Ylihinnoittelun huippu?

Minulla on yksi puoliksi kulutettu luomiväripaletti, jonka olen ristinyt maailman ylihinnoitelluimmaksi luomiväripaletiksi.

Kyseessä on Spehoran luomiväripaletti.

Tässä Sephora Colorful 9 -paletissa on yhdeksän luomiväriä, joiden luvataan olevan hyväpigmenttisiä. Tosiasiassa pigmentin määräkään ei ole hääppöinen. Luomivärien pysyvyys on kohtalainen, mutta värit näyttävät jotenkin vaan hieman katoavan päivän mittaa. Mikään kummoinen tuttavuus tämä ei siis laatunsa puolesta ole.

Paletilla oli hintaa noin 20 euroa ja arvatkaapa, paljonko sillä hinnalla sai luomivärejä?

Jokainen näistä yhdeksästä värinäpista painoi 0,1 grammaa.

Aivan.

Ei siis 1,0 grammaa vaan 0,1 grammaa, eli yhteensä yhdeksän luomiväriä painoi 0,9 grammaa.

Koko paletti ei siis sisältänyt edes grammaa luomiväriä!

Napit oli tehty niin, että luomivärit olivat ”leivottu” koholleen (”baked”) ja pienen kulumisen jälkeen vastassa oli jo luomiväripakkauksen muovinen pannunpohja.

Sanotaanko, että tämä paletti oli minulle pienoinen pettymys.

Ihan tosi, 0,9 grammaa koko paketissa?

(Vertailunvuoksi kerrottakoon, että esimerkiksi Diorin viiden luomivärin paletti sisältää yhteensä 6 grammaa luomiväriä, eli jokainen nappi yksinään on jo 1,2 grammaa.)

Oletteko te joskus yllättyneet oletettuanne kosmetiikkatuotteenne sisältävän huomattavasti enemmän tavaraa kuin mitä se todellisuudessa sisälsi?

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Nojoo, en ihmettele jos oli pettymys. p: Itse ostin joskus Viva La Vidan luomiväripaletin (onkohan siinä viisi neutraalia väriä?), kun kuulin, että Viva La Vidan tuotteet kuulemma ovat hyviä. Urgh, olen niin pettynyt koko palettiin kuin ihminen vain voi olla. Luomivärien pigmentti on melkoisen surkea, eivätkä ne meinaa edes hyvällä primerilla (UDPP) pysyä luomilla paria tuntia kauempaa. p: toki UDPP'llä en ole kokeillut luomivärejä kuin kerran, että kai niille voisi toisen mahdollisuuden antaa. Ehkä. xd

  Mutta tosiaan, tohon Sephoraan. Mistä sä oot ostanut ton luomiväripaletin? Vai tilasitko netistä? c: kun mietin vaan, että eihän tässä lähistöllä (?), edes Lontoossa, ole Sephoraa ollenkaan. o-o Itse törmäsin Rooman matkallani kahteen eri Sephoraan ja suoraansanottuna sekosin ne nähdessäni n_n mutta joo, tuollaiset luomivärit kyllä on raivostuttavia. p: Aiheestakin olet pettynyt.

 2. 2

  sanoo

  Huh, melkoista ylihinnoittelua tosiaan!!

  Mitä luomiväriä suosittelisit kun etsin vaaleaa, hyvin pysyvää ja helposti laitettavaa. Nykyiset luomivärit rapisee jo aamuruuhkassa pois:D

 3. 3

  sanoo

  :DDDDDDDD Jotenkin todella koomisen näköinenkin tuo paletti, kun tollasia pikkupikkunappeja tuossa. Huhhuh.

 4. 4

  Anonyymi sanoo

  Mulle tuli ensmmäisenä mieleen joku lasten anttilasta ostettu hello kitty luomiväripaletti! 😀

 5. 6

  laskeskelin sanoo

  jos laskin oikein, tuon tuotteen kilohinta on pyöristettynä tuollainen 22 200 €/kg. en ole varma paljon diorin viisikko maksaa, mutta jos 67€ niin kilohinta olis tuollaiset 11 200 €/kg. että ihan mukavan paljon kalliimpaa tuo spehoran luomiväripaletti, huhhuh jos laatukin kerran huono…

 6. 7

  sanoo

  Nauroin ääneen 😀 Olen aina pitänyt Diorin viisikoita tolkuttoman kalliina (vaikkakin mahdottoman ihanina) ja tähän verrattuna nehän ovat jo kannattava ostos ja kohtuuhintaisia. Ja kuten anonyymi sanookin, paletti näyttää tosiaan joltain lasten prinsessapaletilta, jolla voi matkia äitiä ja meikata prinsessaleikkeihin. Diorit ovat ulkonäöltäänkin aivan eri tasoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *