You nailed it!

Olen yrittänyt kasvattaa lokakuun lopulla laitettuja akryylikynsiäni pois, mutta lopulta kolmisen viikkoa sitten hermoni pettivät rumien kynsien kanssa totaalisesti ja päätin, että loputkin kynsien jämät on heivattava menemään.
Googlettelin rakennekynsien poistosta infoa ja jokainen löytämäni sivusto totesi, ettei rakennekynsiä saa lähteä itse poistamaan, sillä silloin vain pilaa omat kyntensä. Homma täytyisi ehdottomasti jättää ammattilaiselle.

Mitä tällainen kehotus minussa sitten saa aikaan? Sen, että ryntään tietysti itse poistamaan kynteni samantien. Kotoa löytyi onneksi joulun alla ostettu X-tran kynsilakanpoistoaine (ennakoin tätä tilannetta onneksi jo valmiiksi), jossa liottelin kynsiäni ja irrottelin niitä sitten saksien kärkien avulla pois. Kaikki sujui hyvin ja kynnet säilyivät ilman pahempia vaurioita.

Ja ai että, kuinka ihanaa onkaan taas lakata kynsiä ihan millä lakalla haluan! (Kun kasvattelin akryyleita pois, korosti osa lakoista ikävästi rakennekynnen ja oman kynnen rajaa.) Olen siis ottanut kaiken ilon irti siitä, että olen taas päässyt irrottelemaan lakkojeni kanssa!

Ihan ensimmäisenä kaivoin esiin kynsitarrani. Jostain syystä en ole raaskinut käyttää niitä kovin usein, sillä noh, nehän kuluvat käytössä! Puhuin kuitenkin itselleni järkeä saaden itseni tajuamaan, että ”entäs sitten, siksihän niitä on ostettukin”. Tästä lähtien kynsitarroja tullaan siis näkemään aktiivisesti kynsissäni.


Kuvissa China Glazen How About a Tumble, jonka totesin kuitenkin olevan parempi alusta Konadeille kuin tarroille.

Ja Konadeista puheenollen otinpa nekin sitten pitkästä aikaa käyttöön:

Tykkään tästä leopardikuviosta, mutta mielestäni kuviot ovat vähän liian tiheässä.Toivoisin niiden olevan laatalla edes hieman harvemmassa, jolloin alla oleva lakka tulisi paremmin esiin.

Lienee syytä korostaa, että otin Konadit tosiaan käyttöön pitkästä aikaa, eli jälki ei ole ihan täydellistä. Täytynee todenteolla alkaa harjoitella näiden isompien kuvioiden kanssa, pienemmät sujuvat onneksi aina hyvin. Olin Konadeista innoissani silloin parisen vuotta sitten, kun niitä ensimmäistä kertaa hankin, mutta en ole enää aikoihin jaksanut näistä niin intoilla.

Kuinka monelta muuten löytyvät Konad-tarvikkeet kotoa? (Ja kuinka moni heistä myös käyttää niitä aktiivisesti…)

Ne, joille käsite ”Konad” on aivan vieras kerrottakoon, että Konad on siis leimasintekniikkaan perustuva kynsienkoristelusysteemi:

Konadeja voi tilata esimerkiksi ihan Nellysta tai suomalaisesta Cesarssohopista ja Googlettelemalla löydät lisää ostopaikkoja sekä upeaa Konadeilla tehtyä kynsitaiteilua.

Ja kun nyt kerran lakoista puhuttiin, niin kerrottakoot tähän väliin, että sain parin lakkapullon jämät käytettyä.

Ensimmäinen loppunut tuote oli Lumenen Quick & Chic kynsilakka sävyssä 14 Matkalla jonnekin. Lumenen lakat ovat periaatteessa ihan kivoja ja tykkään itse kovasti leveästä siveltimestä. Osa sävyistä saisi kuitenkin olla hieman peittävämpiä eikä itse sävyvalikoimakaan ole sellainen, että lähtisin sieltä ensimmäisenä hakemaan lakkaa.

Tämä lakka oli yhdellä kerroksella melko läpikuultava, kahdella jo melko hyvä ja vasta kolmas viimeisteli jäljen minulle mieluisaksi. Sävy oli periaatteessa persikkainen, mutta shiftasi kevyesti viileään.

Ei ihan suosikkisävyni, vaikka ihan hauska olikin. Kuvan lakkaus on kuvattu viime kesänä luonnonvalossa, talven sisävalaistuksessa kuvaaminen vääristi sävyä kovasti. Tuskin tulen kuitenkaan koskaan hankkimaan tätä sävyä lisää, vaikka tosiaan ihan hauska olikin.

Lisäksi Mavalan Minute Quick-Finish loppui:

Hankin tämän verratakseni tätä Mavalan MavaDry pikakuivattajaan ja vaikka tämä ihan mukavaa tavaraa olikin, ei tämä missään tapauksessa vetänyt vertoja MavaDrylle. Minute Quick-Finishistä löydät enemmän kommenttejani täältä.

Otin tavoitteekseni lykätä vuoden ensimmäisen kosmetiikkatuotteen (jälleen niitä Diorin lookkiviisikoita lukuunottamatta) ostamista mahdollisimman pitkälle ja ehdin jo säikähtää, joutuisinko jo nyt ostamaan jotain uutta. Onnekseni wannabe-insinööri pelasti tilanteen ja löysi sattumalta sohvapöydän laatikkoa penkoessaan yhden tällaisen:

Muistankin ihmetelleeni kaikkien näiden loppumista, sillä kuvittelin niitä olleen vielä yhden jäljellä. Oikeassa siis olin. (Lohdullista tietää, että olen vielä suurinpiirtein kuitenkin kartalla kaikista omistamistani tuotteista.)

Tämän ihanuuden ansiosta uskon, ettei minun tarvitse tässä kuussa ostaa itselleni mitään muuta kuin uusi käsivoide. Nähtäväksi jää, kykenenkö pitämään ostokseni vain yhdessä käsivoiteessa…

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Miten saat kuivumaan kynsilakan kerrokset? Jos lakkaan kolme kerrosta, ei lakka enää kunnolla kuivu. Vai onko ratkaisu tähänkin tuo ihmeaine Mavadry?
  -tiina

 2. 2

  sanoo

  tiina: Aluslakan kannattaa aina antaa kuivua ensin ihan täysin kuivaksi. Kun alat laittamaan värilakkaa, täytyy kerrosten ehtiä kuivahtaa aina lähes täysin kuiviksi ennen uuden kerroksen lisäämistä. Viimeisen kerroksen kuivahdettua hetken (pari minuuttia) voi päälle laittaa vielä pikakuivattajan. Jos kerrosten välillä hoppuilee, ei paksu ja kostea lakkamassa kuivu millään ja suttaantuu vaan helposti. Eli kerrosten välillä on oltava kärsivällisyyttä. 🙂

 3. 3

  sanoo

  Konad-juttuja löytyy täältä paljonkin ja tuleehan niitä lähes joka lakkauksen yhteydessä käytettyäkin. :] Leopardikuvio ei kyllä enää sytytä, sitä kun näkee nykyään jokatoisella.

 4. 5

  sanoo

  Käsivoiteista puheenollen, itse ostin viikonloppuna nivean uuden sos hands voiteen, aivan mahtavaa. Täyteläistä, tuoksuu hyvälle, ja mikä parasta, imeytyy erittäin nopeasti! Hintakin taisi olla 3 euroa.

 5. 6

  Pipa sanoo

  Heippa.

  Tuli mieleen että onko millään muulla merkillä kuin Diorilla sprayattavaa meikkivoidetta enää? Lumenellahan oli takavuosina ja hyvää tavaraa olikin, mutta harmikseni ei valmisteta enää, miksi muuten näin? Ja vielä, minkähän hintaista kyseinen Diorin spray-meikkis on?

 6. 7

  sanoo

  Itseasiassa SÄ olet syyllinen siihen, että mä ja mun kaverit ollaan kilahdettu Konadeihin yksi toisen perään. Tai no, sun ja Charming Nailsin. Mutta en olisi löytänyt CN:n kynsikuvia ilman tätä blogia ja sortunut levittämään Konadien ilosanomaa kavereillekin.

  Nytkin on konadoinnit kynsissä. Pienet kuviot ovat tosiaan helppoja. "Ranskalaiset manikyyrit" menevät lähes poikkeuksetta aika pilalle.

  Olet muutenkin tosi turmiollinen: konadien lisäksi olet saanut mut ja kaverit "tarvitsemaan" myös Bare Mineralseja. Muilla kuin mulla ei taida olla Sensain puhdistusliinaa. Vielä… 🙂

 7. 8

  sanoo

  itse olen miettinyt konadien hankintaa, mutta en vaan ole vielä osannut päättää, että mitä kaikkea sitten tarvitsisin. varsinkin noiden levyjen kanssa on hankalaa, kaikissa olisi yksi tai kaksi kivaa kuviota..pakko ottaa järki käteen ja harkita, ettei vaan tilailisi kaikkea mahdollista kun on niin kivoja. 😀

 8. 9

  LemonJuice sanoo

  Jos rakennekynnet on tehty akryylistä (ei siis geelikynnet), niin ne tosiaan saa sulatettua asetonisella kynsilakanpoistoaineella aikas hyvin.

  Aika hyvä konsti on kastella pumpuli varsin märäksi (siis sillä kynsilakanpoistoaineella). Lättäistä se märkä pumpuli kynnen päälle ja kietaista koko komeus eli sormen pää pumpulin kera folioon. Ja tämän tekee kaikille kynsille. Sit istuskelee foliohatut sormien päissä jonkun tovin, ehkä 15-20 minuuttia. Sen jälkeen ne akryylit on aika helppo rapsutella veke.

  Epäilen, että kynnet & kädet tykkää, jos asetonilla lutraamisen jälkeen vaikka öljyää kynnet ja kynsinauhat ja hoivaa kädetkin.

 9. 10

  Pia sanoo

  Eikös tuosta Mavadrysta ole olemassa suihkutettavakin versio?! Muistaisin nähneeni jossain mainoksessa…oletko kokeillut?

 10. 11

  sanoo

  Heipsan,
  olen a)innostunut kynsien lakkaamisesta kunnolla ensimmäistä kertaa elämässäni, b)nyt myös konadeista…

  Ongelmia yllättäen esiintyi: Minulla on se kaksipäinen, pidempi leimasin ja siihen ei kyllä tarttunut edes Konadin omat leimasinlakat kunnolla, saati tullut kynnelle juuri mitään.
  Monissa laatoissa kuvio on niin pikkuruista, ettei minun järjelläni niihin edes mahdu lakkaa…
  Nyt tilasin sen pienemmän leimasimen, koska monissa tutoriaaleissa sitä käytettiin. Onko niissä mielestäsi eroja?

  Periaatteessa tekniikka pitäisi olla hallussa, mutta tulos on kamalan näköistä.
  Miten suojelet toisen käden kynnet, kun konadoit toista? Välissähän laattaa pitäisi putsata kynsilakanpoistoaineella ja minulla ainakin lakkaukset menivät toisesta kädestä pilalle.

  Ihanaa olisi oppia tuo konadointi, koska laatoissa on niin kauniita kuvioita, mutta nyt se lähinnä vie hermot. Tilasin sen vuoksi Charming Nailsin neuvosta joitakin kynsitarroja, joissa on samoja kuvioita, kuin latoissakin.

 11. 12

  sanoo

  Sonne: Pitäisi itsekin innostua Konadoimaan enemmän. 🙂

  Cherry: Omani olen hankkinut eBaysta. 🙂

  Weezer: Oi, olen himoinnut tuota käsivoidetta siitä asti, kun jouluna kokeilin sitä äitini luona. Ehdottomasti seuraava käsivoide, jonka ostan kokeiluun. 🙂

  Pipa: Eipä taida muilla olla tällä hetkellä. :/ Tuo Diorin on kyllä aivan loistava, tykkäsin itse kovasti (samoin suihkutettavasta aurinkomeikistä). Hintaa tosin taitaa olla vajaat 50 euroa. :/
  Tosin se Lumene ei ole mitään verrattuna Dioriin. 🙂

  Minttu: Pahoittelen. 😉

  anna: Noista voi innostua vähän liikaa… 🙂

  Lemon Juice: Näppärä vinkki. 🙂

  Pia: On juuri tullut, mutta itse en oikein innostu noista suihkuteltavista. Ovat kuitenkin aika tujua tavaraa ja niitä lentää väkisinkin iholle ja jopa henkeenkin. :/

  Tiina: Oletko karhentanut leimasimen päätä viilalla? Omat leimasimeni eivät ole ainakaan toimineet ilman tätä ja tuo on yleinen suositus. 🙂
  Itse en pahemmin koske sormin vanulappuun, jossa on lakanpoistoainetta, vaan laitan sen lastan ja levyn väliin ja pidän lastasta kiinni ja pyyhin leimasinta ja lastaa samaan aikaan puhtaaksi. 🙂

 12. 13

  Anonyymi sanoo

  itse ajattelin tällä viikolla (kunhan rahaa tulee) mennä cesarsiin ostamaan konadin aloituskitin. 🙂 tai ehkäpä kokoan oman "kitin"… saa nähdä kunhan pääsen ostoksille ja paljon maksaa.
  ei tarvitse varmaan vaan konadin omia lakkoja kuvioiden tekemiseen?

 13. 14

  Bettina sanoo

  Konadit hankin tuossa joku aika sitten, aattelin että on hirveen kätevät rakennekynsissä kun lakka ei multa kulu pois tai lohkeile kynsistä ollenkaan, juurikasvu on se ainut miksi on lakattava uudestaan.

  No… Ensimmäinen kokemus takana ja pettymys. Koko kynnen kuviot eivät riitä millään kynsieni mitalle, joten kärjet on lakattava ranskalaisiksi. Eikä mulla edes ole pitkät rakennekynnet. Toi sun kynsien mitta on suunnilleen maksimi, mihin se kuvion pituus riittää. Toinen ongelma oli kuvion leveys: mun peukalokynteen leveys on niin pieni, että ei kehtaa laittaa kun on niin hirveän näköinen. Siispä peukalot täytyy tehdä erilaisiksi.

  Oisivat saaneet kertoa rakennekynsituotteita myyvässä liikkeessä, että nämähän eivät sitten riitä millekään pitkille kynsille. 🙁

 14. 15

  sanoo

  Konadeilla on ihan hauska leikkiä mutta itse en ole jaksanut niitä ottaa aktiivikäyttöön. Homma on kuitenkin melkoista tuhertamista eikä leimattavaksi oikein sovellu kuin konadin omat lakat. Lisäksi tuossa yo. ohjeessa on sellainen vika, että leimasinta pitää tavallaan kieräyttää kuvion päällä eikä vain painaa, minulla meni hermot ennen kuin löysin netistä ohjeet siihen ettei kuvio lähde painamalla vaan tosiaan tuolla kierittämistekniikalla… :/

 15. 16

  Anonyymi sanoo

  Moikka!

  Olen jo aiemmin kysellyt postausta aiheesta mustapääraudan käyttö. Voisiko sellainen olla luvassa? 🙂

  terkuin ahkera lukijanne Maria

 16. 17

  sanoo

  Hankin konad-setin heinäkuun alussa eikä paluuta ole ollut. Viimeksi eilen laitoin kynsiin uudet kuviot 🙂

 17. 18

  loreal sanoo

  Hei!
  Ajattelin, että jos sinulta loppuisi postausideat (tuskin tapahtuu =D), niin minulla olisi ehdotus. Poikaystäväni on ollut kohta 7 kuukautta intissä ja tässä yksi päivä tuli mieleen että miten ihmeessä kestäisin meikittä päivät pitkät yms. Eli postausideana sinulle olisi tyyliin: miten selviäisit intissä meikittä, sen että suihkuun ei aina pääse (=et pääsisi hoitamaan ihoasi), sen että et varmasti voisi raahata mukaan kuin yhden shampoon, hoitoaineen jne. Ja vielä loppusilaukseksi olisi mukava lukea, että miten "hulluttelisit" viikonloppuvapailla? Mitkä meikit nousevat suosioon, mitkä kynsilakat kynsiin tai vastaavaa. Eikä välttämättä olisi pakko olla aiheena joutumisesi inttiin vaan jokin asia minkä takia joutuisi toimimaan kuukauden tähän malliin 🙂

 18. 19

  Satu sanoo

  Heippa!
  Semmosta ajattelin kysäistä, että kun päätin viimein tilata Bare Mineralsin start kitin, (jonka sisältö on siis muuttunut ilmeisesti juuri äskettäin, eli se Skin rev-up (tai jotain sinne päin, en jaksa tarkistaa :D) on vaihdettu johonki toiseen tuotteeseen), niin voiko mineraalimeikin alla käyttää jonkin toisen merkin meikin pohjustusainetta, esim. Lumenen? Ja sitten toinen kysymys: voiko mineraalimeikin kanssa käyttää normaalia kakkuposkipunaa? Kiitos vastauksista etukäteen! 🙂

 19. 20

  Anonyymi sanoo

  Olet puhunut paljon NC:n huulikiillosta, ja ajattelinkin kysäistä, että ovatko ne aivan hirveän tahmaisia? 🙂 Jos vaikka verrataan Lancomen Juicy Tubeseihin? Citymarketissa on meinaan tarjouksessa kaksi NC:n huulikiiltoa yhden hinnalla. :DD

 20. 21

  Mari sanoo

  Mitämitämitä, leimasinko täytyy viilata karheaksi? Millä viilalla? Laita kuva sun leimasimesta että miltä se näyttää!

  :O En oo kuullutkaan tämmöisestä!

 21. 22

  sanoo

  Anonyymi: Konadin lakat ovat parhaita, mutta mikä vaan runsaspigmenttinen lakka tekee saman lopputuloksen. Itse olen löytänyt esimerkiksi China Glazelta paljon loistavia lakkoja kuvioiden tekemiseen. Kannattaa ostaa esimerkiksi musta Konad-lakka ja muuten sitten kokeilla, mitä kotoa löytyy. 🙂

  Bettina: Saa tosiaan tehdä pientä laskeskelua, kun valitsee laattoja pitkille kynsille. Parasta on, kun pääsee livebnä näkemään, miltä laatat näyttävät ja näkee itse kuvioiden koon. 🙂

  Lucy S.: Minä käytän kumpaakin tekniikkaa ja ihan hyvällä menestyksellä. Pienempien kuvioiden kanssa painan suoraan ja suurempien pyöräytän. Tärkeää siis tosiaan, että katsoo vaan kuvion osuvan koko leimasimeen. Harmittavan vähän tuosta pyöräytyksesta kyllä vinkkaillaan. :/

  Maria: Kiitos muistutuksesta, olen kokonaan unohtanut tuon toiveen! Aina välillä saa kyllä tosiaan muistutella, jos ei toivepostausta ala näkymäään… 🙂

  Plaz^: Ääh, pitäisi itsekin kyllä kunnostautua noiden kanssa. 🙂

  loreal: Hahaa, en ikinä menisi minnekään, missä en saisi pitää ihostani huolta sen vaatimalla tavalla. 😉
  Ei vaan, postausidea pidetään mielessä, kiitos siitä. 🙂

  Satu: Koko pohjustusaine ei ole mitenkään välttämätön. Itse en ole enää kuukausiin käyttänyt tuota bM:n tuotetta. Eli voit ihan kokeilla ilman tai pohjustaa ihan millä haluat. 🙂
  Mineraalipohjan päällä voi käyttää mitä vaan normaalia puuterimaista tuotetta. 🙂

  Anonyymi: Juicy Tubesit ovat selkeästi tahmaisempia. Kokeile ihmeessä, kun on noin hyvä tarjous. 🙂

  Mari: Viilaile hieman ihan millä viilalla vaan. Leimasimen pinta ei tule näyttämään mitenkään erilaiselta eikä edes pahemmin tunnu erilaiselta viilauksen jälkeen, mutta se karhenee juuri sopivasti, jotta lakka tarttuu siihen. Saa viilata ihan ronskilla kädelläkin. 🙂

 22. 23

  sanoo

  kynsiteemaan sopien , joko olet testannut OPIn mattalakat, kun essien matte you-lakka sai kaikki niiin ihaniksi =)

 23. 24

  Anonyymi sanoo

  Osaatko neuvoa, että mistä löydän postauksen, jossa kerrot työkengistäsi, Crocseista? 😀

 24. 25

  sanoo

  Mä suosittelen kaikille, että kun haluaa rakiksista eroon niin kannattaa varata aika manikyyriin – hoitaja lyhentää ja ottaa pois mitä saa ja samalla pistetään ne pikku pänäkynnet paremman näköisiksi. Minulla se helpottaa sitä tuskaa, minkä kokee kun ihanat pitkät kynnet muuntuvat lyhyiksi.

  Sitten niitä geelejä voi varovasti työntää kotona kynnellä pois samalla kun hoitaa ja vaihtaa lakkaa.. riippuu varmaan vähän kynnen laadustakin. Omani ovat niin ohuet, että tarmokkaalla viilausoperaatiolla päätyisin varmaan ensiapuun.

  Oh, Konadit 🙂 Olen ostanut itselleni niitä, mutten ole vielä kokeillut. Olen sellainen tumpelo, että täytyy aloittaa varpaankynsistä. Tai siitä yhdestä isoimmasta 😀

 25. 26

  sanoo

  Me juteltiin joulun alla Konadeista sähköpostilla kun olin sellaista ostamassa siskolleni. Hyvin kävi, C-setti tuli 2 päivässä ja oli mieluinen lahja. Meidän Konad-varastot ovat kasvaneet ja me tykätään niistä tosi paljon! Laitan 3-5 päivän välein uudet. Tällä hetkellä on kultaista Lumene NC:n lakkaa alla ja valkoiset leopardikonadit päällä. Kaikki on mulle niiin kateellisia niistä 😀 Laitatko muuten Konadin päällyslakkaa!
  Ja yhdyn jonkun edellisen kommenttiin pyöräytyksestä. Mä aina "rullaan" sen nopeasti siitä päältä niin tarttuu. oikeaan kohtaan osumista pitäisi vielä harjoitella…

  Eve

 26. 28

  sanoo

  Minulla on juuri tätä minute quick finishiä kun se tuli jossain mukana. Sitä ennen vain annoin lakat kuivua, en käyttänyt mitään pikakuivattajaa 😮 Mutta kun tuota tossa vähän aikaa käytin lähti seuraavana päivänä kynsilakat pois sellaisina paloina, ja ajattelin sen olevan tuon syytä, koska kun en käyttänyt sitä ne eivät sillä tavoin lähteneet?? 😮 Ehkä tätä voisi sitten tuon loputtua ostaa, täytynee katsoa.. Käytätkö jotain aluslakkaa? Kun sitähän sanotaan että pitää käyttää mutta en haluaisi tuhlata rahojani turhaan, niin olisiko sinulla jotain mitä suosittelisit?!

 27. 29

  Anonyymi sanoo

  Apua ! Tämä sai minut epäilemään kaikkien kynsilakkojesi toimivuuden perusteita , tämä lakka (ja sävykin) on aivan kammottava ! Lakkasin tällä kynteni eilen ja täytyy myötää , että jälki oli suuri pettymys . Lakka kuivuikin todella hitaasti ja taisi olla jo kuudes kerros kun lakka oli jo jotain hyvää päin . Huhhuh .

 28. 30

  Anonyymi sanoo

  Unohdin näemmä kiihdyksissäni sanoa , että mistä lakasta ylipäätään puhun ! 😀 Kyseessä oli siis Lumenen Quick & Chic kynsilakka sävyssä 14 .

 29. 31

  sanoo

  Anonyymi: Kuivumisvauhdista on paha sanoa enempää, koska käytän itse aina pikakuivattajaa. Kuvassa lakka tosiaan kolmella kerroksella, eli siitä voi tehdä johtopäätöksensä. Mutta kuten sanoin, on sävy läpikuultava. Eipä tämä omiakaan suosikkejani ollut. 🙂

 30. 32

  sanoo

  Hei!
  Muuten ihana blogi näin alkuksi:D
  Ostin tuon mavadry nja se on iiihan! Haluaisin tietää mikä laatta tuossa leopardikuviossa on kyseessä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *