Yhdeksän kuukauden odotus

Ei, en aio ilmoittaa olevani raskaana. Nyt nimittäin puhutaan vain tuotteesta, jonka sain noin yhdeksän kuukautta sitten, mutta josta en ole täällä mielipidettäni vielä kertonut.

Lupasin jo tosiaan syksyllä palaavani tähän tuotteeseen tarkemmin myöhemmin. Ja sitten vielä vähän myöhemmin. Ja sitten vielä vähän myöhemmin… Ja sitten kaikki ovatkin jo unohtaneet koko tuotteen paitsi ne muutamat, jotka jaksoivat sinnikkäästi kysellä tämän perään. Kiva, että kyselitte, sillä ehdin jo monesti unohtaa koko tuotteen!

Tuote on siis Herbinan Ultra Style Root Lifter tyvikohottaja.

Syy, miksi aina unohdin tämän tuotteen oli varsin selkeä: Tämä ei vaan tee minun tukassani yhtään mitään. Jos on tottunut Tigin Big & Biggerin tai Björn Axénin Powder Sprayn tuomaan liftaukseen, ei tämä vaan ole mitään niihin verrattuna. Tai vaikka ei olisi noihin tottunutkaan, ei tämän silti voinut ainakaan minun tukassani sanoa tekevän mitään. Ehkä sitten, jos tukkani olisi ollut hennompi ja vähemmän raskas?

Vaikka kuinka olisin suihkinut tätä tyvestä latvaan joka puolelle päätä ja föönannut tukkani pää alaspäin, ei tulos ollut yhtään sen kummoisemi, kun olisin ihan muuten vaan ilman tätä föönannut tukkani pää alaspäin. Vaikutus ei siis kestänyt kovin kauaa (hyvä jos sitä edes alunperinkään tuli) ja tukka oli tyvestä edelleen liukas ja sileä sekä tietysti lättänä.

Suuri miinus tulee myös itse pakkauksesta. Pieni pullo on kyllä kätevä, mutta pullon suutin on suoraan sanottuna helvetistä. Tuote suihkuaa siitä vaahtona ja siis nimenomaan suihkuaa. Jopa useiden metrien päähän.

Olen ruiskinut parilla hutilaukauksella tuotetta jo vaikka minne: oviin, kaappeihin, vaatteisiin, lattioille… Ja jopa Diorin viisikolle. Murr.

Onko minulla vain maanataikappale vai käyttäytyykö tämä tosiaan normaalistikin näin?

Meistä ei siis vaan tullut edes hyvän päivän tuttuja. Kuulisin kuitenkin mielelläni, jos joku on saanut tämän tuotteen toimimaan tukassaan!

Ja ei, en voi vielä edes sanoa, että olisin käyttänyt tämän loppuun. Yritän kyllä käyttää tämän pois, mutta se voi olla haastavaa, sillä tämän suihkiminen tuntuu todella turhalta.

Ehkä tämä tosiaan toimii paremmin ohuemmassa ja hennommassa tukassa? Oli miten oli, mutta en ehdottomastikaan uskalla suositella tätä kyllä kellekään. (Kuulen kyllä mielelläni, jos tämä on teillä toiminut ja kuinka ihmeessä olette saaneet tämän toimimaan.)

Mitä sen sijaan voin suositella on Tigin Fashionista Big & Biger.

Oma Big & Biggerini kului juuri loppuun, mutta uusi oli jo odottamassa vuoroaan. Tämä on siis nestettä, joka muuttuu vaahdoksi ulospumppautuessaan (ja jos ei muutu, niin pese pumppu). Huiputuote hieroa hiusten tyveen ja föönata pää alaspäin, sillä tukkaan tulee ihan oikeasti mieletön kohotus. Niin mieletön, että hennompihiuksisten mielestä kohotus voi olla jopa liikaakin arkikimenoihin.

Ainoa miinus tässä tyveen suihkutettavassa tuotteessa on se, että välillä tyveni tarvitsi pesua tavallista nopeammin. Toki tämä kohottaa tyveä kivasti eli tukka ei siinä mielessä pääse samalla lailla rasvoittumaan, mutta itse tämä tuote alkaa tuntumaan tyvessäni liian likaiselta melko helposti (ei nyt kuitenkaan tee mitään superlikaista efektiä ja nykyään olen pärjännyt tämän kanssa melko hyvin tavallisen pesuvälin kanssa). Annostelun kanssa saa toki muutenkin olla tarkkana, sillä tuote on erittäin riittoisa. Itse käytän yhden pumppauksen jokaisella käyttökerralla. Tärkeää on muuten myös ehdottomasti levittää tämä pesun jäljiltä selkeästi kosteaan, ellei jopa lähes märkään tukkaan. Kuivempaan tukkaan levitettynä tuote nimittäin koppuroittaa tyveä ikävästi.

Onko Big & Bigger teille tuttu tuote?

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Minusta tuntuu että mitkään tyvikohottajat eivät tee tukalleni sitten yhtään mitään. Liekö tukka sitten liian paksu vai mistä kiikastaa? Föönatessani hiuksia pää alassuin ei ole juuri mitään vaikutusta, vähän ehkä tyvessä saattaa tapahtua kohotusta (minulla on vielä suht paljon tätä tukkaa).

  Mikäli haluan tukkaan kohotusta niin käytän tupeerauskampaa, sillä saa näppärästi mieleisensä kohotuksen :).

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Moi Virve!

  Kuuluuko alkuperäiseen ostolakkoideaasi ettet saa heittää kerta kaikkiaan toimimattomia tuotteita pois? Eli esim. tuota Herbinaa on pakko pönötyttää hyllyssä ja käytellä hampaat irvessä vaikka se ei tee tukalle mitään (eli on vain turhia kemikaaleja iholle – tai minne sitä nyt pärskähteleekin)?

 3. 3

  Anonyymi sanoo

  olisi niiiin kivaa käyttää tyvikohottajia ja saada ne jopa toimimaan omassa tukassa mutta kun karvat ulottuvat vyötärölle ei niihin tehoa mikään muu kuin tupeeraus – ja koska tukka painaa kohtalaisen paljon, ei tupeerauskaan pidä tyveä koholla koko päivää…

  aaarggghhhh!!

  /nanna

 4. 4

  Anonyymi sanoo

  Minulla tuo Herbina toimii ihan hyvin, eikä myöskään suihki ympäriinsä, tosin kokemusta muista vastaavista tuotteista ei ole. Tukkani on sellainen, että yksittäiset hiukset ovat ohuita, mutta niitä on paljon.

 5. 5

  Heitu sanoo

  Paul Mitchellillä on kans toi Extra Body Daily Boost-tyvikohottaja, ollaan kaverin kanssa tyytyväisiä käyttäjiä. Ei tee hiuksia yhtään likaiseksi, karheuttaa sopivasti juuresta. KEvyt suihke joka osuu just sinne minne pitääkin 🙂 Varsinkin kaverini silkkisiin ja suoriin hiuksiin tämä tekee ihan valtavan efektin, itselläni on vähän raskaampi hius mutta nostaa tyveä kyllä silti ihan selkeesti!

 6. 6

  Anonyymi sanoo

  Mä tykkäsin tuosta HErbinasta! Mulla onkin kyllä aika hento tukka. Pistin sitä vain tyveen, ja toimi hyvin. Tosin en tykännyt hajusta yhtään.
  – Emmi

 7. 7

  Anonyymi sanoo

  Mullaki Herbina suihkii minne sattuu mutta kyllä se toimii! Laitan sitä todella läheltä viirun hiuksen tyveen ja kampaan sen ylöspäin. Sitten hetken kuluttua käännän otsiksen yms. takaisin alaspäin ja vouh! Mulla ehdoton rasvaotsiksen pelastaja.

 8. 8

  Anonyymi sanoo

  Mulla on ollut ton big&biggerin kanssa aina ongelmia, mutta tiedostan että ne johtuu mun omasta avuttomuudesta. En osaa ikinä käyttää tuotteita oikein tai tehdä hiuksilleni mitään kivaa 😀 Ja hei kiitos tosta vinkistä että se pumppu kannattaa pestä, multa nimittäin tulee just semmosta lirua sieltä. Mutta siis tyveen, märkään tukkaan, vain vähän ja sitten föönataan: kokeillaan näillä ohjeilla uudestaan 🙂

 9. 9

  Marsu sanoo

  Musta tuo Tigi on ehkä kehnoin koskaan ostamani hiustuote ja Herbsu aika hyvää! Tigi tekee ainakin omasta tukastani likaisen ja kovan.

 10. 10

  sanoo

  Panda: Oma suosikkini on tupeeraus ja Volumaster. 🙂

  Anonyymi: Ei kuulu mitenkään ostolakkoon, ettenkö voisi heittää pois. En vain ole raaskinut heittää pois, mutta nyt kyllä jo taidan, sillä en keksi edes ketään kelle antaisin tämän. :/

  nanna: Volumaster? 😉

  Anonyymi: Oma tukkani on varmaankin sitten myös liian liukas tuolle. :/

  Heitu: Tuo oli minullakin joskus ja oli ihan ok tuote, mutta itselläni toimii Tigin Big & Bigger vielä paremmin. 🙂

  Emmi: Ohuemmassa tukassa varmaankin ihan hyvä tuote. 🙂

  Anonyymi: Kiva, että jollakin toimii. 🙂

  Anonyymi: Toimii, kun keksii keinot (ja hiuslaatu on oikeanlainen). 🙂

  Marsu: Kova tosiaan tulee, jos laittaa liian märkään tukkaan. Mutta niin vaan on tosiaan tukasta kiinni toimivuus. 🙂

 11. 11

  Anonyymi sanoo

  paljonko tolla tigillä on hintaa? 🙂 noin suurin piirtein? Alkoi kiinnostamaan 🙂

 12. 12

  Anonyymi sanoo

  "Ei kuulu mitenkään ostolakkoon, ettenkö voisi heittää pois"

  No hyvä, tässä aina välillä lukija huolestuu 😀

 13. 13

  sanoo

  Anonyymi: En osaa sanoa mitä nyt on kun Tigien hinnat laskivat, mutta olisiko ennen ollut n. 26 euroa ja nyt toivottavasti vähän vähemmän…?

  Anonyymi: Hyvä pointti tosiaan, että turha näitä on väkisin itseensä suihkia kun hyötyä ei kerran tule. 🙂

 14. 14

  Anonyymi sanoo

  Jep mullakin oli tuo herbinan tyvikohottaja,ja se oli juuri samalainen;aine ruiskusi minne sattuu.Aivan hirveä tuote.Ei tehny yhtään mitää muuta kuin klimppasi hiukset juuresta.Naurettavaa,nakkasin roskiin vain.
  -T

 15. 15

  Iivee sanoo

  Moi Virve! Itselläni kun ei ole mitään hajua siitä, että mikä hiustenhoitotuote on hyvä ja mihinkin tarkoitukseen, niin ajattelin kääntyä pitkään blogiasi lukeneena sinun puoleesi. Omaan siis varsin paksut ja värjätyt, mutta vain olkapäille yltävät hiukset – joita aion lyhentää kesäksi – ja haluaisin lookistani vähän rokkaavamman. Ja siihenhän kuuluvat juuri tuuheat ja kohotetut hiukset.. Mikä hiustenhoitotuote siis voisi olla tarpeisiini sopiva?

  Ja suurimmat pahoitteluni mahd. epäselkeästä kirjoitustavastani..

 16. 16

  Anonyymi sanoo

  Törmäsin tuossa erääseen blogiin jossa sanottiin, että muotoilulaitteet eivät voi vahingoittaa hiusta. Perusteluina oli tämä hius on kuollutta sitä ei voi vahingoittaa, koska lämmön pitäisi oikeasti polttaa niinkuin tuli tekee? Ja lämpösuojat täysin turhia tuotteita kuulemma. Halusin vain tulla kyselemään sinun mielipidettäsi asiasta. Minusta tämä ei voi pitää paikkaansa 😀 Eläviä esimerkkejä kävelee joka päivä vastaan.

 17. 17

  sanoo

  T: Roskiin itsekin sitten juuri nakkasin. Harmi. :/

  Iivee: Haluatko hoitotuotetta vai muotoilutuotetta? Björn Axenin Styling Powder antaa tyveen kivaa kohotusta (tästä löytyy blogistani useita mainintoja, kokeile tuota oikean sivupalkin hakunappia) ja hieman karheutta ja pörröisyyttä tukkaan saa suolavesisuihkeilla, joita löytyy monilta merkeiltä 🙂

  Anonyymi: Puhut varmaan Totuus kosmetiikasta -blogista. 🙂
  Olen vähän huono ottamaan kantaa, sillä sama opettaja on opettanut minulle samat asiat.
  En itse saanut tarpeeksi tietoa (en osannut kysyä vielä opiskellessani oikeita kysymyksiä), jotta voisin tyrmätä tai allekirjoittaa asian.
  Itse en toki usko, että muotoilutuote voisi edes suojata tukkaa, sillä sitä pitäisi läträtä ihan mieletön määrä, jotta se kykenisi muodostamaan kaikkialle hiuksiin suojaavan kalvon. Pari suihkeen suihkaisua tai pieni klöntti voidetta ei tähän kykene ja itse käytän noita "lämpösuojatuotteita" vaan tehostamaan mutoilulaitteiden vaikutuksia (eli kihara pysyy kiharana, hiukset silenevät helpommin).
  Hiuksen rakennehan kestää muistaakseni n. 400-500 astetta lämpöä, eli ei mene miksikään, mutta tahtoisin itse vielä tietää, mitä tapahtuu sille vedelle, jota hiuksesta on noin 20% kun hiuksen kiertää joksikin aikaa vaikkapa piipparin ympärille. Jos vesi kiehuu 100 asteessa, niin luulisi toistasataa astetta olevan raudan vaikuttavan veteen? Itse tahtoisin tietää, kykeneekö ehjä ja vaurioitumaton (esim. vaalennuksia kokematon) hius sitomaan kosteutta itseensä uudelleen vai mitä tälle kosteudelle oikein tapahtuu.
  Jos joku lukija osaa minua valaista niin kertokaa ihmeessä!

 18. 18

  Anonyymi sanoo

  ^ Ok kiitos vastauksesta 🙂
  Tieto tuntuu lisäävän tuskaa koko ajan enemmän näissä kauneudenhoito asioissa.. Argh! oli ihan kivaa silloin, kun "ei tiennyt mistään mitään" ja osti vaan kavereitten suositusten ja mainosten perusteella. Nyt mikään tuote ei ole vain hyvä tai huono vaan sen tehoa pitää analysoida miljoonalta eri kantilta ja aina joku asia epäilyttää. Saati sitten kun pitää miettiä hirveästi mitä tukallensa saa tehdä ettei se vaan mene pilalle ja lähipiiri nauraa. Vaikea elämä pitänee keksiä jotain uusia mielenkiinnon kohteita. (pakkomielteitä)

 19. 19

  sanoo

  Big&bigger ei (vieläkään) ole tuttu, sillä ilmeisesti sitä ei enää toimiteta nettikaupoista suomeen. eikös se ole aerosoli? Kicksistä olen löytänyt huipputuotteen kohotukseen, valkoinen aerosolipullo… Enpä nyt muista merkkiä tai muuta, mutta root booster tms. se oli. Mutta nuo tyvikohottajat on kyllä hankalia, koska mulla on niin pitkä tukka, ettei siihen tardo riittää mitkään kohotukset.

 20. 20

  Anonyymi sanoo

  jepp, volumaster on ollut harkinnassa… en vain ole vielä saanut ostettua, pelkään että se kuitenkin ja kaikesta huolimatta jäisi muiden hiusrutiinien ( mm. jokapäiväinen pakollinen suoristus ) jalkoihin ja käyttämättä :|…
  hassua, entinen minäni olisi jo ostanut monta ;)!

  /nanna

 21. 21

  Anonyymi sanoo

  Big & Bigger ei ole aerosoli ja kyllä sitä toimitetaan nettikaupoista suomeen edelleen.

 22. 22

  sanoo

  Anonyymi: Sitä hankalampaa tosiaan, mitä enemmän saa asioista selville. :/

  norppa: Ei ole aerosoli, eli toimitetaan Suomeen Englannistakin. 🙂
  Onkohan tuo mainitsemasi tuote Sachajuanin Root Lift? Tekisi mieli itsekin joskus kokeilla. 🙂

  nanna: Minulla ainakin meinaa aina jäädä käyttämättä, vaikka mainio tuote onkin. :/

 23. 23

  em sanoo

  Anna sun Big&Bigger tyhjä pullo mulle! 😀 Mun tippui lattialle ja suutin meni rikki =ei toimi enää :'(

  -em-

 24. 25

  Anonyymi sanoo

  On tuttu ja siksi olinkin ihan whooooot?!?, kun sanoit, että yksi pumppaus riittää. Mulla menee monta pumppausta enkä ole ihan varma olenko sittenkään vielä tyytyväinen. Mä tosin olen huono laittamaan tukkaa. Sä taas oot aina hyvännäköinen kiiltävässä hyvinlaitetussa tukassasi 🙂 -sh-

 25. 26

  sanoo

  Anonyymi: Tuon kanssa kannattaa olla varovainen, ettei annostele liikaa, sillä tulos ei mielestäni ole silloin yhtä hyvä. Riippuu tosin myös tukasta. 🙂

 26. 27

  Anonyymi sanoo

  Pakko tähänkin tulla hehkuttamaan kohottavista tuotteista tota Big Sexy Hair-tuotteita. Ite sain näytteet tuuheuttavasta shampoosta, hoitoaineesta ja ja jostain muotoilugeelistä-hyvin toimi. Mutta paras on kuitenkin se "tupeeraussuihke". Suosittelen kaikille lättätukille 😉 Pettymys oli, kun sarjan kuivashampoosuihkepullo meni rikki, täytyypi jolkottaa uutta pyytämään..
  -Tanja-

 27. 28

  Anonyymi sanoo

  Hei, nyt kun nuo tigin sarjat uudistuvat, niin tuli mieleen, että tiedätkö sinä mikä tuote tulee tämän korvaamaan, tai että mistä tätä löytyisi vielä, nettikaupat näyttää aikalailla eioota big&biggerin suhteen 🙁

 28. 29

  Anonyymi sanoo

  Tämmöisellä perinteisellä suomalaisella liuruletillä (ohuet, lasimaiset, piikkisuorat hiukset, eikä kovin tuuheat määrältäänkään) on ihan täysin mielipiteet tämän postauksen tuotteista:)! Eli tosiaan tässä näkee miten paljon hiuslaatu vaikuttaa.

  Itselläni on siis nämä molemmat tuotteet, ja Herbina toimii kuin unelma – antaa upean kohotuksen (eikä ruiski minnekään, olisiko pullossasi vika?), muttei jätä tukkaa likaisen oloiseksi. Täydellinen tuote, mieletön hinta-laatusuhde. Tigin Root Boost seisoo orpona tuon Herbinan vieressä, en saa sitä kalliimpaa kollegaa käytettyä kun Herbina vie voiton:) Toki tähän toimivuuteen vaikuttaa sitten se, että oma tukkani on lyhyt. Varmaankaan melkein mikään tyvikohottaja ei siinä vaiheessa lämmitä, jos tukalla on pituutta niin paljon että painovoima tekee tehtävänsä.

  No, sitten se Big&Bigger. Mun hiuksille ihan järkyttävää töhkää, ainut hyvä puoli on tuoksu. Laitan sitä ihan supervähän, mutta silti ainut efekti minkä saan on takkuinen tahmaläjä. Hiuksia ei saa edes föönattua harjan avulla katkomatta niitä, kun aine vetää tukkaparan niin lähmäiseksi ja takkuun. Lisäksi en ole keksinyt mitään konstia millä saisin aineen levitettyä juuriin kunnolla, koska sitä on tosiaan pakko laittaa ihan hirmu vähän, ja sitten se vaan takertuu siihen kohtaan mihin nyt ensimmäisenä kätensä hiuksissa länttää. Eli en todellakaan suosittele Big&Biggeriä liurulettisille kanssasisarilleni, olen itse harkinnut sen kohdalla samaa kohtaloa kuin mitä sinun Herbinallesi kävi. Oltaisiin voitu tehdä vaihtarit:D

  No, tässä tosiaan näkee että miten oman karvaston laatu vaikuttaa. Olen ikuisesti kateellinen teille kaikille paksutukkaisille ihmisille, mutta kai tämän oman luonnonsuoman liinaletin kanssa on sitten vaan pärjättävä…:)

  -katti

 29. 30

  Anonyymi sanoo

  Apua! Mistä tuota Tigin Big Biggeriä enää saa?! Pullo kului loppuun ja heräsin vasta nyt tajuamaan, että sitä ei löydy enää mistään nettikaupasta. 🙁 Argh!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *