kolmen vuoden sykleissä, eli kovin kauaa sama tuote ei koskaan ehdi markkinoilla olemaan. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *